Seuraa 
Viestejä45973

Tamperelainen nettiradioasema MAXTRE sekä Tampereella ilmestyvä saman kustantamon julkaisema International Hävittäjäuutiset kertoivat tänään iltapäivällä, että Suomen Ilmavoimat on hankkimassa tilausvaltuutusta 80 kpl:lle XF-32-JSF-suihkuhävittäjiä.

En voi ymmärtää sitä että juuri kun Horneteista on päästy, aletaan jo tilaamaan uusia sotakoneita. Kysynkin: Mihin Suomi tarvitsee JSF:iä?

Vastaan itse: ei niin mihinkään!

Lehti kertoo, että JSF eli Joint Strike Fighter on tarkoitettu edulliseksi, lähinnä ilmaiskuihin optimoiduksi hävittäjä-pommittajaksi täydentämään ilmaherruushävittäjäksi suunniteltua F-22 Raptoria. Koneesta on tarkoitus rakentaa kolme eri versiota: Perinteisellä tavalla nouseva ja laskeutuva (CTOL) -versio ja siitä tukialuskäyttöön mallinnettu versio laivastolle, sekä lyhyeen lähtökiitoon ja pystysuoraan laskeutumiseen pystyvä versio (STOVL).

Mitä tuollaisilla ominaisuuksilla tekee näin pienessä maassa jolla täysin rauhanomaiset, vakaat ja tasapainoiset naapurit?

Vastaan jälleen itse: ei niin mitään!

Suomen kansan on nyt noustava verokapinaan kunnes jokainen JSF-suihkari on palautetteu sinne mistä ne ovat tulleetkin tai niitä ei ole tilattu ollenkaan. Huomautan jykevästi että en ole mielipiteeni kanssa yksin!

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/147224.shtml

  • ylös 2
  • alas 1

Sivut

Kommentit (69)

Kyllä maa ilmavoimia tarvitsee. Sitä en tiedä onko tämä härveli se kaikkein järkevin investointikohde. Itänaapurista saisi varmasti paljon halvemmalla vähintään yhtä hyviä, mutta Nato, Nato ja Nato on päivän sana.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
googeli
Itänaapurista saisi varmasti paljon halvemmalla vähintään yhtä hyviä,Ei saa, Venäjällä ei NL:n hajoamisen jälkeen ole taidettu palveluskäyttöön ottaa ensimmäistäkään edes jokseenkin uutta hävittäjää. Jotkut näennäiset saavutusarvot voivat olla jopa paremmat mutta kaikessa muussa Venäläiset lienevät ainakin sukupolven, mahdollisesti kaksi, parasta länsikalustoa perässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Oho taitaa hieman kärjistää. Vaikka Venäjä onkin puolustusbudjetiltaan Hollannin kokoinen maa, niin kyllä siellä ilmavoimat ovat aika vahvassa kunnossa.

Esim pari nopeaa pommikonetta kiertää koko ajan maapalloa.

Vanha toimiva tekniikka on kova sana, ja sen merkitys on taas tunnustettu.

F-35 etu on siinä, ettei se näy juurikaan tutkassa. JAS valmistus on päätetty lopettaa Ruotsissa, ja britit lopetti Eurofighter yhteistyön. Vaihtoehtoja on aika vähän nykyään.

Nato-yhteensopivuus ei ole mikään must. Esim M16 rynnäkkökivääri ei ole virallisesti nato-yhteensopiva. Sen luodin standardia ei ole hyväksytty, se on vaan luonnosasteella vuosikymmenestä toiseen.

Ei tuollaista MAXTRE nettiradiota eikä "International Hävittäjäuutiset" -julkaisua ole olemassakaan. Joku yrittää levittää perätöntä huhua noista koneista.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Lektu-Elli
Oho taitaa hieman kärjistää. Vaikka Venäjä onkin kansantaloutena Ruotsia pienempi, Hollannin kokoinen maa, niin kyllä siellä ilmavoimat ovat aika vahvassa kunnossa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Air_Force

Vaikea tosta on sanoa missä kuosissa nuo on, mutta viimeisin merkittävä sotanäyttämö, jolla pääosin NL/Venäläis-kalustolla lennettiin läntisiä vastaan oli Persianlahden sota 90 luvun vaihteessa. Yhtä lukuunottamatta jokainen taistelukosketus päättyi Irakilaiskoneen alasampumiseen, siis suunilleen 25/1 tai jotain ja ainoa läntisen koneen ilmataistelutappio johtui taistelujohodn epäröinnista: Länsikoneen ohjaaja ei saanut lupaa tulen avaamisen epävarman tunnistuksen takia.

Mitä lentäjiin tulee, olivat Irakilaiset lentäjät suhteellisen kokeneita ja harjaantuneita juuri päättyneen Iranin ja Irakin välisen sodan takia.

Moses Leone
Ei tuollaista MAXTRE nettiradiota eikä "International Hävittäjäuutiset" -julkaisua ole olemassakaan. Joku yrittää levittää perätöntä huhua noista koneista.Huomasin saman. Hesari kertoo asiasta seuraavasti:

Suomi on uutissivusto Bloombergin mukaan yksi uusista mahdollisista asiakkaista yhdysvaltalaiselle F-35-hävittäjälle. Asiasta kertoi maanantaina MTV3 verkkosivuillaan. Bloomberg siteeraa puolustusministeriö Pentagonin ja koneen valmistavan Lockheed Martinin edustajia.

Lockheedin F-35-projektin johtaja sanoo, että keskustelut ovat aiempien kumppaneiden lisäksi alkaneet Suomen, Espanjan, Etelä-Korean ja Japanin kanssa.

http://tinyurl.com/lavr2v

Ja Bloomberg näin:

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid= ... O7yWGep0lg

Kyllä tuossa kaukana ollaan ostosta, vaikka ilmeisesti Lockheed yrittää konetta Suomeenkin markkinoida. Puolustusministeriön mukaan ainakaan viiteen vuoteen ei mitään tapahdu:

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... lla/147229

Norjassa jo päätettiin noita ostaa. Suomi seuraa kyllä perässä mutta eri aikataululla koska Hornetteja voidaan modifioida ainakin vielä seuraava vuosikymmen.

Ilmavoimat kertoo tälle päivälle merkatussa uutisessa asiasta näin:

http://www.mil.fi/ilmavoimat/tiedotteet/5253.dsp

Ilmavoimat ei tällä hetkellä käy virallisia neuvotteluja Hornetien seuraajasta minkään lentokonevalmistajan kanssa.

Ilmavoimat ei tällä hetkellä käy virallisia neuvotteluja Hornetien seuraajasta minkään lentokonevalmistajan kanssa. Ilmavoimilla tulee olla käytössään virallista tietoa eri hävittäjäprojekteista, joten Ilmavoimat pitää yhteyttä hävittäjävalmistajiin ja pyrkii saamaan heiltä tietoa hävittäjien tuotantoaikatauluista ja hinnoista.

Tällä hetkellä Ilmavoimat keskittyy puolustusselonteossa määrättyjen Hornetien
elinikäpäivitysten tekemiseen. F-18 Hornetien käyttöikä yltää vuosiin 2025 - 2030, joten seuraajan valinta ei ole ajankohtainen vuosiin. Siinä vaiheessa, kun Hornetien seuraajan hankinta tulee ajankohtaiseksi, käynnistetään täysimittainen ehdokkaiden evaluaatio ja kilpailutus. Tässä vaiheessa Hornetin seuraajasta keskusteleminen on ennenaikaista.

Hölmöt journot vain päässeet vauhtiin ja ilman lähdekritiikkiä pelaavat nielaisevat syötin. Sitä en kyllä ihan heti keksi, miksi tämä uutinen päästettiin leviämään? Jenkkilässä vedätetään LMT:n hintaa ylöspäin ennen rommausta jotta saadaan myytyä osakkeet hyvään hintaan?

edit: Ahhahaha, LMT hyppäsi ~3% Bloombergin uutisoitua asiasta 17. päivä.

Prossimo Treno
Seuraa 
Viestejä1494
Lektu-Elli
Vaikka Venäjä onkin puolustusbudjetiltaan Hollannin kokoinen maa, niin kyllä siellä ilmavoimat ovat aika vahvassa kunnossa.Älä kuule Letku tule minulle tule uhoamaan MiGien paremmuudesta. Eiväthän ne lähde edes talvella käymään, jos on kovan pakkasen jälkeen pari päivää suojaa. Maassa seisova hävittäjä on ilmataistelussa yhtä hyödylinen kun tuolla vajan takana seisova moottoriton Ladani - sekin vie tosi vähän polttoainetta!

TOIJALA. Katse josta huomaa toisen olevan aivan liian päissään, jotta hän ymmärtäisi mitään mitä hänelle on sanottu viimeisen 20 min. aikana. "Junassa yritin puhua hänelle, mutta hän oli jo toijalassa." — Antti Hyry (Kokkilan kakkakääpiö, Hömpönkeinaa, Hirvi Akuniemi, Artsiitti Höti Pörtsiitti, Iina Viinatossu).

Toope
Seuraa 
Viestejä31659
Sleepysilver
Norjassa jo päätettiin noita ostaa. Suomi seuraa kyllä perässä mutta eri aikataululla koska Hornetteja voidaan modifioida ainakin vielä seuraava vuosikymmen.

Eivät Hornetit ole mitenkään vielä vanhentuneet, joten tuskin Suomella on kiirettä uusia kalustoa. F-35 on kuitenkin luultavasti se seuraaja, millä aikataululla, onkin sitten eri kysymys.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
F-35 on kuitenkin luultavasti se seuraaja, millä aikataululla, onkin sitten eri kysymys.Malli tiedetään, kiinnostavia muuttujia on silti:

- otetaanko pystysuoraan nouseva VTOL.
- montako otetaan
- ostetaanko itse, liisataanko vai ulkoistetaanko ilmatilan valvonta

Ennen kuin annan veromarkkojani, niin toivoisin että joku vastaisi minulle että mitä on ilmaherruus. Estääkö ilmaherruus esim kranaattien lentämisen vai mitä se estää.

F-16:kin pysynee Yhdysvaltain ilmavoimissa vuoteen 2025 asti. Olisi vaan hankittu niitä halvalla Hornettien sijasta, niin olisi varaa pitää aseistuskin kunnossa.

Oli mennä yrttiteet väärään kurkkuun kun avasin tietokoneen ja sain pöyristyneenä huomata mikä sota-arsenaalin ja murhauskaluston esittelypaikka minun rauhanvetoomukseni alakerrasta oli tullut. Yhtään rauhanfollaria ei, pelkkiä sotafollateita kaikki.

Viisi minuuttia sitten tamperelainen sotahaukkojen nettiradioasema MAXTRE sekä Tampereella ilmestyvä saman kustantamon julkaisema International Hävittäjäuutiset kertoi, että Suomen Ilmavoimat on hankkimassa tilausvaltuutusta kahdellekymmenelle HORN-JET-kevythävittäjälle, keskiraskaalle ZIL-hävittäjälle, RAPTOR 1600GTi:lle, F-44A TIRLITTANille, NINTENDO-64 TOMCATille ja AA BOARDWALKille.

SIIS JOKAISTA MEINATAAN HANKKIA 20 kpl ja 80 Joint Strike Fighterit vielä päälle.

Mitä tuollaisilla hävittäjämäärillä tekee näin pienessä maassa jolla täysin rauhanomaiset, vakaat ja tasapainoiset naapurit?

Vastaan itse: ei niin mitään!

Suomen kansan on nyt noustava verokapinaan kunnes jokainen JSF, HORN-JET, keskiraskas ZIL-hävittäjä, RAPTOR 1600GTi, F-44A TIRLITTAN, NINTENDO-64 TOMCAT ja AA BOARDWALK on palautetteu sinne mistä ne ovat tulleetkin tai niitä ole tilattu ollenkaan. En ole mielipiteeni kanssa yksin!

googeli
Kyllä maa ilmavoimia tarvitsee. Sitä en tiedä onko tämä härveli se kaikkein järkevin investointikohde. Itänaapurista saisi varmasti paljon halvemmalla vähintään yhtä hyviä, mutta Nato, Nato ja Nato on päivän sana.

Venäjän hävittäjäkalusto on auttamattomasti vanhentunutta. Ainoa hävittäjätyyppi, jolla voisi pärjätä dogfight:ssa ketteryytensä puolesta, on Sukhoi SU-37. Niitä ei ilmeisesti taida olla vielä palvelukäytössä. Raptorilla tämänkin tosin pystyy ampumaan alas ennen kuin SU-pilotti edes huomaa mitään tutkassaan.

Samum anker
Oli mennä yrttiteet väärään kurkkuun kun avasin tietokoneen ja sain pöyristyneenä huomata mikä sota-arsenaalin ja murhauskaluston esittelypaikka minun rauhanvetoomukseni alakerrasta oli tullut. Yhtään rauhanfollaria ei, pelkkiä sotafollateita kaikki.

Viisi minuuttia sitten tamperelainen sotahaukkojen nettiradioasema MAXTRE sekä Tampereella ilmestyvä saman kustantamon julkaisema International Hävittäjäuutiset kertoi, että Suomen Ilmavoimat on hankkimassa tilausvaltuutusta kahdellekymmenelle HORN-JET-kevythävittäjälle, keskiraskaalle ZIL-hävittäjälle, RAPTOR 1600GTi:lle, F-44A TIRLITTANille, NINTENDO-64 TOMCATille ja AA BOARDWALKille.

SIIS JOKAISTA MEINATAAN HANKKIA 20 kpl ja 80 Joint Strike Fighterit vielä päälle.

Mitä tuollaisilla hävittäjämäärillä tekee näin pienessä maassa jolla täysin rauhanomaiset, vakaat ja tasapainoiset naapurit?

Vastaan itse: ei niin mitään!

Suomen kansan on nyt noustava verokapinaan kunnes jokainen JSF, HORN-JET, keskiraskas ZIL-hävittäjä, RAPTOR 1600GTi, F-44A TIRLITTAN, NINTENDO-64 TOMCAT ja AA BOARDWALK on palautetteu sinne mistä ne ovat tulleetkin tai niitä ole tilattu ollenkaan. En ole mielipiteeni kanssa yksin!
Olisit tukehtunu siihen yrttiteehes vaan ja menisit jo trollaamasta. Suomi24 vois olla sulle oikeampi paikka, kun siellä enemmän tollasia sekopäitä taitaa pyöriä.

Ja niillä hävittäjillä tekee sitä, että voidaan puolustautua sitä "rauhanomaista", "vakaata" ja "tasapainoista" naapuria vastaan mikä tuolla idässä asustelee...

SMusta
Olisit tukehtunu siihen yrttiteehes vaan...Tuuppas tänne niin näytän sinulle närhen munat!

Eikö ilmavoimat ole kallein ja turhin asehaara. Kenraalien paraateihin ja näytöksiin sopii toki. Muistan lukeneeni. Tuolla rahalla saisi ilmatorjunnan kuntoon ja rahaa jäisi maavoimillekin.

Reiska
Mistä Suomi kuvittelee rahat repivänsä tuollaseen määrään hävittäjiä?Tietääkseni puolet otetaan veronmaksajilta heti ja puolet lainataan kiinalaisilta pankeilta. Tämä oli asiaa valmistelevan työryhmän suunnitelma ainakin viimme viikolla.

Eivät uudet hävittäjät niin mahdottoman kalliiksi tule, jos Suomi vain lakkaa teeskentelemästä mallioppilasta ja rupeaa pelaamaan realiteettien mukaan.

Eli vakoilee, huijaa ja varastaa. Sitä ovat valtiot ja armeijat tehneet ajan alkuhämäristä asti, ja tekevät yhä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat