Seuraa 
Viestejä45973

Näin kiteyttää Kalifornian Yliopiston tekemä tuore katsaus. Mielestäni tässä vedätetään eläimetkin samaan käyttäytymismalliin, johon kuuluu osa ihmiskunnasta. Ikäväähän se on, jos pelkästään viisaiden ihmisten keskuudessa esiintyy homoutta ja lesboutta. Itse otan kyllä uutisen suurella varauksella ja jättäisin eläimet erilleen ihmisten tavoista.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Kyllähän homoseksuaalisuus on kuitenkin ilmiselvästi ilmiö, joka on selkeästi määriteltävissä ja siten myös havaittavissa. Kysehän on siitä, että yksilöt näyttävät kokevan sukupuolista kiinnostusta poikkeuksellisesti saman sukupuolen edustajiin, ja juurikin kyseistä ilmiötä on havaittavissa myös monilla eläinlajeilla. Kokonaan toinen asia on, mistä kyseinen ilmiö johtuu kullakin eläinlajilla, puhumattakaan siitä miten ko. lajin yksilöt asian kokevat. Uutisessahan todettiin ihan selkeästi:

Hän kuitenkin painottaa, ettei homoseksuaalisuus ole joka lajilla samanlaista, ja että tutkijat saattavat kutsua laadullisesti hyvin erilaisia ilmiöitä samalla nimellä.

Ainoa mihin pystyn yhdistämään ihmisen ja eläimen homoseksuaalisuuden on nuo suhkoht uudet tutkimukset että homoksi synnytään, jokanen / osa homoista.

Eli kasvatuksen aiheuttamaa homoutta ei olisi lainkaan, tai ehkä sitäkin mut esim. jotku miehet pitää miesten hikeä paremmantuoksuisena kuin naisen. Voiko kasvatus edes vaikuttaa tuohon? o_O

Ehkä eläimilläkin jokin voi mennä geeneissä / kohdussa.. noh en ole homoja vastaan mutta "vikaan".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläinten homoseksiä olen päässyt seuraamaan minäkin: kiimassa olevan naudan selkään hyppivät naudat sukupuoleen katsomatta. Isot utareet kyllä haittaavat siinä hommassa...

On selvää, että seksiä saman sukupuolen edustajien välillä tapahtuu monilla lajeilla, mutta onko olemassa "umpihomoja" eläimiä, siis sellaisia joita oma sukupuoli kiinnostaa mutta vastakkainen ei?

Mitä ihmisen homoseksuaalisuuden syihin tulee, niin itse uskon, että ei ole olemassa yhtä ainoaa syytä siihen. Osa aiheuttajista on varmaankin biologisia, osa kulttuurista lähtöisin olevia.

söpöjanöpö
Näin kiteyttää Kalifornian Yliopiston tekemä tuore katsaus. Mielestäni tässä vedätetään eläimetkin samaan käyttäytymismalliin, johon kuuluu osa ihmiskunnasta.

No tuota, jos eläimet nyt vain käyttäytyvät homoseksuaalisesti, ne tuskin tekevät sitä ihmisten yllyttäminä. Saman sukupuolen sisäinen kosintakäyttäytyminen, parittelun yritys ja jopa pysyvät parisiteet ovat eläinmaailmassa yleisiä ilmiöitä, eikä siitä terminologialla leikkimällä mihinkään pääse. Tietenkin syyt siihen voivat olla eri lajeilla hyvinkin erilaisia.

Mandix

Ehkä eläimilläkin jokin voi mennä geeneissä / kohdussa.. noh en ole homoja vastaan mutta "vikaan".

Jos homoseksuaalisuus on geneettisesti määräytynyttä eikä heikennä yksilön lisääntymismenestystä, se ei ole minkään määritelmän mukaan vika. Se on vain ominaisuus. Ilmeisesti esimerkiksi joutsenkoiraista ja albatrossinaaraista muodostuneet parit kasvattavat poikasia hyvällä menestyksellä, joten haitallista se ei ilmeisesti ainakaan kaikissa tapauksissa ole. Ihmisellä taas on jonkinlaisia viitteitä homoseksuaalisuuden geneettisestä pohjasta ainakin miehillä, joten se voi olla myös geneettistä.
Toisaalta sukupuolikäyttäytymisen muutokset voivat johtua myös sikiökauden hormonitasapainon heittelystä. Esimerkiksi rotilla, joilla sikiöt ovat kohdussa rivissä, kahden uroksen välissä kasvaneet naaraspennut saavat ylimääräistä testosteronia veljiltään. Tällaiset naaraat käyttäytyvät urosmaisesti koko ikänsä ja usein yrittävät jopa astua toisia naaraita. Ehkä tällaisessa tapauksessa voi sanoa "jonkin menneen vikaan" mikäli yksilölle on käyttäytymisestään jonkinlaista haittaa.
Mukana voi vaihtelevissa määrin olla myös opittuja tekijöitä, joten yhtä oikeaa vastausta ei todennäköisesti ole.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat