Seuraa 
Viestejä45973

Aamulehti:
Uudentyyppinen syöpähoito näyttää alustavien kokeiden perusteella erittäin lupaavalta, sanovat tutkijat.

Olaparib-hoitoa testattiin 19 potilaalla, jotka sairastavat rinta-, munasarja- tai eturauhassyövän perinnöllistä muotoa. Hoidon seurauksena jopa 12 potilaan kasvaimet joko kutistuivat tai tasaantuivat. Aikaisemmin yksikään 12 potilaasta ei ollut reagoinut mihinkään muihin hoitoihin.

- Seuraava askel on testata hoitoa muihin, yleisempiin munasarja- ja rintasyövän muotoihin. Toivomme, että vaikutus on yhtä tehokas, sanoo tutkimuksen parissa työskennellyt professori Stan Kaye.

Institute of Cancer Research -tutkimuslaitoksen tutkimus julkaistiin New England Journal of Medicinessä.

Asiasta kertoo BBC verkkosivuillaan.

Jos oikein muistelen, ko. lääkeaineella hoidettaessa annettiin myös hormonihoitoa, mikä vääristää tuloksia ehkä varmasti.
En löytänyt tarinaa tutkimuksesta, voi olla että oli joku muu lääke.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

VTT:n ja Turun yliopiston tutkimusryhmä on löytänyt keuhkosyövistä mekanismin, jota syöpäsolu käyttää levitessään elimistöön etäpesäkkeinä.

Tutkimukseen Myös Heidelbergin yliopiston kanssa tehdyssä tutkimuksessa on löytynyt syöpien leviämistä säätelevä tekijä.

Tutkijat kykenevät nyt soluviljelyolosuhteissa estämään syöpäsolujen liikettä. Tutkimusryhmää johtanut professori Johanna Ivaska sanoo, että löytö on merkittävä, koska sen perusteella voi olla mahdollista kehittää uusia syöpää torjuvia lääkkeitä.

Uudet löydöt ovat aiempien käsitysten vastaisia.

- Aiemmin luultiin, että syöpäsolut kulkeutuvat muihin kudoksiin menettäessään tekijät, joilla ne sitoutuvat kasvaimen soluihin. Nyt on havaittu, että tekijät otetaankin uuteen käyttöön.

Tutkimus on julkaistu Science Signaling -lehdessä tiistaina. Löytöjen arvellaan vaikuttavan lääkekehitykseen ja syöpätutkimusten suuntaamiseen tulevaisuudessa.

- Tutkimuksemme on hyvä esimerkki, kuinka muuntautumiskykyinen syöpä on ja jaksaa aina yllättää. Syöpähoidossa on ollut suurimpana ongelmana, ettei etäpesäkkeitä ole kyetty tarpeeksi hyvin hoitamaan, Ivaska sanoo.

Tutkimus on antanut uutta tietoa siitä, kuinka syöpäsolu ottaa "jalat alleen" ja irrottautuu muusta kasvaimesta.
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa ... sta/148119

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

D-vitamiini myöskin on lupaava lääke syöpään.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090522081212.htm

New Model Of Cancer Development: Low Vitamin D Levels May Have Role

Sciecedaily
"The first event in cancer is loss of communication among cells due to, among other things, low vitamin D and calcium levels," said epidemiologist Cedric Garland, DrPH, professor of family and preventive medicine at the UC San Diego School of Medicine, who led the work. "In this new model, we propose that this loss may play a key role in cancer by disrupting the communication between cells that is essential to healthy cell turnover, allowing more aggressive cancer cells to take over."Eli alhaiset d-vitamiini pitoisuudet heikentää solujen välistä kommunikointia, jolloin agressiiviset syöpäsolut pystyvät helpommin leviämään kehoon, jolloin keho altistuu herkästi syövän syntymiselle ja leviämiselle.

http://www.sciencedaily.com/releases/2009/02/090204172437.htm

Vitamiini-d stimuloi sellaista proteiinia joka hillitsee rintakasvaimen kasvua.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat