Seuraa 
Viestejä45973

Mun mielestä tää on ihan uskomatonta. Itkettävän masentavaa suorastaan...

http://personal.inet.fi/koti/pallo/Selk ... ielma2.pdf

  • ylös 0
  • alas 0

Sivut

Kommentit (102)

Mitä lääkärit tekee tai suosittelee potilaille, joilla on jalat eri mittaiset ja lantio vinossa?

Tutkiiko ne edes sitä syytä? No ei!

Ja mikä se syy sit yleensä on?

Tässä muutama lähde:

Richard DonTigny, PT, Advisory board, World Congress on Low Back Pain and the Pelvis
http://www.kalindra.com/faq.htm

Martha A. Simpson, D.O., M.B.A. Assistant Professor of Family Medicine
Ohio University College of Osteopathic Medicine
"http://www.familymedicinenews.org/archives/2004/2732(FM).htm"

DonTigny RL, Journal of Orthopaedic Medicine 2000 22 16-23
http://www.soc-ortho-med.org/cgi/jomabs ... =221&Art=3

Clay Cox, Ph,D,
http://www.claycox.net/rolfing_4.htm

Elizabeth W. Fomby, MD; Morris B. Mellion, MD
THE PHYSICIAN AND SPORTSMEDICINE - VOL 25 - NO. 2 - FEBRUARY 97
http://www.physsportsmed.com/issues/199 ... /fomby.htm

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
nm
Monet käyttävät varmaan korotuspalaa kengässä jos koipi on liian lyhyt.

Aivan. Eli korjataan virhe virheellä sen sijaan, että korjattas se virhe. Mutta kun sitä ei osata korjata.

parantunut
nm
Monet käyttävät varmaan korotuspalaa kengässä jos koipi on liian lyhyt.

Aivan. Eli korjataan virhe virheellä sen sijaan, että korjattas se virhe. Mutta kun sitä ei osata korjata.

Kyllähän jalkojen luita pystyy venyttämään vajaa 10 cm.
On kuitenkin helpompaa laittaa toiseen jalkaan normaali ja toiseen korkokenkä.

nm
parantunut
nm
Monet käyttävät varmaan korotuspalaa kengässä jos koipi on liian lyhyt.

Aivan. Eli korjataan virhe virheellä sen sijaan, että korjattas se virhe. Mutta kun sitä ei osata korjata.Kyllähän jalkojen luita pystyy venyttämään vajaa 10 cm.
On kuitenkin helpompaa laittaa toiseen jalkaan normaali ja toiseen korkokenkä.

Ei kenelläkään ole jalat noin paljon eri mittaiset. Se on vain se funktionaalinen erimittaisuus. Jos jalat kuvattais, ni nähtäis, että ne on täsmälleen yhtä pitkät. Mutta koska lantio on vinossa, niin ne "näyttävät" eri mittaisilta.

Taas näitä katkeria lääkärivihaisia saarnaajia

On se vaan elämä niin saatanan vaikeaa ja kaikki on jonkun muun syytä.

Rollerball
Taas näitä katkeria lääkärivihaisia saarnaajia

On se vaan elämä niin saatanan vaikeaa ja kaikki on jonkun muun syytä.


En ole vihainen, en enää. Olenhan kivuistani eroon päässyt. Ihmettelen vain, miksi lääkärit ei osaa... ja yhteiskunta kuitenkin maksaa maltaita heille.

Hellumarei! Ta-Daa!

Minä jätän katkeroituneet, elämäänsä sisältöä toisten mollamisesta hakevat hihhulit tänne pakkaseen ja itse pakenen lämpimille vesille.

Menen verryttelemään jalkojani discossa, eiköhän s-i-nivelet lonksahda paikoilleen tai sitten menevät vinksin vonksin, pääasia että lantio keikkuu.

Katkeruuteen ja syyttelyyn menevän energian voisi vapauttaa jalompiin tarkoituksiin. Omia voimavaroja vain tuollaisella ruikutuksella kuluttaa.

Mutta, jokainen taaplaa tyylillään. Hasta La Vista

Mä teenki asiaa tunnetuksi, sehän se "jalointa" onkin. Ehkä menetelmäni ei ole paras, mutta onhan sekin sentään jotain. Paremminkaan en osaa.

Sadat kipupotilaat ovat jo saaneet apua... eli kyllä tämä asiasta kertominen kannattaa. Varsinkin, kun edes lääkärit eivät tästä tunnu mitään tietävän. Eivätkä lääkärit edes usko, vaikka on satoja lääketieteen tutkimuksia asiasta. Ja vaikka tästä on pidetty lääketieteen seminaarejakin Suomessa (Likes), niin siltikään osa ei usko tai edes tiedä asiasta.

Mulle on moni lääkäri laittanu vihaista postia, että ei Si voi edes liikkua. Lääkäreiden tietämättömyys on meidän kipupotilaidemme kärsimys.

En ole katkera...

mutta olen kuitenkin..

Noh, itsehän suuresti nautin katkerista ihmisistä vuodattamassa ympärilleni. Tulee jotenkin hyvä fiilis kun voi tuntea ylemmyyttä

parantunut
Mitä lääkärit tekee tai suosittelee potilaille, joilla on jalat eri mittaiset ja lantio vinossa?

Tutkiiko ne edes sitä syytä? No ei!

parantunut,

Jatkuva lääkärien mollaaminen uusissa threadeissä herättää täällä ihmisissä pahaa verta eikä aja asiaasi yhtään eteenpäin. Et voi mitenkään olettaa, että kahden päivän sisään kaikki Suomen lääkärit saavat jonkun SI-herätyksen ja praktiikka muuttuu kuin salaman iskusta. Ja kaiken lisäksi lääkäritkin ovat ihmisiä. Kuten huomaat, kukaan ei oikein ota sinua tosissaan.

Asiallisessa keskustelussa tulisi keskustella asiasta. Siihen ei kyllä toisaalta kovin moni tällä palstalla pysty. Ihmiset provosoituu helposti ja sitten alkaa rapa lentää. Ihmisten kyky sietää oman ammatinsa loputonta kritiikkiä on rajoittunut, ja siksi pitäisi ensin miettiä, miten asia kannattaa tuoda esiin.

Jos sinulla on sanottavaa, niin pyri tuomaan esille argumenttisi ja siihen perustelut. Ei kuitenkaan näin; argumentti: lääkärit ei osaa, perustelu: minä tiedän että ne ei osaa. Ei hyvä.

Toisekseen, ei kannata loputtomiin postata linkkejä koska niitä ei kukaan yleensä lue. Kannattaisi pyrkiä tiivistämään sanomansa. Se ei auta asiaa yhtään, että avaat threadin toinen toisensa jälkeen. Asian voisi esittää tiivistetysti yhdessä viestissä, ja kysyä mitä mieltä muut ovat tästä eikä esiintyä Jeesuksen opetuslapsena.

Esim: Critical analysis of the sequence and extent of the result of the pathological failure of Self-bracing of the Sacroiliac Joint
(DonTigny RL, Journal of Orthopaedic Medicine 2000 22 16-23) selittää asiasi varsin selkeästi - myös sen, miksi asiaan ei uskota.

Ongelma: alle 15%:lla kipujen syyt diagnosoitavissa (pistää silmään, että aika vanhaa
tietoa nykymaailmassa)

"The most commonly accepted procedures for evaluating and treating low back pain
were developed and recommended by the American Academy of Orthopaedic
Surgeons at their Symposium in Toronto in 1982. Although these procedures appear
to be helpful in ruling out potentially serious conditions, even after an extensive
work-up, fewer than 15 % of patients can be given a definitive diagnosis."

Mahdollinen syy: SIJ ei uskota olevan mahdollinen lähde

"The lack of apparent movement of the sacroiliac joints (SIJs), the extremely dense structure of the SIJ ligaments, and the lack of knowledge of the function of the SIJs has led to the assumption that they are immune to injury through minor trauma"

Miksi ei:

"Given the complexities of the functional biomechanics of the SIJs and the considerable
number and variety of tissues that can be affected with SIJD, as well as changes in leg
length, gait and apparent mimicking of the herniated intervertebral disc, it is difficult
to believe that it is all initiated by a subtle, commonly overlooked dysfunction of the
innominate bones on the sacrum."

Hoito:

"If the cause of so much low back pain is so simple, then the relief and management of the problem should also be simple and although simple, it is very precise and appropriate to the problem. As dysfunction of the SIJ essentially occurs with a pathological release from self-bracing in anterior rotation all that is needed to restore function is to return the joint posteriorly to the self-bracing position."

Täältä löytyy mm. jalkojen pituudesta:

"Although a difference in leg length, frequently treated with heel lifts is thought to be
a cause of back pain, actually it is the mechanism of the dysfunction, the change in
relationship between the sacroiliac joint and the acetabula, that always causes
changes in apparent leg length".

Kiitos alfihar. Suuri kiitos.
Toiset osaa paremmin... ja kiva huomata, että edes yksi kiinnostui. Toki tiedän, että asenteeni on huono. Mä vaan olen joutunu lähestymään tätä asiaa vähä eri suunnasta...

Toisaalla taas kritisoidaan sitä jos laittaa lainauksia, ku pitäis laittaa linkkejä. Eri foorumeissa vähä eri suositukset.

DonTigny:
"Here is the mind blower. In 1982 the American Academy of Orthopaedic Surgeons met in Toronto specifically to address LBP. They established criteria for testing and for the interpretation of those tests. They assumed that the SIJ was so strong as to be immune to injury through minor trauma and paid scant attention to it. They also reported that 'in spite of thorough examination they could establish a firm diagnosis less than 15% of the time. (SIJ = Si-nivel)

What they did not seem to realize is that when you use their recommended tests and interpret those test in the recommended manner that you will be compelled to miss the diagnosis over 85% of the time! It's not that they are not an intelligent group, but they just have not considered all of the evidence. "

parantunut
Ehkä menetelmäni ei ole paras, mutta onhan sekin sentään jotain. Paremminkaan en osaa.

Jo tunnistit, ettet osaa.. sehän on OK. Kyllä pointtisi näkyy, vaikka puratkin pahaa oloasi. Kipupotilaisiin ehkä suhtaudutaan esim. vähättelevästi, koska lääkääritkin ovat vain ihmisiä ja heidän tuntema epävarmuus (yms.) kivun hoidon edessä ilmenee vaikkapa vähättelynä.

Ja edelleen, tärkeää asiaa pidät esillä (minusta meillä on lupa olla sellaisia kuin olemme, mitä järkee keskittyy epäoleellisuuksiin (esim. jonkun tapaan tuoda asia esiin) .. kun kerran pointti on kuitenkin näkyvissä.

Ihan samoinhan se menee lääkäreilläkin, kuten mulla. Jos ei oikein osaa, mutta jotakin on pakko sanoa, niin monesti menee pieleen. Ja eihän se lääkäreiden vika ole, jos heille on vääriä asioita opetetu, tai ei ole jotakin ollenkaan opetettu.

Yleensähän niiden taidot on kovin kirjavia, kuten kenen tahansa ihmisen missä tahansa ammatissa... ymmärrettävää toki. Kourikin juuri raportoi, että SI-nivel on n. 10-15%:sti syyllinen selkäkipuihin. Kun edes 10% lääkäreistä tuon oppisi ja uskoisi, niin tilanne olisi melkein sata kertaa parempi kuin nyt.

Tarkoitus ei nyt kuitenkaan ole pilkata lääkäreitä, sillä he toki osaavat paljon. Vaan kertoa tästä asiasta, jos joku kiinnostuisi enemmän. Silloin aina yksi enemmän tietää ja todella tärkeä tieto leviää...

parantunut
Yleensähän niiden taidot on kovin kirjavia, kuten kenen tahansa ihmisen missä tahansa ammatissa... ymmärrettävää toki.

Hyvin ymmärrettävää.

qaz

Ja edelleen, tärkeää asiaa pidät esillä (minusta meillä on lupa olla sellaisia kuin olemme, mitä järkee keskittyy epäoleellisuuksiin (esim. jonkun tapaan tuoda asia esiin) .. kun kerran pointti on kuitenkin näkyvissä.

Ok, hyvä pointti. Tarkoitus oli vain ilmaista, että tietynlainen etukäteisasenne vie helposti keskustelun pois asiasta ja siirrytään epäolennaiseen.

parantunut

... ja kiva huomata, että edes yksi kiinnostui.Oma historiani on minullakin... Varsinainen asiasi on mielestäni tärkeä eikä minusta pitäisi siihen suhtautua ylenkatseella varsinkin kun kaikki lääkärit tietävät, että selkäkipujen syyt eivät ole aina selitettävissä nykytiedoilla.

parantunut

Toisaalla taas kritisoidaan sitä jos laittaa lainauksia, ku pitäis laittaa linkkejä. Eri foorumeissa vähä eri suositukset.

No, äh, en minä tiedä. Molempi parempi tai sitten ei. Parasta olisi ehkä tiivistäen todeta pääkohdat ja laittaa linkki perään.

Entäs kun lääkärit puhuu toiminnallisesta ja oikeasta jalkojen erimittaisuudesta? Mutta mitään eivät kerro sen toiminnallisen erimittaisuuden hoitamisesta?

Oikeassa jalkojen erimittaisuudessa se korotuspala kuullostaakin järkevältä. Mutta entä toiminnallisessa? Eikös siinä kannata se toiminnallisen virheen korjaus tehdä?

Mutta entä jos toiminnallista ja oikeaa ei edes voi tutkia kunnolla? (Lähde Nikama 5/2005) Kuinka paljon siinäkin tehdään virheitä? Mikä on näiden syiden suhde? Jos toiminnallisia olisikin suurin osa? Ja sitä ei edes yritetä korjata...

parantunut
Mun mielestä tää on ihan uskomatonta. Itkettävän masentavaa suorastaan...

http://personal.inet.fi/koti/pallo/Selk ... ielma2.pdf

Kuulostaa aivan siltä, että tässä tehdään pohjatyötä jonkun hyperhienon vaihtoehtohoitomuodon mainostukselle, saatan tietysti erehtyäkin

Edit: ÄÄh, http://personal.inet.fi/koti/faro/Selkasivut/Selka.html

Melkoinen onnenmyyrä minäkin, kun olen saanut lääkäreiltä ihan asiallista hoitoa sekä ohjeita ja lottovoittohan se suomessa on osua pätevän lääkärin vastaanotolle. Pitääkin koputtaa puuta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat