Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tarttis vähän hyviä vihjeitä kun mun oikeessa pakarassa tuntuu joku hermo olevan puristuksessa tai jotain tai en sitten ole varma jos pakaralihas on tulehtunut mutta en pysty sohvaltakaan ylös nousemaan etteikö tuo perkele vihlase kunnolla ja mä meinaan KUNNOLLA! Ei voi oikeeta jalkaa nostaa etteikö vihlasis ja kokoajan saa hitaasti kaikki liikkeet suunnitella että välttäis noita vihlasuja.Enkä mihinkään lääkäriinkään haluaisi hakeutua.Toissapäivänä alko vähän kipua tulemaan kun olin sohvalla huonosti nukkunut ja eilen kipu oli jo aika paha.Tänään kun heräsin niin tuntu vähän paremmalta ja ajattelin että JES nyt tää on menossa ohi.Mutta nyt illalla tää on taas menny ihan kauheeks.Hyvä ku vessaan pääsee.Rakkaat palstalaiset,kertokaa mitä voin tehä tässä tilanteessa.

Kommentit (13)

ctx
Tarttis vähän hyviä vihjeitä kun mun oikeessa pakarassa tuntuu joku hermo olevan puristuksessa tai jotain tai en sitten ole varma jos pakaralihas on tulehtunut mutta en pysty sohvaltakaan ylös nousemaan etteikö tuo perkele vihlase kunnolla ja mä meinaan KUNNOLLA! Ei voi oikeeta jalkaa nostaa etteikö vihlasis ja kokoajan saa hitaasti kaikki liikkeet suunnitella että välttäis noita vihlasuja.Enkä mihinkään lääkäriinkään haluaisi hakeutua.Toissapäivänä alko vähän kipua tulemaan kun olin sohvalla huonosti nukkunut ja eilen kipu oli jo aika paha.Tänään kun heräsin niin tuntu vähän paremmalta ja ajattelin että JES nyt tää on menossa ohi.Mutta nyt illalla tää on taas menny ihan kauheeks.Hyvä ku vessaan pääsee.Rakkaat palstalaiset,kertokaa mitä voin tehä tässä tilanteessa.Olisko lonkan nivelkalvon tulehdus kyseessä, vai lihaskipu.
Joudutko ontumaan vessaan?
Pidä koipi levossa ja syö tulehduskipulääkkeitä.
Jos ei parane viikossa, mene lääkäriin, pitkään jatkuva tulehdus voi tuhota nivelruston pysyvästi.

fenomenologi
ctx
KiitoksiaGoogleta lonkan transientti synoviitti niin löytyy lisätietoa.

Joo kiitti vaan paljo.Mä rupeen tutkii noita vähän.

Sanoit että jalan nostaminen tuottaa hankaluuksia, onko väliä onko polvi suorana vai koukussa? Kannattaa Googlettaa myös iskias ja "Lasèguen testi".

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Säteileekö hermokipu reiteen? Se viittaisi iskiakseen. Kotikonsti on venyttely: istahda lattialle, risti jalkasi kipeä jalka päälle, vedä koukkuun ja paina polvea hitaasti lattiaa kohti. Venytyksen pitäisi tuntua pakarassa.

Itse käyn jäsenkorjaajalla poistattamassa tuollaiset kivut.

Viimeksi kävin vyöhyketerapeutilla, kun sain ilmaiset hoidot harjoittelevalta ystävältä ja Ahdas olkapää -vaiva poistui sen sileän tein! Jo ensimmäinen käsittelykerta auttoi, seuraavat hoitokerrat eivät tuntuneet missään ja viides vei loputkin kivut. Käsi nousee taas kuin ei mitään! En olisi uskonut.

Ei aloittajaa varmaankaan iskias vaivaa.
Yleisin iskiasoireen syy on nikamien välilevyn rappeutumisesta johtuva pullistuma (tyrä), joka mekaanisesti puristaa selkäydinhermoa tai aiheuttaa paikallisen reaktion, joka saa hermon ärtymään. Tällöin kivun syy siis on lanneselässä, vaikka oireet tuntuvat sillä alueella, jota ärtynyt hermo hermottaa.
Rappeutuneiden nikamien välilevy voi revetä äkillisesti tai vähitellen, niin, että välilevyn sisältöä työntyy hermokanaviin hermojuuria painaen.
Suurin osa välilevypullistumista paranee itsestään, joskin selvästi hitaammin kuin tavallinen selän lihaskipu. Noin puolella oireet häviävät neljän viikon sisällä, eikä itse pullistuman hoito vaadi erityisiä toimia. Kipua voi hallita tulehduskipulääkkeillä. Vuodelepo ei ole vaikuttava hoitomuoto alaselkäkivussa tai iskiaksessa.
Manipulaatiohoidon, venytyksen ja fysikaalisten hoitojen vaikuttavuudesta ei ole näyttöä välilevytyrän hoidossa, eikä niitä suositella.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=dlk00236

Piriformissyndrooma aiheuttaa pakarakipua, googlella löytyy juttua. Kipu on iskiashermosta johtuvaa mutta ei selkäperäistä.

Selkävaivoista:
"Kolme neljäsosaa potilaista palaa töihin kuukauden kuluessa (Pengel ym. 2003, Bradley ym. 2005), joskin vuoden kuluttua yli puolella potilaista on vielä oireita ja jopa joka viides on sairauslomalla puolen vuoden kuluttua (Hestbaek ym. 2003). Lisäksi yli puolella kipu uusiutuu ja joka kolmas joutuu uudestaan sairauslo­malle (Hestbaek ym. 2003). "
http://www.tela.fi/data/userpdf/AlaselkaNiska.pdf

Jatkuu:
"Osalla potilaista selkäkipu pitkittyy yli kolme kuu­kautta kestäväksi tai uusii tiheästi. Tämän ns. kroonisen selkäkivun esiintyvyys voi olla jopa 23 %, mutta vain joka toisella potilaista selkäkipu on haittaavaa (Airaksinen ym. 2004). "

Kipu on aina haittaavaa...

Ja useinhan kivun syy ei ole pullistuma/rappeuma vaikka niin lääkäri väittäisikin. Usein se on vain nikamalukosta seuraava lihaskramppi, joka painaa hermoa. Joko selässä ja/tai pakarassa. Nuo nikamalukot/liikehäiriöt myös rappeumaa taitavat aiheuttaa?

Mitä jos menisit kuitenkin erikoislääkärille, etkä kyselisi täällä nettipuoskareilta neuvoja. Lähetteen erikoislääkärille saa yleislääkäriltä.

Leuka
Mitä jos menisit kuitenkin erikoislääkärille, etkä kyselisi täällä nettipuoskareilta neuvoja. Lähetteen erikoislääkärille saa yleislääkäriltä.

Mieluiten sellaiselle, joka ymmärtää lantion toimintahäiriöstä jotakin...

Effects of Pelvic Asymmetry and Low Back Pain on Trunk Kinematics During Sitting: A Comparison With Standing
Spine 2006, Key Points
● Asymmetry of trunk motion is a better indicator of functional alteration in the back than the absolute range of motion.
● Compensatory functions that occur in the trunk secondary to pelvic asymmetry, such as asymmetric movement patterns, are not corrected by leveling the pelvis in sitting.
● Functional compensation to pelvic asymmetry involves not only changes in lumbar motion but also changes in the thoracic region.
● Patients with LBP had altered movement patterns when performing axial rotation in seated position, which may be related to the higher amount of rotation allowed in sitting compared to standing.
http://me.queensu.ca/people/deluzio/pub ... e2006b.pdf

"This study shows a link between pelvic asymmetry and altered trunk motion in sitting position."
http://journals.lww.com/spinejournal/Ab ... on.22.aspx

Eli kiertynyt lantio aiheuttaa vääntöä rankaan josta seuraa stressiä välilevyihin ja siksi ne rappeutuu? Lantion aiheuttama rangan vääntö heijastuu kompensaatioina myös ylemmäs: "Functional compensation to pelvic asymmetry involves not only changes in lumbar motion but also changes in the thoracic region"

Ja tuo lantion toimintahäiriö on kovin yleistä. Mutta sitä ei oikein ymmärretä...

Fenomenologin arvaus lienee paras tähän mennessä, eli nivelen tai limapussin tulehduksesta on/oli todennäköisesti kysymys. Hoito-ohjeetkin olivat ihan pätevät. Mites se perse nykyään jakselee? Jos kipu vielä vaivaa, niin kannattaa mennä lekuriin, saat siellä todennäköisesti kortisonipiikin lonkkaniveleen. Se punktio on sitten aikamoista arpomista, eli kannattaa varata aika suoraan erikoislääkärille. Iskiaksesta ei tosiaan luultavimmin ole kysymys, sillä kipu ei säteile muualle jalkaan, pahenee rasituksessa eikä puutumista ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat