Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Juha Turunen oli iltapäivälehtien mukaan piilottanut rahaa kymmeneen eri paikkaan ja vasta viimeisen hän paljasti poliisille. 9 muuta kätköpaikkaa jotka sijaitsivat maastokätköissä ja osa rakennusten rakenteissa poliisi selvitti itse. Mukana oli tietenkin muutama ilmeinen paikka kidnappaustalo- ja budo/asealan yritys. Mutta miten poliisi selvitti loput 7 kätköpaikkaa joista siis osa maastossa? Turusella oli kuitenkin yli kymmenen tuntia aikaa kätkemisoperaatiolleen.

Poliisi tietenkin saa melko tarkan reitin jos Turusella oli päällä oleva kännykkä mukanaan, mutta silti vaatii kohtuullista työtä ja tarkkuutta tutkia koko reitti kun eri tukiasemien sisällä on lääniä melkoisesti, vielä kun kätköt median mukaan olivat jopa muutamien kymmenien kilometrien säteellä.

Toisekseen luulisi Turusen ymmärtäneen että kännykän liikkeitä voidaan myöhemmin seurata, kun hän osasi tekstiviesti- ja sähköpostiliikenteenkin salata. Jäihän tässä männävuosina se yksi moottoripyöräjengiläinenkin kiinni kun poliisi seurasi kännykän liikkeitä ja löysi huumeita metsäkätköstä jostain muurahaispesästä. Mutta silti kun kyseessä on noinkin monta paikkaa josta Turunen piti visusti suunsa kiinni viimeiseen paikkaan asti. Onhan koirista apua kun reitti tiedetään suunnilleen, mutta silti.

Mitä muita keinoja keksitte miten kätköt on löydetty poliisin toimesta? Ja onhan se varmasti niinkin että mikäli poliisi saa vihjeitä muualta niin mielellään omiin nimiin löydöt kuitataan, ei tarvitse löytöpalkkioitakaan maksella.

Sivut

Kommentit (43)

Sepi
Seuraa 
Viestejä3265
Liittynyt16.3.2005

Ihmettelin sama aiemmassa ketjussa. Joku ehdotti koiratekniikkaa...

Nyttemmin on kerrottu osan kätköistä löytyneen Turusen tietokoneen tietojen perusteella. Liekö olemassa merkintätekniikkaa, jolla seteleitä voisi peilata? Sattumanvarainen etsintä tuntuu mahdottomalta.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6228
Liittynyt7.7.2007

Useimmat GPS-laitteet, ainakin kaikki käsigps-laitteet ja useimmat autolaitteet tallentavat jälkilogin. Jos on unohtanut poistaa sen gps-laitteesta. Joittenkin auto-Gps-laitteiden jälkilogi voi olla piilotettu. Sen löytää vain, kun kyselee valmistajalta, tai osaa painaa oikeaa kuvaketta riittävän kauan.

Ja varmasti on tallettanut kätköpaikan koordinaatit tietokoneelle ja jos ei ole älynnyt salata tietojaan riittävän vahvalla salauksella. Ehkä hän ei uskonut nopeaan kiinnijäämiseen ja tuo salauspuoli jäi retuperälle.

Kännykän liikkeet taajamissa, missä on paljon tukiasemia, on melko tarkkaan jäljitettävissä.

Ja jos lunnaita on maksettu poliisin kanssa yhteistyössä, niin varmasti on ujutettu jäljityslaitteita mukaan. En nyt tiedä, miten pientä tekniikkaa ne nykyisin on.

Saattaa myös olla, että häntä on jo seurattu siinä vaiheessa, kun teki kätköjä.

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
Liittynyt13.12.2006
ovolo
Ja jos lunnaita on maksettu poliisin kanssa yhteistyössä, niin varmasti on ujutettu jäljityslaitteita mukaan. En nyt tiedä, miten pientä tekniikkaa ne nykyisin on.Katsopa kirjaston kirjasta, josko löydät hälyttimen.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Rahan metallinen turvalanka on jo itsessään transponderi about 5 GHz taajuudella.

Eli lähetetään 5 GHz pulsseja, ja suuret rahamäärät lähettää mitattavissa olevan heijasteen.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6228
Liittynyt7.7.2007
kairamo
ovolo
Ja jos lunnaita on maksettu poliisin kanssa yhteistyössä, niin varmasti on ujutettu jäljityslaitteita mukaan. En nyt tiedä, miten pientä tekniikkaa ne nykyisin on.Katsopa kirjaston kirjasta, josko löydät hälyttimen.Tiedetään kirjojen varashälyttimet, niillä ei kantomatka ole montaa metriä. Itse asiassa pitää olla portin tapainen juttu, jonka sisällä olevassa kentässä hälytys tapahtuu.
http://www.csi-labels.com/article.htm

Toki on sitten näitä eläimiin laitettavia siruja (RF-tags), mutta niidenkin kantomatka on lyhyt. Ajattelin sellaista systeemiä, missä on gps-paikannus, ja joku radiolähetin kännykkäverkkoon tai muuhun sopivaan vastaanottimeen, jonne paikkatiedot lähetetään. Koirille näitä Gps-pohjaisia juttuja on, mutta melko isoja piilotettavaksi.

Itse olisin "tallettanut" kaiken kahisevan yhteen, teräksiseen tiiviiseen astiaan ja haudannut sen sijaintiin, jota ei äärimmäisen suurella todennäköisyydellä tulla ainakaan 10 vuoteen kuopimaan. Sijainnin olisin opetellut ulkoa.

Olen periaatetasollakin vainoharhainen ja monesti olen ottanut kännykästä akut ja kortit erilleen vaikka olen vain lähtenyt johonkin, mm. kaverin mökille. Nyttemmin olen tuumaillut kovojen viemistä aina muualle säilöön siksi aikaa kun lähden pidemmäksi ajaksi pois kotoa. Ja miksei muutenkin. Jos sattuvat natsit raidaamaan ympäristön lähinnä nettisivujeni takia niin eivätpähän saa käsiinsä kovoja - ja vaikka saisivatkin, ne on vedetty AES-256:lla. Purkaahan tuon varsin helposti, mutta toisaalta, ei kovoilla mitään elintärkeää olekaan.

ovolo
Ja jos lunnaita on maksettu poliisin kanssa yhteistyössä, niin varmasti on ujutettu jäljityslaitteita mukaan. En nyt tiedä, miten pientä tekniikkaa ne nykyisin on.Jäljityslaitteita ei asennettu kertoi poliisi. Siepatun henki ja terveys oli etusijalla.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6228
Liittynyt7.7.2007

Vaikka kaveri suunnitteli kaappausta pitkään, niin suunnittelussa paljon aukkoja. Eli pitkä suunnitteluaika ei takaa varmaa lopputulosta. Eikös sen pärstä näkynyt kaupungin valvontakameroissakin lunnasrahoja noutaessa?

Pitäisi myös varautua nopeaan kiinnijäämiseen, piilottaa saaliinsa hyvin ja osoittaa poliisille muka "oikea" kätköpaikka ja lavastaa se niin, että joku marjastaja on sen muka ohikulkiessaan löytänyt.

Kaverilla olis pitänyt olla lentolippu valmiina ja lentää rahoineen, mieluummin väärällä nimellä ja passilla, heti niin pitkälle, missä pippuri kasvaa, eikä epäiltyä luovuteta interpolille.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007
Lektu-Elli
Rahan metallinen turvalanka on jo itsessään transponderi about 5 GHz taajuudella.

Eli lähetetään 5 GHz pulsseja, ja suuret rahamäärät lähettää mitattavissa olevan heijasteen.
No toihan on kätevää. Taskuvaraskin voi etälukea, kenet kannattaa keikata. Sama kioskilla, voi tarkistaa etukäteen kannattaako ryöstö.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161
Liittynyt1.7.2007

Pienin gps lienee postimerkin kokoinen ja hivenen alle sentin korkuinen. Kiinasta pystyi tilaamaan muistaakseni 100 dollarin hintaan. Pitänee kaivella linkki koneen syövereistä sivuhistoriasta.

toisen polven pilkkuvirhe

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat