Seuraa 
Viestejä45973

Aikaisemmin postasin Alzheimerin taudista ja keuhkoklamydiasta, ja nyt olisi vuorossa MS-tauti.

Joidenkin tutkimusten mukaan, MS-potilaiden selkäydinnäytteestä on löytynyt keuhkoklamydiaa, ja paljon yleisemmin kuin normaalisti. Herkällä PCR-menetelmällä jonka kohteena on C. pneumoniae MOMP geeni, Vanderbiltin tutkijat saivat tulokseksi 97% MS-potilailla (37), kun taas verrokeilla (20) joilla ei ollut MS-tautia lukema jäi 18%:iin. Tulos koskee sekä taudin relapsoivaa että progressiivista muotoa. Tämä tutkimus on jo vuodelta 1999. Muissa tutkimuksissa tulokset varmistettiin mm. elektronimikroskopialla, serologisilla, ja immunohistokemiallisilla menetelmillä.

Muut tutkimusryhmät eivät taaskaan ole kyenneet toistamaan näitä tuloksia, ja se johtuu ainakin seuraavasta syystä: PCR-menetelmän täytyy olla herkkä sen vuoksi, että selkäydinneste vaihtuu useita kertoja vuorokaudessa, ja näin ollen siinä ei välttämättä ole paljoakaan jälkiä bakteereista.

David Wheldonin mukaan, pitkät anti-klamydiaaliset yhdistelmä-antibioottihoidot ovat olleet erittäin lupaavia MS-taudin hoidossa, erityisesti kun hoito on aloitettu aikaisin.

Lähteet:
Chlamydia pneumoniae infection of the central nervous system in multiple sclerosis.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10401775
Detection of chlamydial bodies and antigens in the central nervous system of patients with multiple sclerosis.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16136465
Multiple sclerosis: an infectious syndrome involving Chlamydophila pneumoniae.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16996738
David Wheldonin sivusto MS-taudin antibioottihoidosta
http://www.davidwheldon.co.uk/ms-treatment.html
Artikkeli MS-taudin hoidosta
http://www.davidwheldon.co.uk/Ignoring- ... dence.html

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (99)

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253

Tai tehdäänkö sillä tavoin, että annetaan antibioottien ohella tai niistä riippumatta MS-potilaille D3-vitamiinia reippaasti kuten kuuluukin?

Chlamydia pneumoniae on yksi pieni suupala D3-vitamiinin aiheuttamille efekteille NF-kappaB:n toiminnassa ja apoptoosiproteiinien estolle:

http://www.cpnhelp.org/vitamin_d3_chlamydia_pneu

Dee tuottaa noita pöpöjä tappavia katelisidiinejä kuin KONE:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15728927

Niin ja estää MS-taudin relapseja stoss-annoksilla:

[list:1axvrg9w]In the high-dose group, 16% of the people had a relapse, compared to 40% in the low-dose group. As a bonus, the high dose group reported no side effects from the vitamin D supplement.

http://ms.about.com/b/2009/05/15/high-d ... lapses.htm[/list:u:1axvrg9w]

Niin ja ehkäisee koko fäkin MS-taudin 80-90% varmuudella.

Case closed.

Neonomide
Tai tehdäänkö sillä tavoin, että annetaan antibioottien ohella tai niistä riippumatta MS-potilaille D3-vitamiinia reippaasti kuten kuuluukin?Kyllähän sitä yleensä suositellaan, mutta ilman sitäkin pärjää. Itseasiassa antibioottihoidon tukena tulisi aina käyttää laaja valikoima lisäravinteita, sillä die-off reaktiot tästä hoidosta voivat olla aika kovia (ja voimakkuus korreloi kokonaisbakteerikuormaan); tulehdussytokiinit, endotoksiinit + muut aiheuttavat paljon oireita, ja niitä vastaan tulee suojautua asianmukaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253

Yhdessä tutkimuksessa 100% Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneista parani pelkällä D-vitamiinilla, annos vain 250 µg/d. Lienee sovellettavissa myös MS-tautiin?

Neonomide
Yhdessä tutkimuksessa 100% Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneista parani pelkällä D-vitamiinilla, annos vain 250 µg/d. Lienee sovellettavissa myös MS-tautiin?Lopeta!

Jonkun ajan kuluttua paljastuukin että ei se *ttu olutkaan se keuhkoklamydia.. *ups*

Stnan hössöttäjät!!!

Neonomide
Oliko sinulla jotain MS-tautia sairastavia tai Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneita vastaan?Ei todellakaan ole mutta mä en ole mikään uskovainen. Sä puhut D vitamiinista ihan kuin joku ostoskanavan markkinamies. Sillä voi varmaan herättää kuolleetkin haudoistaan? Messias on syntynyt! Halleluja.
Sulla ei ollut dokumenttiakaan mukana:
Yhdessä tutkimuksessa 100% Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneista parani pelkällä D-vitamiinilla, annos vain 250 µg/d. Lienee sovellettavissa myös MS-tautiin?

100% parani pelkällä d-vitamiinilla? Oliko sairastuneita 1?

Keuhkoklamydia on tietääkseni viruksen aiheuttama. Toki niin että puutostaudista kärsivän vastustuskyky on heikko ja hän sairastuu ties mihin helposti mutta vitamiinejakin tarvitaan monia, samoin hivenaineita, jne. ja kun kukin ihminen on yksilö, kun on yksilölliset aineenvaihdunnat, joillakin imeytyy ravinnosta helpommin, joillakin ei ja syy voi olla jokin tauti.

Tuo keuhkoklamydia on nyt löytynyt altzhaimertaudin yhdeksi mahdolliseksi selitykseksi kun löydöksiä on ollut paljon. Se ei kuitenkaan vielä riitä pelkällään dokumentiksi että aiheuttaja on keuhkoklamydia.

Kyseessä voi olla sattuma.
Yhä on mahdollisuus ettei jotain muuta ole löydetty.

Hemmetin hyvä jos d-vitamiini auttaa moneen vaivaan, mutta hemmetin huono jos se ei autakkaan ja ihmiset tuudittautuu sen varaan eivätkä sitten mene lääkäriin tutkituttamaan epämääräisiä vaivojaa.
Plasepohoitohan usein auttaa uskon kautta. Ihmisen psyyke on metka. Masentunut voi menettää elämänhalun ja innokkuuden puutteessa sairastuu helpommin kuin iloisena ja täynnä puhtia olevana.
Lumelääkekokeiluissahan se on tullut usein ilmi että kun ihminen syö jotain pillereitä joiden on sanottu parantavan hän paranee vaikka olis ollut lumetta.
Toki siinä on mukana sattuma.
Ihmisen oman elimistön immuniteettisysteemihän myös korjaa jatkuvasti virheitä mikäli se ei ole viallinen.

Mä oon käyttänyt nyt d-12 vitamiinia mutta en ole huomannut kuntoni mitenkään kohentuneen. Jostakin syystä mulla on jo pidempään ollut riesana nivel- ja lihaskipuja. Niihin ei auta liikunta ja liikkuminen on hankalaa kun on kipuja.
Pakko taas mennä lääkäriin ruinaamaan johonkin tutkimuksiin että selviäis mikä vaivaa.

Ehkä minua siksin harmittaa tuon d-vitamiinin "ihmeellisyyden" mainostaminen kun en ole huomannut sen vaikuttavan niin tai näin. Toinen syy miksi kammoan sitä että jokin asia nousee ikäänkuin Ainoaksi Oikeaksi Totuudeksi, joka on sitten kuin vasara, jonka kanssa kaikkien ongelmien kimppuun käydään kuin ne olis nauloja - mun mutsi joka on assi ja erittäin fanaattinen kulloisenkin yhden asiansa kanssa, ensin the jehovantodistajat ja sen ideologian mustavalkoinen "todellisuus" hölynpölyineen ja lisäksi mutsin kausiluontoisesti vaihdelleet intoulu, neuroottiset ja hysteeriset intoilut välillä milloin minkäkin lisäravinteen, vitamiinin, yms. kanssa.

Kerran se sai päähänsä ettei se voi juoda muuta kuin tiettyä lähdevettä, jota mun siskoni raahasi aikansa hänelle kunnes kypsähti ja sanoi että kuole siihen kraanavetees jos et muuta keksi juomaksesi. Mutsi oli saanut päähänsä että vesijohtovesi oli lähestulkoon myrkyllistä. Oli lukenut taas jonkun sensaatiojutun jostain lehdenläpyskästä ja aloitti fanaattisen kampanjan. Kerran se oli nähnyt lehdessä suurennetun kuvan pölypunkista. Oi ziisus. Kaikki tekstiilit paukkupakkaseen. Ok. Punkit kuolee, pölyt jää. *Pippijuu ja tättärää*

Asioita pitää tutkia puolelta jos toiseltakin.
Pitää uskaltaa altistaa tietonsa "tiedoksi".
Uudet tiedot on aina pitkään epävarmoja kun tutkijoilta voi yhä puuttua jonkin toisen tiedon vaikutus.

Se mua kiinnostaa tässä yhteydessä että mitä seurauksia on d-vitamiinin yliannostuksesta?
Sehän on varastoituvaa sorttia eikö?
A-vitamiinista kohkattiin joskus paljon mutta sitten selvisi että sen liiallinen käyttö voi aiheuttaa syöpää. Ei nämä ole mitään leikin asioita. C-vitsku ei kait varastoidu ja sitä on turha edes nauttia tolkuttomasti kun sitä ei imeydykkään määräänsä enempää. Aika paljonhan näistä vitskuhommista on ollut hyvinkin ristiriitaista tietoa.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14253
Pönni
Neonomide
Oliko sinulla jotain MS-tautia sairastavia tai Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneita vastaan?

Ei todellakaan ole mutta mä en ole mikään uskovainen. Sä puhut D vitamiinista ihan kuin joku ostoskanavan markkinamies. Sillä voi varmaan herättää kuolleetkin haudoistaan? Messias on syntynyt! Halleluja.

Ei ole minun vikani, jos on vaikeaa uskoa aiheesta tehtyä tutkimusta. Koen ongelmallisemmaksi sen, että näännytetään ihmisiä kroonisessa puutostilassa ja uskotellaan, että "tarvitaan vain hieman hienosäätöä", kun suurin osa asioista on päin persettä.

Pönni
Sulla ei ollut dokumenttiakaan mukana:
Yhdessä tutkimuksessa 100% Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneista parani pelkällä D-vitamiinilla, annos vain 250 µg/d. Lienee sovellettavissa myös MS-tautiin?

100% parani pelkällä d-vitamiinilla? Oliko sairastuneita 1?

Tuo oli arvostetun kirjoittajan blogikirjoituksessa ja jäin etsimään lähdettä. Hyökkäätkö kaikkien väitteiden perään joihin ei heti tipu lähdettä samalla sekunnilla?

Etsin lähteen kyllä - päättelin että D-vitamiinin olennainen rooli keuhkojen terveyden kannalta ja hyvin lupaava track record keuhkosairauksien ehkäisijänä ja jopa hoidossa kattaisi myös Chlamydia pneumoniaen. Saatan toki olla väärässäkin.

Näyttää siltä, että tuo bakteeri osaa piiloutua elimistön omien immuunisolujen sisään, kuten L-muodon bakteeritkin:

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisu ... _soluissa/

Pönni
Keuhkoklamydia on tietääkseni viruksen aiheuttama.

Olet väärässä.

Pönni
Tuo keuhkoklamydia on nyt löytynyt altzhaimertaudin yhdeksi mahdolliseksi selitykseksi kun löydöksiä on ollut paljon. Se ei kuitenkaan vielä riitä pelkällään dokumentiksi että aiheuttaja on keuhkoklamydia.

Ei, mutta selittäisi mahdollisesti mm. sitä huomiota että alhaiset (vs korkeat) D-vitamiinitasot omaavilla vanhuksilla on 11-kertainen riski sairastua masennukseen?

Pönni
Kyseessä voi olla sattuma.
Yhä on mahdollisuus ettei jotain muuta ole löydetty.

Ainahan tällainen on mahdollista - epidemiologinen näyttö ei ole samaa kuin ovelasti ja hyvin rakennettu interventiotutkimus. Kunnollisia interventiotutkimuksia kuitenkin yleensä tehdään vasta kun epidemiologinen näyttö on tarpeeksi vakuuttavaa.

Pönni
Hemmetin hyvä jos d-vitamiini auttaa moneen vaivaan, mutta hemmetin huono jos se ei autakkaan ja ihmiset tuudittautuu sen varaan eivätkä sitten mene lääkäriin tutkituttamaan epämääräisiä vaivojaa.

Se ei ole mielestäni olennainen ongelma, vaan pikemminkin ihmisten sokea luottamus lääketieteen suorittavaan portaaseen ja yleisempi haluttomuus/kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta terveydestään. Apatia, siis.

Valittamisen tulisi johtaa itsereflektioon, uteliaisuuteen, asioihin perehtymiseen ja muutoksiin asenteissa, käyttäytymisessä ja toiminnassa.

Tämä on myös laajemmin Pohjoismaisten "hyvinvointivaltioiden" ongelma - vaivutaan herkästi varhaiskristilliseen fatalismiin oman terveydentilan suhteen ja uhriudutaan tukiloukkuun kitumaan vaivoineen. Ruohonjuuritason aktivismi on meillä todella huonoissa kantimissa, suhteessa erityisesti jenkkeihin.

Kyse ei ole niinkään kuolemanpelosta tai itsensä hyväksymisen ongelmasta, vaan liiallisesta keskimääräisestä typeryydestä, jolle VOI tehdä paljon.

Pönni
Plasepohoitohan usein auttaa uskon kautta.

Plasebohoito.

Pönni
Mä oon käyttänyt nyt d-12 vitamiinia mutta en ole huomannut kuntoni mitenkään kohentuneen.

Ei ole olemassa mitään d-12 vitamiinia.

Pönni
Jostakin syystä mulla on jo pidempään ollut riesana nivel- ja lihaskipuja. Niihin ei auta liikunta ja liikkuminen on hankalaa kun on kipuja.
Pakko taas mennä lääkäriin ruinaamaan johonkin tutkimuksiin että selviäis mikä vaivaa.

Hoida ensin ravinnon pH-tasapaino kuntoon syömällä vihreitä vihanneksia 5-6 kertaa joka päivä muutaman kuukauden ajan, lisää magnesiumin saantia ravinnosta + mahdollisesti lisistä, juo vähintään 2-3 litraa vettä päivässä ja ala ottamaan fysiologisia annoksia D3-vitamiinia.

Pönni
Ehkä minua siksin harmittaa tuon d-vitamiinin "ihmeellisyyden" mainostaminen kun en ole huomannut sen vaikuttavan niin tai näin.

Niveliin auttaa paremmin glukosamiinisulfaatti ja mahdollisesti laadukas MSM eli metyylisolfonyylimetaani - se Dee lähinnä vähentää tulehdusta ja hidastaa nivelrikon etenemistä. Tai erityisesti silloin kun sitä saa fysiologisia annoksia. Myös erilaisista kalaöljypreparaateista voi olla apua.

Pönni
Kerran se sai päähänsä ettei se voi juoda muuta kuin tiettyä lähdevettä, jota mun siskoni raahasi aikansa hänelle kunnes kypsähti ja sanoi että kuole siihen kraanavetees jos et muuta keksi juomaksesi. Mutsi oli saanut päähänsä että vesijohtovesi oli lähestulkoon myrkyllistä. Oli lukenut taas jonkun sensaatiojutun jostain lehdenläpyskästä ja aloitti fanaattisen kampanjan.

Kuulostaa oireisto ihan skitsofreeniselta tätipuoleltani.

Pönni
Pitää uskaltaa altistaa tietonsa "tiedoksi".
Uudet tiedot on aina pitkään epävarmoja kun tutkijoilta voi yhä puuttua jonkin toisen tiedon vaikutus.

Niin tai sitten on hyvä tiedostaa tieteensosiologisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat tieteentekemisessä toiseenkin suuntaan.

Esimerkiksi D3-vitamiinin vaikutusta tuberkuloosiin on tutkittu Uudessa-Guineassa 2500 mikrogramman KERTA-ANNOKSELLA ja päädytty lähes täysin negatiivisen tuloksen myötä haudattu tutkimus siihen paikkaan. Tämä siitäkin huolimatta, että vielä 1900-luvun alkupuolella Suomessakin tuberkuloosisairaaloissa oli auringonottoparvekkeet.

Tavallista flunssaakin hoidettiin Euroopassa MONEN PÄIVÄN yli 1000 µg:n stoss-annoksilla. Ketjun aiheen MS-tautia hoidettiin tuossa linkkaamassani tutkimuksessa menestyksellä KUUKAUSIA yli 1000 µg:n annoksilla!

Tuberkuloosibakteeri omaa monia eri muotoja ja arviolta KAKSI MILJARDIA ihmistä on ollut tekemisissä TB-bakteerin kanssa...

Tutkijoitakin on siis hyviä, huonoja ja yksinkertaisesti EPÄPÄTEVIÄ!!!

Pönni
Se mua kiinnostaa tässä yhteydessä että mitä seurauksia on d-vitamiinin yliannostuksesta?

Hyperkalsemia, eli veren kalsiumtasot voivat nousta vaarallisen korkealle. Käytännössä useimmiten aikuisen pitää syödä viikkokausia, jopa kuukausia reilusti yli milligramman annoksia, jotta kalsiumtasot nousevat haitallisen korkealle. Monet muut ravinteet myös vaikuttavat D-vitamiinin toksisuuteen - aiheesta ei ole valtavaa määrää tutkimusta koska ainakin 50 vuoden ajan D-vitamiini on tutkittu erillään muista ravinteista ja rasvaliukoisten vitamiinien saannilta surkeiden länsimaisten ruokavalioiden ollessa viiteryhmänä.

[list:1133mui7]the reason observational studies in affluent nations haven't been able to get to the bottom of dental/orthodontic problems and chronic disease is that everyone in their study population is doing the same thing! There isn't enough variability in the diets and lifestyles of modern populations to be able to determine what's causing the problem. So we study the genetics of problems that are not genetic in origin, and overestimate genetic contributions because we're studying populations whose diet and lifestyle are homogeneous. It's a wild goose chase.

http://wholehealthsource.blogspot.com/2 ... idbit.html[/list:u:1133mui7]

Pönni
Sehän on varastoituvaa sorttia eikö?

D-vitamiinilla on kaksi "varastoa", veri ja rasvakudos. Molempiin sitä täytyy varastoitua, riittäviä määriä, koska muutoin talven varalle ei riitä tätä elintärkeää vitamiini/hormonia.

D-vitamiinin toksisuuden ajatellaan liittyvän ei-munuaisissa muodostuvan kalsitriolin eli steroidihormonimuodon periaatteessa rajoittamattomaan muodostumiseen. Ihon JA ravinnon kautta saatu D3-vitamiini varastoituu rasvakudokseen sitä enemmän mitä suurempi annos on ja sitä enemmän vereen, mitä pienempi annos on. Rasvakudokseen varastoituu kolekalsiferolia eli "perusmuotoa", vereen taas kalsidiolia, joka on maksassa hydroksyloitunutta kolekalsiferolia. Sen sijaan "lopullista" muotoa eli kalsitriolia, ei varastoitu minnekään koska sen puoliintumisaika on vain muutamia tunteja.

Toisin sanoen suun kautta otettu D-vitamiiniannos EI nosta lineaarisesti veren kalsidiolitasoja, vaan suhteessa jopa 95% kolekalsiferolista sitoutuu rasvakudokseen. Toisin sanoen elimistöllämme on monta eri mekanismia ehkäistä D-vitamiinin myrkyllisyyttä. Kuinka muuten olisikaan, kun auringosta saa hyvässä lykyssä PÄIVÄSSÄ yli 1000 µg D3-vitamiinia kehoonsa?

Pönni
A-vitamiinista kohkattiin joskus paljon mutta sitten selvisi että sen liiallinen käyttö voi aiheuttaa syöpää. Ei nämä ole mitään leikin asioita.

Liiallinen A-vitamiini voi aiheuttaa erityisesti maksaongelmia ja on haitallista luustolle, mutta riittävä D-vitamiinin saanti suojelee A-vitamiinimyrkytykseltä, samoin riittävä K-vitamiinien saanti.

Pönni
C-vitsku ei kait varastoidu ja sitä on turha edes nauttia tolkuttomasti kun sitä ei imeydykkään määräänsä enempää.

Itse asiassa C-vitamiinia tulisi saada useita kertoja päivässä, koska se kuluu niin nopeasti.

Pönni
Aika paljonhan näistä vitskuhommista on ollut hyvinkin ristiriitaista tietoa.

Johtuu pääosin siitä, että kaupalliset (ja diskursiiviset) intressit vaikuttavat jokaisella tutkimuksen tasolla - MYÖS vitamiineja vastaan. Sitten on tietenkin media, joka yrittä aina lohkaista raflaavia tai muutoin kiinnostavia otsikoita. Tieteellinen tutkimus on myös muodin orja siinä missä mediakin, eri tavalla vähemmän näkyvästi ja heikommin vain.

Neonomide
Pönni
Sulla ei ollut dokumenttiakaan mukana:
Yhdessä tutkimuksessa 100% Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneista parani pelkällä D-vitamiinilla, annos vain 250 µg/d. Lienee sovellettavissa myös MS-tautiin?

100% parani pelkällä d-vitamiinilla? Oliko sairastuneita 1?

Tuo oli arvostetun kirjoittajan blogikirjoituksessa ja jäin etsimään lähdettä. Hyökkäätkö kaikkien väitteiden perään joihin ei heti tipu lähdettä samalla sekunnilla?En hyökkää mutta on pakko kysyä. Ittekin tiedät mitä on totuudenmetsästys. Armoa ei saa.

Etsin lähteen kyllä - päättelin että D-vitamiinin olennainen rooli keuhkojen terveyden kannalta ja hyvin lupaava track record keuhkosairauksien ehkäisijänä ja jopa hoidossa kattaisi myös Chlamydia pneumoniaen. Saatan toki olla väärässäkin.

Näyttää siltä, että tuo bakteeri osaa piiloutua elimistön omien immuunisolujen sisään, kuten L-muodon bakteeritkin:

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisu ... _soluissa/

Pönni
Keuhkoklamydia on tietääkseni viruksen aiheuttama.

Olet väärässä.Kiitos oikaisusta ja muutenkin kiitos paljosta lisätiedosta. Nyt alkaa hahmottua ihan eri tavalla tänne maallikon tasolle missä ei ole asiantuntemusta eikä siten luottamustakaan asiaa kohtaan.

Pönni
Tuo keuhkoklamydia on nyt löytynyt altzhaimertaudin yhdeksi mahdolliseksi selitykseksi kun löydöksiä on ollut paljon. Se ei kuitenkaan vielä riitä pelkällään dokumentiksi että aiheuttaja on keuhkoklamydia.

Ei, mutta selittäisi mahdollisesti mm. sitä huomiota että alhaiset (vs korkeat) D-vitamiinitasot omaavilla vanhuksilla on 11-kertainen riski sairastua masennukseen?"Tääl ukkoina jo syntyy sylilapset ja nuorimies on hautaan valmis jo - muualla tulta leiskuu harmaahapset"..

Hm.. pohjoisessa pitkät talvet ja vaisuus, etelässä paljon aurinkoa ja temperamenttia riittää..
Aika huolestuttavaa sekin siis että nykyään ollaan valtavasti sisätiloissa entiseen verrattuna.

Pönni
Hemmetin hyvä jos d-vitamiini auttaa moneen vaivaan, mutta hemmetin huono jos se ei autakkaan ja ihmiset tuudittautuu sen varaan eivätkä sitten mene lääkäriin tutkituttamaan epämääräisiä vaivojaa.

Se ei ole mielestäni olennainen ongelma, vaan pikemminkin ihmisten sokea luottamus lääketieteen suorittavaan portaaseen ja yleisempi haluttomuus/kyvyttömyys ottaa vastuuta omasta terveydestään. Apatia, siis.Entäs jos apatia johtuu puutostilasta? Eikö apaattinen silloin tarvitse apua, tukihenkilön, jne?

Valittamisen tulisi johtaa itsereflektioon, uteliaisuuteen, asioihin perehtymiseen ja muutoksiin asenteissa, käyttäytymisessä ja toiminnassa.

Tämä on myös laajemmin Pohjoismaisten "hyvinvointivaltioiden" ongelma - vaivutaan herkästi varhaiskristilliseen fatalismiin oman terveydentilan suhteen ja uhriudutaan tukiloukkuun kitumaan vaivoineen. Ruohonjuuritason aktivismi on meillä todella huonoissa kantimissa, suhteessa erityisesti jenkkeihin.

Kyse ei ole niinkään kuolemanpelosta tai itsensä hyväksymisen ongelmasta, vaan liiallisesta keskimääräisestä typeryydestä, jolle VOI tehdä paljon.
*auts*

Jostakin syystä autistiseen oireiluun usein liittyy negatiivisuutta paljon enemmän kuin muilla. Itsetuhoisuus on huomattavasti yleisempää kuin muilla. Sen yksi selitys on poikkeava käytös joka johtaa sosiaalisiin konflikteihinkin, aiheuttaa silmätikkuuntumista, kiusatuksi tulemista, muiden haukuttavana olemista ehkä jatkuvalla syötöllä, jopa vertaisporukassa.

Kaikki ei todellakaan voi selittyä pelkällä vitamiinivajeella tai väärän ravinnon avulla. Vai mitä?
Vai.. pitäiskö kaikki ilkiöt pumpata täyteen vitskuja? Siitäkö kiikastaa?

Entäs vaihdevuosioireet?
Mä oon nyt pari vuotta kärvistellyt epämääräisten oireilujen kanssa. Estrogeenikorvaushoidolla on kamalat ja tuskalliset hikipuuskat pysyneet kurissa mutta niveliä särkee, lihaksia särkee, on vaikka mitä vaivoja. Lääkäri toteaa kerta toisensa jälkeen että se nyt on sitä kun ihminen ikääntyy.
Minä en oikein hyväksy sitä että ei ole mitään tarkempaa syytä.
Aineenvaihdunnan hidastuminen?

Pönni
Mä oon käyttänyt nyt d-12 vitamiinia mutta en ole huomannut kuntoni mitenkään kohentuneen.

Ei ole olemassa mitään d-12 vitamiinia.Hups. Putelit nyt vierkkäin. Toisessa lukeekin B-12 ja toisessa D3. Jälkimmäisestä natustin imeskely-purutabletin. Saas nähdä alkaako kohta naurattaa..

Pönni
Jostakin syystä mulla on jo pidempään ollut riesana nivel- ja lihaskipuja. Niihin ei auta liikunta ja liikkuminen on hankalaa kun on kipuja.
Pakko taas mennä lääkäriin ruinaamaan johonkin tutkimuksiin että selviäis mikä vaivaa.

Hoida ensin ravinnon pH-tasapaino kuntoon syömällä vihreitä vihanneksia 5-6 kertaa joka päivä muutaman kuukauden ajan, lisää magnesiumin saantia ravinnosta + mahdollisesti lisistä, juo vähintään 2-3 litraa vettä päivässä ja ala ottamaan fysiologisia annoksia D3-vitamiinia.Kiitos.. Otan mangnesiumia ravintolisänä ja koitan syödä vihreetä päivittäin. Perustoimeentuloisen takuuvarma sapuska on kaali. Siinä on C-vitskuakin vaikka miten mutta kyllä mä etupäässä juurikin koitan syödä vihanneksia.
Vettä en takuulla kyllä enää ala kitata litratolkulla. Se kokeilu ei ollut hyvä! Juon kun janottaa ja välillä sitten huuhtelen elimistöä mutta en jatkuvasti.
Mä oon apauttia 80-luvulta pruuvannut kasvispainotteisten ruokavalioiden kanssa. Nyt mulla on kasvimaa ja siellä saa aurinkoa kunhan se paistais..

Pönni
Ehkä minua siksin harmittaa tuon d-vitamiinin "ihmeellisyyden" mainostaminen kun en ole huomannut sen vaikuttavan niin tai näin.

Niveliin auttaa paremmin glukosamiinisulfaatti ja mahdollisesti laadukas MSM eli metyylisolfonyylimetaani - se Dee lähinnä vähentää tulehdusta ja hidastaa nivelrikon etenemistä. Tai erityisesti silloin kun sitä saa fysiologisia annoksia. Myös erilaisista kalaöljypreparaateista voi olla apua.Kiitos! Pitääkin googlettaa. Mulla on Althryl meneillään ja sitä saa nyt tabletteina kun se on ollut jauheena, joka sekoitetaan veteen ja kaikki tullainen säträäminen on rasittavaa kun on rivi purkkeja eri ravintolisiä ja vitskuja.
Altryhlhän on äyriäisperäinen. Siitä poistui nyt sairasvakuutuskorvaus kun sen tehoa ei ole tieteellisesti todistettu.
Pitää tutkia nuo muut..

Pönni
Kerran se sai päähänsä ettei se voi juoda muuta kuin tiettyä lähdevettä, jota mun siskoni raahasi aikansa hänelle kunnes kypsähti ja sanoi että kuole siihen kraanavetees jos et muuta keksi juomaksesi. Mutsi oli saanut päähänsä että vesijohtovesi oli lähestulkoon myrkyllistä. Oli lukenut taas jonkun sensaatiojutun jostain lehdenläpyskästä ja aloitti fanaattisen kampanjan.

Kuulostaa oireisto ihan skitsofreeniselta tätipuoleltani.Sitä se taitaapi olla. Yks noistahan on kajahtanut ihan perusteellisesti. Mummukin pimahti. Siks just mä oon niin epäluuloinen, erityisesti siksi että tiedän itse olevani skitsotyyppinen ja mun pitää olla varovainen näitten asioitten kanssa.

Pönni
Pitää uskaltaa altistaa tietonsa "tiedoksi".
Uudet tiedot on aina pitkään epävarmoja kun tutkijoilta voi yhä puuttua jonkin toisen tiedon vaikutus.

Niin tai sitten on hyvä tiedostaa tieteensosiologisia ilmiöitä, jotka vaikuttavat tieteentekemisessä toiseenkin suuntaan.

Esimerkiksi D3-vitamiinin vaikutusta tuberkuloosiin on tutkittu Uudessa-Guineassa 2500 mikrogramman KERTA-ANNOKSELLA ja päädytty lähes täysin negatiivisen tuloksen myötä haudattu tutkimus siihen paikkaan. Tämä siitäkin huolimatta, että vielä 1900-luvun alkupuolella Suomessakin tuberkuloosisairaaloissa oli auringonottoparvekkeet.
Tavallista flunssaakin hoidettiin Euroopassa MONEN PÄIVÄN yli 1000 µg:n stoss-annoksilla. Ketjun aiheen MS-tautia hoidettiin tuossa linkkaamassani tutkimuksessa menestyksellä KUUKAUSIA yli 1000 µg:n annoksilla!

Tuberkuloosibakteeri omaa monia eri muotoja ja arviolta KAKSI MILJARDIA ihmistä on ollut tekemisissä TB-bakteerin kanssa...

Tutkijoitakin on siis hyviä, huonoja ja yksinkertaisesti EPÄPÄTEVIÄ!!!
Oukkei oukkei.. malttia baby. Lääketehtailla on monopoleja ja kartelleja, ne myös lahjoo lääkäreitä, jne. Joka lähtöön löytyy.
Kerran mulla tuli terkkalääkärin kanssa riita. Hyvä ettei käyttänyt skitsokorttia ja kirjoittanut rauhoittavia?! Koitin uusia silmätippareseptin.. olin silloin tekstiilihommissa jossa sain allergiareaktioita ja yhdet silmätipat rauhoitti. Lekuri yritti väenväkisin kirjoittaa toisia tipoja. Sanoin etten huoli. Että otan niitä samoja jotka toimi. Hän vaan intti että kirjoittaa jotain uusia. Minä suutuin ja sanoin että jo nyt on Perkele! Että niitä vanhoja! Kysyin että saako jotain provikkaa vai tarvitseeko koe-eläimen?! Sainhan minä sitten niitä mitkä olin hyväksi todennut. Ja sille lääkärille en ikinä toiste mennyt! *tun ääliö!

Pönni
Se mua kiinnostaa tässä yhteydessä että mitä seurauksia on d-vitamiinin yliannostuksesta?

Hyperkalsemia, eli veren kalsiumtasot voivat nousta vaarallisen korkealle. Käytännössä useimmiten aikuisen pitää syödä viikkokausia, jopa kuukausia reilusti yli milligramman annoksia, jotta kalsiumtasot nousevat haitallisen korkealle. Monet muut ravinteet myös vaikuttavat D-vitamiinin toksisuuteen - aiheesta ei ole valtavaa määrää tutkimusta koska ainakin 50 vuoden ajan D-vitamiini on tutkittu erillään muista ravinteista ja rasvaliukoisten vitamiinien saannilta surkeiden länsimaisten ruokavalioiden ollessa viiteryhmänä.Ok. Kiitos! Kuin myös tuosta lopusta paljon kiitoksia. Anteeksi kun reagoin turhan voimakkaasti. [size=50:23lmwd8u](muutama jhannusolut solahti napaan..)[/size:23lmwd8u]

Yhdessä tutkimuksessa 100% Chlamydia pneumoniae -tartunnan saaneista parani pelkällä D-vitamiinilla, annos vain 250 µg/d. Lienee sovellettavissa myös MS-tautiin?D-vitamiini ei valitettavasti paranna Chlamydia pneumoniae tartuntaa. Joskus immuunipuolustus on lukkiintunut sen verran, etteivät edes antibiootit tehoa siihen tartuntaan, ja sitten täytyy käyttää apuna joitain immunomodulatorisia aineita antibioottien lisäksi. Esimerkiksi toisessa antibioottiprotokollassa, nimeltään Marshallin protokolla, käytetään angiotensiinin estäjää antibioottien lisäksi, joka parantaa antibioottien tehoja.

Chlamydia pneumoniae on varsin myrkyllinen bakteeri (siihen liittyvät myös porfyria-oireet, josta on myös tehty tutkimus, joka lienee ainoa laatuaan), joten sen tappamisesta tulee yleensä paljon oireita, joten jos mitään ei tapahdu, ja oireet vain helpottuvat, niin kyseessä on remissio, eikä paraneminen. Pelkällä D-vitamiinilla kuten kortisonillakin on mahdollista saada sairaus remissioon, mutta tämä ei tietysti ole paraneminen, sillä bakteerit ovat vielä siellä, mutta niiden aiheuttama tulehdus on vain tilapäisesti vähentynyt. Spekulaationa voisi esittää, että itseasiassa monet lääkkeistä, joita nyt käytetään, on tehty siihen että ne vähentävät tämän bakteerin aiheuttamia oireita, mutteivät paranna.

Cpn tartunnassa voi toki olla muita lisä-infektioita, kuten mykoplasmoja ja kroonisia virusinfektioita, mutta ne johtuvat todennäköisesti enemmänkin siitä että Cpn on heikentänyt immuunipuolustusta, koska se pystyy parasiittisesti asumaan immuunipuolustuksen solujen sisällä. Lisäksi minkään muun bakteerin ei tiedetä aiheuttavan porfyria-oireita, se on oikeastaan keuhkoklamydian tavaramerkki, ja johtuu siitä että se varastaa ATP:tä solujen sisällä, mikä aiheuttaa sen että hemisynteesi epäonnistuu osittain solujen sisällä, ja niihin kerääntyy myrkyllisiä porfyriinejä. Useimmat muut bakteerit (vaikka ovatkin solunsisäisiä) eivät varasta ATP:tä soluista, koska pystyvät sen itsekin tuottamaan.

Sitten on vielä se huono homma, että klamydia-infektiot ovat huomaamattomia eli ensin ei ole mitään oireita, kunnes sitä bakteeria on ehtinyt kerääntymään jo todella paljon elimistöön, joka sitten aiheuttaa matalan kroonisen tulehduksen.

Cpn ja porfyria-oireet:
http://www.cpnhelp.org/pdfs/Host:CellEnergyDepl.pdf
http://www.cpnhelp.org/secondaryporphyria

Kiitos taas jälleen.
Tuohan onkin melkoinen vaiva.
Tulee mieleen että kuinkakohan paljon epämääräisiä oireiluja voikaan johtua siitä?

Mitenköhän Fibramyalcia, sehän on nimitys aika epämääräiselle oireilulle jossa on kipuja pehmytkudoksessa. Se luokitellaan reumaksi mutta mikä onkaan totuus siitäkin, mikä sen aiheuttaa?

Melko mullistavaa tietoa.
Hianoo!

Mitenköhän Fibramyalcia, sehän on nimitys aika epämääräiselle oireilulle jossa on kipuja pehmytkudoksessaTästä ei ole olemassa mitään virallisia tutkimuksia, mutta Vanderbiltin tutkijat testasivat ensin potilaita joilla oli krooninen väsymysoireyhtymä/fibromyalgia herkällä PCR-menetelmällään, ja nämä potilaat olivat noin 100% PCR-positiivisia keuhkoklamydialle, verrattuna 20% terveille verrokeille verinäytteiden perusteella, ja niitä näytteitä oli ainakin useita satoja. Verrattuna MS-tautiin/Alzheimerin tautiin jossa näytteet sentään otettiin selkäydinnesteestä/aivoista (eli paikoista, jossa tauti selkeästi jyllää), niin jos verenkierrosta löytyy jo noin selkeästi noita bakteereja, niin voi päätellä että niillä joilla on fibromyalgia/krooninen väsymysoireyhtymä ovat melkoisia tautipesäkkeitä, verrattuna moniin muihin sairauksiin joita keuhkoklamydia mahdollisesti aiheuttaa. Mutta kyllähän näistä potilaista sen huomaa, etteivät ole mitenkään loistokunnossa, mutta silti lääkärit eivät tänä päivänäkään edes ole varmoja siitä onko heissä mitään vikaa.

Kertomus: http://www.cpnhelp.org/chlamydiapneumon ... nicfatigue

pgm
Mitenköhän Fibramyalcia, sehän on nimitys aika epämääräiselle oireilulle jossa on kipuja pehmytkudoksessaTästä ei ole olemassa mitään virallisia tutkimuksia, mutta Vanderbiltin tutkijat testasivat ensin potilaita joilla oli krooninen väsymysoireyhtymä/fibromyalgia herkällä PCR-menetelmällään, ja nämä potilaat olivat noin 100% PCR-positiivisia keuhkoklamydialle, verrattuna 20% terveille verrokeille verinäytteiden perusteella, ja niitä näytteitä oli ainakin useita satoja. Verrattuna MS-tautiin/Alzheimerin tautiin jossa näytteet sentään otettiin selkäydinnesteestä/aivoista (eli paikoista, jossa tauti selkeästi jyllää), niin jos verenkierrosta löytyy jo noin selkeästi noita bakteereja, niin voi päätellä että niillä joilla on fibromyalgia/krooninen väsymysoireyhtymä ovat melkoisia tautipesäkkeitä, verrattuna moniin muihin sairauksiin joita keuhkoklamydia mahdollisesti aiheuttaa. Mutta kyllähän näistä potilaista sen huomaa, etteivät ole mitenkään loistokunnossa, mutta silti lääkärit eivät tänä päivänäkään edes ole varmoja siitä onko heissä mitään vikaa.

Kertomus: http://www.cpnhelp.org/chlamydiapneumon ... nicfatigue
JEE!!! Mä oon aavistellut jotain tällaista!!! JEE!!!

Mulla kun on just niin epämääräisiä oireita ja olo välillä kuin olis katujyrän alle jäänyt. Joltisenkin myös kuin olis hiivatulehdusoireita ja keuhkoista välillä tulee sellainen hm.. miksiköhän sitä nyt kuvais.. happamehko tai vaikka hiivainen haju/maku.. se ei ole voimakas eikä se oireile aina. Vain kun muutenkin on b-luokan olo.

Samoin "pala kurkussa".. sellainen nielemisvaikeus ja ikävä tunne kilpirauhasten kohdalla.

Multa on tutkittu kaikki mahdollinen ja mahdotonkin. Reumakokeet, jersiniabakteeria myöden. Onneks ei oo löytynyt neuropsykiatrisissa tutkimuksissa sellaista että mitään vois lykätä paranoijan ja luulotaudin piikkiin. Jee! Minusta on päinvastoin sanottu että harvinaisen skarppi.
Mutta.. jatkuva kivulloisuus ja etenkin lähimuistin ja muistin pätkiminen se haittaa..

Oon autistinen mutta kaikilla verrokeillahan ei ole näitä oireita. Osalla ei mitään vastaavaa.. korrelaatio on siis muualla, joksin.. kun mietin sukuvikaa.. niin ainakin lähisuvussa moni asia stemmaa yks yhteen ja tämä tyttö meneekin sitten keuhkoklamydia testeihin.
Jos terveyskeskuslääkäri ei suostu lähetettä kirjoittamaan niin menen omakustanteisesti.

Toki voi olla että vilkas mielikuvitus ja ties mikä on syynä mutta kun on aina jostakin päin kipee, kun toimii etupäässä puolella teholla.. kun on vaivoja jotka haittaa elämänlaatua, ihan sama mistä sitä syytä etsii. Ainakin on taas yks juttu sit poissuljettu jos ei tärppää ja jos täppää niin se on Napakymppi!

Oik kiitos sulle pgm.

Mulla btw on lähipiirissä yks MS tautia sairastava nuorehko ihminen. Kiitti!


Oon autistinen mutta kaikilla verrokeillahan ei ole näitä oireita. Osalla ei mitään vastaavaa.. korrelaatio on siis muualla, joksin.. kun mietin sukuvikaa.. niin ainakin lähisuvussa moni asia stemmaa yks yhteen ja tämä tyttö meneekin sitten keuhkoklamydia testeihin.
Jos terveyskeskuslääkäri ei suostu lähetettä kirjoittamaan niin menen omakustanteisesti.Hetkonen... ei tämä näin helppoa ole. Krooninen keuhkoklamydiainfektio on kaikille lääkäreille täysin tuntematon asia ainakin täällä Suomessa. Vasta-aine testit ovat myöskin aika hyödyttömiä, koska eivät ole tarpeeksi tarkkoja, ja sen lisäksi vasta-aineet ovat koholla monilla kuitenkin, eli tulos ei merkitse lääkärille juuri mitään, paitsi jos sinulla on jokin akuutti tulehdus, joka näkyy erilailla.

Muistaakseni yksi henkilö teki kerran tämän vasta-aine testin keuhkoklamydiabakteerille Alzheimer-tautiselle, tulos oli kyllä että vasta-aineet olivat koholla, mutta ei siitä mitään hoitoja tullut. Lääkärit eivät tällä hetkellä ole koulutettuja siihen, että edes osaisivat hoitaa tätä tartuntaa oikein. Nämä tutkimukset mitkä postasin ovat ns. "cutting edge" tutkimuksia, ja voi viedä todella kauan aikaa ennen kuin näitä hoitoja ruvetaan soveltamaan laajemmin.

Näin ollen itsehoito on tällä hetkellä ainoa mahdollisuus, ja sen päätöksen voi jokainen täysi-ikäinen tehdä omalla kohdallaan ja omalla vastuullaan.

pgm
Hetkonen... [size=50:38pgc6uc]ei tämä näin helppoa ole. Krooninen keuhkoklamydiainfektio on kaikille lääkäreille täysin tuntematon asia ainakin täällä Suomessa. Vasta-aine testit ovat myöskin aika hyödyttömiä, koska eivät ole tarpeeksi tarkkoja, ja sen lisäksi vasta-aineet ovat koholla monilla kuitenkin, eli tulos ei merkitse lääkärille juuri mitään, paitsi jos sinulla on jokin akuutti tulehdus, joka näkyy erilailla.

Muistaakseni yksi henkilö teki kerran tämän vasta-aine testin keuhkoklamydiabakteerille Alzheimer-tautiselle, tulos oli kyllä että vasta-aineet olivat koholla, mutta ei siitä mitään hoitoja tullut. Lääkärit eivät tällä hetkellä ole koulutettuja siihen, että edes osaisivat hoitaa tätä tartuntaa oikein. Nämä tutkimukset mitkä postasin ovat ns. "cutting edge" tutkimuksia, ja voi viedä todella kauan aikaa ennen kuin näitä hoitoja ruvetaan soveltamaan laajemmin.[/size:38pgc6uc]

Näin ollen itsehoito on tällä hetkellä ainoa mahdollisuus, ja sen päätöksen voi jokainen täysi-ikäinen tehdä omalla kohdallaan ja omalla vastuullaan.
Jummarran kyllä. Olen tietoinen meneillään olevasta prosessisa ja tiedän että sanoista tekoihin kuluu monta kenkäparia..
Jollakinhan se kuitenkin pystytään selvittämään onko sitä pöpöä vai ei kun se kerran on todennettu jollakin jossakin jotenkin..

Itsehoito?
Ittekkö tässä nyt pitäis antibioottia yrittää viljellä.. pikkasen kinkkinen ja etten sanoisi ylivoimainen tehtävä.
Pitäiskö lahjoa lääkäri kirjoittamaan resepti?
Juonitella seurustelusuhde jokun lekurin kanssa?
Opiskella itse lääkäriksi?
Vtf?

Jatkuvat kivut ne vie mielenterveyden, ei mikään neurologinen poikkeama tai typerät sosiaaliset suhteet ja huono organisoiti?
Mikä neuvoksi oi "doctor Ben Casey"?

pgm

Hetkonen... ei tämä näin helppoa ole. Krooninen keuhkoklamydiainfektio on kaikille lääkäreille täysin tuntematon asia ainakin täällä Suomessa. Vasta-aine testit ovat myöskin aika hyödyttömiä, koska eivät ole tarpeeksi tarkkoja, ja sen lisäksi vasta-aineet ovat koholla monilla kuitenkin, eli tulos ei merkitse lääkärille juuri mitään, paitsi jos sinulla on jokin akuutti tulehdus, joka näkyy erilailla.

Muistaakseni yksi henkilö teki kerran tämän vasta-aine testin keuhkoklamydiabakteerille Alzheimer-tautiselle, tulos oli kyllä että vasta-aineet olivat koholla, mutta ei siitä mitään hoitoja tullut. Lääkärit eivät tällä hetkellä ole koulutettuja siihen, että edes osaisivat hoitaa tätä tartuntaa oikein. Nämä tutkimukset mitkä postasin ovat ns. "cutting edge" tutkimuksia, ja voi viedä todella kauan aikaa ennen kuin näitä hoitoja ruvetaan soveltamaan laajemmin.

Näin ollen itsehoito on tällä hetkellä ainoa mahdollisuus, ja sen päätöksen voi jokainen täysi-ikäinen tehdä omalla kohdallaan ja omalla vastuullaan.
Täällä myös yksi kiinnostunut, että mitähän tuo itsehoito on?

Selkäydinnestenäyte kertoi taannoin siellä olevan tulehduksen

Kun kysyin lekurilta liittyykö tuo tulehdus allergioihin joita ollut koko iän, sain vastauksen että ei liity. No empähän todella uskonut!!
Monesti toivois erikoislääkäreiltäkin, että näkisivät paremmin kokonaisuuden.

Koska pyysin niin hartaasti ettei MS-tauti diagnoosia tehtäisi ja koska väsymyksen lisäksi muita MS-tautiin liittyviä oireita ei ole, niin diagnoosia ei onneksi tehty

Lääkitystä ei siis ole meneillään, ei mitään hoitoja.

Joskus vain ohimennen mietityttää, että miten selkäydin kaikkine nesteineen voi
Lekurille kun taas ei uskalla huoltaan tästä asiasta kertoa

Pitäiskö meidän kivulloisten ruveta harrastamaan woodoota vai mitä se itsehoito on? Liittyä helluntaiseurakunnan rukouspiiriin ja odottaa ihmettä?

Vanhusten määrä on lisääntymässä huimaa vauhtia. Hoitosude on menossa nurinniskoin. Vanhukset pitäis saada pysymään mahdollisimman terveinä ja omatoimisina niin että kaatuu saappaat jalassa sitten kun noutaja saapuu.

Milloinka niitä hoitoja on luvassa?
Sitten kun hetimullekaikki itkupotkuraivarisukupolvi on eläkeiässä?
Kova kiinnostuksen täpinä päällä täällä että mitä mitä mitä?

Täällä myös yksi kiinnostunut, että mitähän tuo itsehoito on?Mieleen tulee lähinnä alfalipoiinihappo, NAC, heraproteiini ja jodi. Myös raaka valkosipuli, kookosöljy ja oreganoöljy ovat anti-bakteerisia. Mutta onhan näitä muitakin. Useimmat reagoivat näihin jotenkin, ja lopettavat sitten kun toteavat että reaktiot eivät olleet järin mukavia. Mutta eihän sitä pidä lopettaa silloin, vaan säätää annosta mahdollisesti alaspäin ja jatkaa sitkeästi. Paraneminen ei ole helppoa tai nopeaa, ja vie yleensä 3-5 vuotta.

Näistä alfalipoiinihappo on osoittautunut parhaimmaksi ratkaisuksi, sillä ehdolla että sitä käytetään usein ja pieninä annoksina (esim. 20-50 mg joka kolmas tunti, 1-3 päivää kerrallaan). NACia käytetään virallisesti lisänä eräässä antibioottiprotokollassa, keuhkoklamydian ulkopuolisia bakteerimuotoja vastaan, muttei ole niin tärkeä, koska näitä bakteerimuotoja on vähiten infektiossa, ja ne ovat lisäksi näkyviä immuunipuolustukselle.

Alfalipoiinihappohoito tulee itseasiassa ALA/DMSA protokollasta, josta lääkäri Jay Nielsen on sanonut seuraava:
"I have been treating patients for about 13 years. I have seen complete elimination of MS, reversal of Lupus, but mostly a lot of patients with lots of fatigue and hormonal issues and adrenal collapse. I've treated a total of about 200 patients."

http://health.groups.yahoo.com/group/fr ... &var=1&l=1
http://www.fda.gov/ohrms/DOCKETS/DOCKET ... 2-EC48.htm

Jotkut luulevat että elohopea aiheuttaa MS-tautia, mutta ei se ihan niin mene; pienetkin määrät elohopeaa saattaa pahentaa infektioita joillekin (geneettinen alttius), muttei itsessään aiheuta sairauksia. On minulla tutkimus tästäkin että elohopea vaikuttaa haitallisesti immuunipuolustuksen toimintaan:
http://www.pubmedcentral.nih.gov/articl ... id=1868882

Lisäksi tietyt tukilisäravinteet, kuten vahva B-vitamiini, pantoteenihappo, magnesium, C-vitamiini, ja maarianohdake ovat paikallaan. Ja monille auttaa myös isot annokset B12-vitamiinia sekä mielialaan että energiaan.

Kaikenlaista muutakin on ehdotettu tukihoidoksi: esim. kalaöljy (E-EPA) ja kversetiini saattavat vaimentaa sopivasti tulehdusreaktioita, jotka tulevat bakteerien tuhoutumisesta. Jotkut käyttävät myös silloin tällöin lääkehiiltä, ja chlorellaa jotka auttavat puhdistamaan elimistöä, ja vaikuttavat myös auttavan.

Ahaa, elikkäs luontaishoitoja.
Valkosipulin antibioottiset vaikutukset ovatkin tiedossani.

Kirjassa, Luonnonmukaiset parannuskeinot (Gunilla Boman) mainitaan myös lisäksi
- Piparjuuri
- Krassi (esim. koristekrassi)
- Partanaava (Usnea)

Mulla on täällä myös Vogelin kirja missä on paljon tietoa ja sitten:
Kasvilääkintä opas (Ljudmila Rumjantseva). Kirjassa on niin paljon laajoja selostuksia ja eri kasveja etten viitti kopsata laajoja osia.
Ihan erillisenä osana on tulehduksia estävät kasvit.

Vogelista en tykkää kun se hölpöttää että pitäis uskoa jumalaan. Taitaa olla sitä "antroposofista" höpinää mitä lie. Ei pitäis kuulua siihen mikä parantaa jos ei kykene uskomaan. Mä luotan fysiikkaan.

Täytyy aloittaa tulehduksen karkotuskuurit.
Osittain sovellankin jo.

Kaakersin tänään luontaistuotekauppaan kipuinen ja Hah!, siellähän oli vaikka mitä. Valkosipulipuristeen vielä jätin ostamatta. Kalliitahan ne on kun mitkä ja pitää harkita..

ANTIVIR nimisen valmisteen valitsin.
Ainesosat: Oliivinlehtiuute, monolauriini-melissauute.

Valkosipulitäydennys pitää hakea huomenna kaupan vihannesosastolta..

Luontaistuotekaupan myyjä suositteli sitten happo-emästasapaino hoitoa. Mikäli elimistö on liian hapan, voi olla imeytymisongelmia. pH-arvollakin on siis merkitystä.

Sitten..
Koko ruuansulatuskanavan hyvinvointiin: Gastronel+

Tarjolla oli sitten myös havupuunilauute jota uskomuslääkinnässä käytetään syöpäsairaiden lisäravinteena.
Se kuulemma on tehorohtoa jolla on tulehduksiinkin hyvä vaikutus.

Se tietenkin pitää muistaa ja ymmärtää että nämä ovat kaikki lisäravinne nimikkeellä eikä ne o mitään lääketieteellisesti testattuja mutta ihminen on myös sitä mitä se syö hyvin pitkälti, joten.. Kyllä noitten käyttö takuulla monipuolisen, runsaasti kasviksia, flavonoideja, kuitua, yms. sisältävän ruokavalon kuin D-vitskun, B-12-vitskun ja joittenkin muitten lisäravinnevalmisteiden, mm. Mangnesium kanssa on takuuvarmasti parempaa kivpuhoivaa kuin vaikka pelkältään makkararanskiksia kolalla ja pullapitko päälle.

Kaikkihan tietenkin vahvistaa mikä ei tapa mutta mua ainakin just nyt kiinnostaa tuo elimistön pH-arvojuttukin.

Molkosan-heravalmiste on kyllä tuttu. Sehän hellii vattaa mutta ei se o sama juttu. Maitohappobakteerin toimenkuvaa en ihan tunne mutta tutkitaa ja sitten hutkitaan.

Jos mä suoritan "ihmeparantumisen" näistä *tun jatkuvista kivuista pitkinpoikin kehoa niin hoitoa kannattaa susoitella muillekin. Jos mä tuun kipeemmäks, "soitan ambulanssin".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat