Seuraa 
Viestejä63
Liittynyt23.6.2009

Uudessa Tieteen Kuvalehdessä oli artikkeli tuulesta voimaa leijan avulla kiskovasta voimalasta. Mutta se oli huono juttu sikäli ettei siinä puhuttu mitään siitä mekanismista jolla se leijanaru generaattoria pyörittää.

Kun tuuli kiskoo narua eestaas niin pitääkö liike muuntaa yhteen suuntaan pyöriväksi ja miten se muunnetaan? Vai voiko vaihtosähkögeneraattori vaihtaa koko ajan suuntaa ja tuottaa silti käyttökelpoista sähköä, tarvitaanko joku muunnin? Entäs tasasähkögeneraattori? Vai onkohan voimalassa joku ei-pyörivä generaattori?

Ajanmies

Kommentit (10)

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

käsittääkseni leijavoimaloissa leija lentää kahdeksikkoa ja tätä liike rataa sitten ohjaillaan generaattoreilla.

tästä vielä edes taida olla toimivaa rotoa olemassa.

toisen polven pilkkuvirhe

Reiska
Seuraa 
Viestejä5304
Liittynyt6.5.2007

Kuullostaa vähän oudolta näin äkkiseltään.. Mut kyl ne insinöörit osaa tehdä mitä vaan. Aihetta sivuten katoin joskus dokkarin, missä ne laitto purjeen nykyaikaseen rahtilaivaan ja saavutti tällä jopa merkittäviä polttoainesäästöjä.

Per se

totinen
Olen käsittänyt leijavoimalat niin, että leijat nostavat ketjua taivaalle ja lakipisteen saavutettuaan ketju laskeutuu taivaalta. Ketjun pyöriminen muutetaan sähköksi.
Ketjun pyöriminen?

ajanmies
Seuraa 
Viestejä63
Liittynyt23.6.2009

Niin kaipa se tuo ketju pyörittää generaattoria. Mutta palatakseni vielä ongelmiini: mikä olisi hyvä tapa muuttaa hiukan epäsäännöllistä edestakaista liikettä sähkövoimaksi? Millainen mekanismi on sellaisissa pumpattavissa hyrrissä? Ja tuottaako tasa- tai vaihtosähkögeneraattori sähköä jos se vaihtaa alati pyörimissuuntaa?

Kannattaisi etsiä joku sähkövoima-ammattilainen leijaharrastaja, kysyen naururäkäsuojaetäisyyden päästä mahdollisimman asiallisesti ettei se luule että sen ammattitaitoa halveerataan. Tai sen harrastusta. Nää on herkkiä juttuja, nämä.

ajanmies
Niin kaipa se tuo ketju pyörittää generaattoria. Mutta palatakseni vielä ongelmiini: mikä olisi hyvä tapa muuttaa hiukan epäsäännöllistä edestakaista liikettä sähkövoimaksi? Millainen mekanismi on sellaisissa pumpattavissa hyrrissä? Ja tuottaako tasa- tai vaihtosähkögeneraattori sähköä jos se vaihtaa alati pyörimissuuntaa?eikö polkupyörän kappa toimisi tuossa? semmonen jarruton malli. tosin voima tulisi vain toiseen suuntaan. käsin veivattava polttoainepumppu tuottaa kumpaankiin suuntaan painetta siitä vois jatkojalostaa jossei hydrauliikan häviöt haittaa

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat