Seuraa 
Viestejä6219
Liittynyt3.5.2008
[size=150:30zohbe4]Hallitus näytti vihreää valoa mediamaksulle[/size:30zohbe4]

Yleisradion toiminnan rahoittamiseksi suunniteltu mediamaksu on hyväksytty hallituksen ministerityöryhmässä.

Ministerit keskustelivat aiheesta torstaina ja lakiesitystä ryhdytään valmistelemaan parlamentaarisen työryhmän ehdotusten pohjalta. Parlamentaarinen työryhmä luovutti raporttinsa huhtikuussa.

Viestintäministeri Suvi Lindénin mukaan mediamaksu vastaa välinekeskeistä televisiolupaa paremmin nykyistä monikanavaista mediatarjontaa. Lakiesityksen valmistelussa tullaan pohtimaan muun muassa sitä, miten pienituloisia huomioitaisiin mediamaksussa, kertoi Lindén YLE Uutisille.

Lindénin mukaan uutisten jakelu internetissä kuuluu julkiseen palveluun.

- Kuuluu ilman muuta, mutta tässä yhteydessä emme ole keskustelleet julkisen palvelun tehtävästä.

- Olen sitä mieltä että sisältöjä tulee jakaa monikanavaisesti eli netin, radion, television, mobiilitelevision ja ties minkä tulevan jakelukanavan kautta, Lindén korostaa.

Yleisradiomaksu olisi laskelmien mukaan nykyistä 224 euron suuruista televisiomaksua alempi.

Liikenne- ja viestintäministeriö ryhtyy valmistelemaan lakiesitystä asiasta Ylen rahoitusta pohtineen työryhmän ehdotusten pohjalta. Hallituksen käsittelyyn lakiesityksen on määrä päätyä elokuussa.

YLE Uutiset

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sivut

Kommentit (106)

SamBody
Seuraa 
Viestejä6219
Liittynyt3.5.2008
[size=150:1z4zfi6g]Yle-maksu toteutuu[/size:1z4zfi6g]

Kuva: Ville Männikkö/Lehtikuva

TV-luvan muuttuminen Yle-maksuksi tarkoittaa myös sitä, että Suomi on ensimmäisten joukossa luopumassa laitesidonnaisesta julkisen palvelun maksusta. Mediakenttä on muuttunut niin paljon teknologian kehityksen myötä, että nyt aletaan maksaa Yleisradion sisällöistä, ei jakelutavasta.

Yksi vaihtoehto olisi ollut tasaverotyyppisen Yle-maksun sijasta rahoittaa valtiollista viestintäjättiä normaalisti valtion budjetin kautta. Lindén ei kuitenkaan usko, että poliittinen takinkäännös kaikkien puolueiden hyväksymästä Yle-maksusta budjettirahoitukseen olisi ollut mahdollinen.

-Budjettirahoitus olisi ehkä helpoin keino, mutta nämä ovat poliittisia ratkaisuja.Budjettia painavat kovin monet uudet menopaineet. En usko budjettirahoituksen mahdollisuuteen tässä tilanteessa, Lindén ennustaa Nykypäivä-lehden juhannustorstaina ilmestyneessä haastattelussa.

"Mediamaksu"-termiä Lindén pitää huonona. Haastattelussa Lindén kuitenkin muistuttaa, että TV-maksuun verrattuna Yle-vero on vuodessa useita kymmeniä euroja halvempi nykyisille lupamaksajille, joita on lähes kaksi miljoonaa. (JP)


http://www.nykypaiva.fi/kirjoitus/yle-maksu-toteutuu

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

offmind
Seuraa 
Viestejä16372
Liittynyt19.8.2008
-Budjettirahoitus olisi ehkä helpoin keino, mutta nämä ovat poliittisia ratkaisuja.

Siinäpä ministeri Linden tiivistää osuvasti Helpoimman (+halvemman ja järkevämmän?) sijaan pitää pyrkiä poliittiseen ratkaisuun.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

En. Rahat olisi pitänyt ottaa veroina siinä missä kirjastoa, terveydenhoitoa, koululaitosta ja teiden kunnossapitoakin varten otetaan.

Miksi? Siksi että minkäänlaista järkevää talouskohtaista rahastussysteemiä tuskin voidaan keksiä. Ihmiset muuttelevat niin paljon paikasta toiseen, liitoista erotaan ja uusia liittoja solmitaan ja jotkut asuvat edelleenkin kimppakämpässä, että miten helvetissä joku talous määritellään?

Entä mummelit joilla ei edes ole tv:tä? Oikeudenmukaisuus?

Mikä määritellään niin pieneksi tuloksi että maksu alenee tai siitä vapautuu? Entä jos vähätuloinen asuu suurituloisen kanssa?

Entä sokeat tai kuurot?

Minkä #¤%& takia täällä Suomessa kaikki pitää aina toteuttaa & päättää mahdollisimman typerästi?

Paul M
Seuraa 
Viestejä8640
Liittynyt16.3.2005

Saadaan aivan mukavaa säpinää aikaiseksi kun lepsadiolaiset havahtuvat. Ei ole ehkä TVtä, mutta kuitenkin katsotaan YleAreena ynnä muut netistä. Ja osalla on kuitenkin TV.

Miten sokea ja kuuro pitää olla ettei saa Ylen ohjelmista selkoa ja suurta nautintoa?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009

Maksaahan kaikki esim autoiluun liittyvästä turhasta infrasta, vaikka yksityisautoa ei edes olisi. Tämä ei ole halpaa toimintaa, vaikka kaikki tarvitsevat toki vähän esim asfalttia esim tavarajakelun takia.

Jos veroaste nousee paljon, herättää se vastustusta. Sitten aletaan tinkiä ehkä jostain tärkeämmästä. Ei hyvä.

Itse kannatan henkilökohtaista mediamaksua, en talokohtaista. Nyt yksinasuvat saavat ylimääräisen rangaistuksen ja osa syrjäytyy entistä pahemmin.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

eskimo
Maksaahan kaikki esim autoiluun liittyvästä turhasta infrasta, vaikka yksityisautoa ei edes olisi.Eikö kaikki teiden kustannukset kateta käyttövoima- ja polttoaineveroilla (yms.)?

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009
msdos464
Eikö kaikki teiden kustannukset kateta käyttövoima- ja polttoaineveroilla (yms.)?Ei tuo riitä mihinkään jos todelliset kustannukset otetaan huomioon. Haittaveroa tulisi nostaa huomattavasti, ja kaikki nyt kerätty menee haittojen poistoon eikä riitä. Tällänen käsitys.

Juha Myllärinen, Lappeenranta

eskimo
msdos464
Eikö kaikki teiden kustannukset kateta käyttövoima- ja polttoaineveroilla (yms.)?Ei tuo riitä mihinkään jos todelliset kustannukset otetaan huomioon. Haittaveroa tulisi nostaa huomattavasti, ja kaikki nyt kerätty menee haittojen poistoon eikä riitä. Tällänen käsitys.Isäni mukaan vain 15% polttoaineveroista (yms. autoiluun liittyvästä) menee teiden ylläpitoon tai muuhun sellaiseen, ja loppu 85% menisi muuhun yleishyödylliseen. En tiedä mistä hän on tällaisen luvun keksinyt.

http://budjetti.vm.fi/indox/tae/2007/vm_2007.html

Autovero - 1350 miljoonaa
Ajoneuvovero - 585 miljoonaa
Energiaverot - 2957 miljoonaa

Suomessa on teitä noin 454 tuhatta kilometriä, eli veroja saadaan noin 10 e / m vuodessa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Destia

Destian liikevaihto oli "vain" 700 miljoonaa, eli 14,3% noista veroista. Kuinka suuri osa teiden kuluista mahtaa mennä Destian kautta?

ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5000
Liittynyt21.6.2009

Mediamaksu=tasavero, joka kohdistuu kaikkiin talouksiin samansuuruisena.

Opiskelijalta se vie yhden kuukauden opintorahan verran, oli TV tai ei; kansaneläkkeestä puolet - vaikkei ole TV:ta eikä nettiä.

Ainoa oikea tapa olisi saneerata YLE yhden TV ja yhden radiokanavan yhtiöksi ja tehdä siitä budjettirahoitteinen.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

eskimo
Seuraa 
Viestejä1521
Liittynyt12.5.2009

Kommentti msdos... edelliseen viestiin.

Myös tupakasta maksetaan veroa paljon, samoin alkoholista. On oikein, että aiheutetusta haitasta verotetaan. Todellisuudessa autoilun hintaa ei edes makseta, mikäli ympäristöhaitta otetaan huomioon.

(offtopic viesti)

Juha Myllärinen, Lappeenranta

Hauskinta on, ettei kukaan ole tajunnut koko homman johtavan YLEn tuhoutumiseen. "Ylimääräiset" kanavat sekä TV:ssä että radiossa vaaditaan lopetattavaksi, kun kaikki pakotetaan vastaamaan kustannuksista. YLE-vero käytännössä siis kutistaa YLEn toiminnan yhteen TV- ja yhteen radiokanavaan.

Ei tuommoista spedeilyä ihmiset muuten suostu rahoittamaan.

Olisikohan sittenkin nykyisen kaltainen TV-lupa fiksumpi...?

Henk.koht. en hyväksy sitä että pelkästä olemassaolosta pitäisi maksaa kovin moneen kertaan, kun ajatellaan että syödähän on pakko ja monta muutakin asiaa on pakko. Tv ei ole mikään hengitettävä happi joka on pakko olla olemassa jokaiikalla. Jos ajatellaan että nassukohtainen maksu käsittäisi kaiken mahdollisen informaation mitä ylipäätään voi vastaan tuutata netin, kirjaston tms. kautta, niin herää kysymys minkä vuoksi tiedosta pitäisi (aina) maksaa? Entä onko saatu tieto tarpeeksi laadukasta?

Minusta vähän tuntuu että ns. parempaa kansanosaa on alkanut ärsyttää että tavallisetkin tallustelijat saavat tuosta noin vain ulottuvilleen vaikka kaiken maailman informaation jos vain sattuu huvittamaan. Kun ei kehdata järkätä niin että tietoa säännösteltäisiin, laitetaan sitten kaikki maksamaan säätyyn katsomatta. Ah kuinka tasa-arvoista onkaan köyhän maksaa sama maksu kuin rikkaan Kroisoksen.

Näissä talouskohtaisissa maksuissa taas ärsyttää kyttäyspolitiikka. Kun 80-luvun lopussa asuin eräässä soluasunnossa, tuli huoneistoon kohdistettuna postissa joku kyttäyslappu johon jokaisen asukkaan piti kirjoittaa nimensä, sotunsa ja se kunta missä oli sattunut "syntymään". En muista mikä sen seurantalapun nimi oli. Ja nyt sitten alettaisiin taas tarkkaan vahtia kuka asuu missä ja kenen kanssa? Helvettiäkö se kaikille kuuluu.

Ehdottamasti hyväksyn.

Onhan se alempi kuin nykyinen TV-lupa ja jo sillä saan ihanan Teeman. Hankkikoot omat maksajansa nuo tyhmät maikkarit ja neloset

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Liittynyt16.3.2005

Ehdottomasti en kyllä hyväksy. Sitä paitsi tyhmät maikkarit ja nelosetkin maksaa ylelle jotain **king toimilupamaksua tjsp. Ainaki sillo oli.

X

Kyllä mullekin sopii maksun alentaminen. Oikein hyvin.

Yhteiskunnan kuluja tulee kerätä oikeudenmukaisesti palveluiden käytön ja maksukyvun perusteella. Vähätuloisilla on enemmän aikaa käyttää Ylen palveluita, eikä pari sataa vuodessa ole kohtuuton summa millekään taloudelle.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat