Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Ennustaminen on tiettävästi vaikeaa, erityisesti tulevaisuuden ennustaminen. En ole kuitenkaan kuullut näkemystä siitä, onko helpompaa ennustaa oikein vai väärin. Kumpi on mielestäsi helpompaa, jos puhutaan tulevaisuuden eikä menneisyyden ennustamisesta?

Tähän ketjuun sopii ennustaa esimerkin vuoksi joitakin vuoden 2010 tapahtumia, kunhan kerrotte tuleeko ennustus toteutumaan vai ei. Tulevaisuuden ennustaminenhan muuttuisi vaikeustasoltaan samanlaiseksi kuin menneisyyden ennustaminen, jos ennustuksen toteutumisen voisi päättää jälkikäteen.

Kommentit (3)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Helpompaa on ennustaa tulevaa. Nykytilannetta voi iteroida eteen päin ottamalla huomioon tilanteeseen johtaneet seikat ja muodostaa niiden avulla skenaario tulevasta tietyn prosentin todennäköisyydellä.

Hämmentää.

Jokainen tietoinen valinta on ennustus tulevasta, usein varmasti uskoen niin käyvän. Liika varmuus tuomitaan helposti. Valinnat jätentäänkin usein muille kuin henkilölle itselleen.

Varma mielikuva tulevaisuudesta on taisteluhaaste muille epäröintiin suuntatuneille ja joskus varmistetaan ettei ennustelija sitä päivää näe.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat