Seuraa 
Viestejä45973

Tässä jokin aika sitten lueskelin "kevyen viljan" poltosta, kyseessä on siis käytännössä viljanerottelu jäte. Tosin "jätteeksi" sitä ei kannata kutsua, sillä "jätteen" poltto on EU:n direktiivien mukaan tarkkaan säänneltyä ja luvanvaraista toimintaa.

Samalla ihmetyttää hieman miksi EU vaatii juuri tietynlaisia menetelmiä jätteidenpolttoon, miksei voida ihan yhtä hyvin asettaa vaikka päästörajat?

Selvät päästörajat eivät saisi aikaan turhaa kikkailua nimikkeillä, eivätkä vaikuttaisi mitenkään sellaisiin "jätteisiin" joiden poltosta ei aiheudu yhtään enempää päästöjä kuin varsinaisista polttoaineistakaan. Lisäksi päästörajat puuttuisivat juuri niihin kaikkein olellisimpiin kysymyksiin, ja samalla myös niihin laitoksiin missä käytetään "polttoaineiksi" luokiteltuja polttoaineita.

Tällöin ei tarvitisi asettaa esim. metaania polttavia laitoksia eri asemaan sen mukaan onko metaani peräisin biojätteestä, vai kaasulähteestä. Ja "energia jätettä" saisi kerätä ja polttaa ihan vapaasti edellyttäen ettei toiminnasta aiheudu sen enempää päästöjä kuin mitä jotain "polttoainetta" käyttämälläkään.

Mainittakoot myös, että päästörajat sietäisivät paremmin myös teknisten ratkaisujen kehittelyä, kun ei tarvitsisi erikseen hyväksyttää kaikkia menetelmiä EU:ssa, niin pelkillä päästömittauksilla voidaan todeta menetelmien toimivuus, ja näin säästytään turhalta byrokratialta.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat