Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Kertokaas, miksi äsken laskiessani kraanasta kuumaa vettä sieltä tuli selkeän vihertävää vettä noin minuutin ajan? Ruskeaa vettä näkee välillä ilmeisesti kun putkista irtoaa ruostetta, mutta vihreää? En ymmärrä, eikä googlekaan tiennyt.

Kommentit (9)

Olli V
Vihreää varoväriä lisätään ainakin kaukolämpövesiin, jotta sekoittuminen huomataan.

Jep. En kuitenkaan laskenut vettä lämpöpatterista vaan vessan hanasta.

Jotkin raudan suolat ovat vihreitä, esim. rautasulfaatti. Entä onko talossa vanhoja kupariputkia? Kuparin suolat ovat sinisiä. Vastaus löytynee noiden metallien veteen liuenneista yhdisteistä.

Lämpimän käyttöveden vaihdin on rikki ja kaukolämpövesi vuotaa kuuman veden sekaan.

Kannattaa välttää lämpimän veden käyttöa ainakin ruuan valmistukseen.

(olettaen että asut talossa jossa on kaukolämpö käytössä)

Joo kaukolämpö löytyy. Kylmä vesi on normaalin väritöntä ja kuuman veden vihreys haalentunut huomattavasti, vaikkakin sen vielä huomaa. Sitä todella vihreää vettä tuli tosiaan vain jonkun minuutin ajan, eli varmaan jotain putkista irronnutta ainetta se oli. En tiedä, millaiset putket tässä talossa on. Jos käyttöveden vaihdin olisi rikki, niin eikö sitä vihreää vettä pitäisi tulla vieläkin samalla tavalla?

Jos vuoto on pieni väri haalentuu kun lämpimän veden kulutus on suurta, eli varmaan nyt on aika väritöntä kun ihmiset ovat palailemassa juhannuksen vietosta.

Aamulla varmaan on taas aika vihreetä, jos kyseessä on vaihtimen vuoto.

Soita paikallisen kaukolämmön toimittajan päivystys- numeroon tai talon isännöitsijälle, ammattimies näkee nopeasti onko kyse vaihdin vuodosta vai jostain muusta.

Ihan normaalin väriseltä tai siis värittömältä tuo vesi nykyään näyttää enkä ole mitään eksoottisia vatsa-oireita vielä huomannut. En edes ilmoittanut asiasta mihinkään. Kai se oli joku ufojen epäonnistunut yritys myrkyttää mut.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat