Seuraa 
Viestejä45973

Olin torstaina taas kerran rannalla, tulin järvestä ja iskin kankkuni tantereeseen elikkäs retkialustalle jota yleensä käytän kupatessani rannalla pidempään. En nähnyt minkäänlaisia ötököitä siinä alustalla, enkä tuntenut mitään piston tai pureman tunnetta. Yhtäkkiä vain alkoi polttaa toista takaposkea niin helvetisti. En osaa tarkalleen sanoa, mutta ehkä ainakin tunnin ajan tuntui kuin olisi pidelty tulitikkua ihoa vasten.

Kotona en aluksi havainnut mitään, mutta toisaalta alue on niin hankalassa kulmassa että sinne on todella vaikea nähdä peilinkään kanssa. Kuitenkin havaitsin sen verran että alue alkoi punottaa, vähän siten kuin paarmanpurema minulla tapaa tehdä.

Mieheni alkoi kuitenkin pölistä käärmeenpureman mahdollisuudesta, ja kas kummaa kuinka eilen illalla havaitsinkin kuinka punoituksen ja kehittyneen turvotuksen seassa on kaksi "huippua" tuossa turvotuksessa. Purema tahi pistos, niitä on siis kaksi. Lääkärikirjan kuvauksen mukaan niiden välikin saattaisi sopia jotenkuten käärmeen torahampaiden väliksi.

Bepanthem on välillä vähän auttanut jumalattomaan kutinaan mikä alueella nyttemmin on ollut, ja punottava alue on ehkä pikkiriikkisen pienentynyt.

En ole kokenut sen kummoisempaa huimausta ja hikoilua kuin mitä nyt yleensä helteellä voi olla, eikä kuumettakaan ole ollut (kyykäärmeen pureman oireet). Yritin netistä selvittää millaisia myrkyttömän rantakäärmeen pureman oireet olisivat, mutta enhän minä löytänyt mitään järkevää.

Nuorempana olen kertaalleen saanut esim. viisi ampparin pistoa yhtäaikaa, eikä siitäkään mitään seurannut, joten en taida olla eläinkunnan myrkyille kovinkaan yliherkkä (kasvikunta onkin sitten eri juttu).

Yksi mahdollisuus olisi sitten tietenkin joku leväjuttu??? Yhtenä kesänä sain poltetta käsivarteen uituani yhdessä järvessä, mutta ei se näin pahaa turvotusta, poltetta ja kutinaa aiheuttanut.

Ajattelin vaan että jos se nyt sitten oli käärme, niin olisikohan se haukannut järvessä ollessani. Selittäisi miksen nähnyt mitään enkä huomannut itse puremaa/pistoa.

Kellään omaa kokemusta tai ideaa? Lääkäriin en nyt lähde kun ei ole tarpeen tunnetta, kiinnostaisi vain tietää että mikä kumma...

  • ylös 0
  • alas 2

Sivut

Kommentit (87)

Qadesha

Ajattelin vaan että jos se nyt sitten oli käärme, niin olisikohan se haukannut järvessä ollessani. .Kyy ei sukella, purema järvessä edellyttää kelluvaa persettä, laita kuva niin voimme arvioida kelluuko se.
Ei kyynpurema ole aikuisille yleensä kovin vaarallinen, silti pureman jälkeen kannattaa aina mennä lääkäriin.

Onhan se mahdollista että jokin on puraissut vedessä ollessasi. Vedessä ei aina edes huomaa että jokin on osunut, itsekin olen lyönyt jalkani uidessani ainakin naulaan, lasinsiruihin ja ties mihin, ja huomannut vuotavani verta vasta tullessani pois vedestä.

Minkälaiset jäljet kankussasi sitten on? Onko paljonkin punoitusta tai turvotusta? Käärmeenpurema näkyy kyllä yleensä ihan selvinä pieninä reikinä, ja verenvuotoakin voi esiintyä (sisäistä tai ulkoista). Mutta on kai se käärmekin mahdollinen.

Kuvassa on käärmeenpurema. Ilmeisesti kyy.

Voivathan ne jäljet olla jonkun ötökänkin, kuten mäkäräisen, polttiaismuurahaisen, tms. aiheuttamia. Tai sitten nokkosen tai muun kasvin jäljiltä. Allergiset oireetkin voivat pahentaa ärsytystä ja saavat siten pienenkin jäljen vaikuttamaan suuremmalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lääkärikirjassa sanottiin että pistoskohtien välin pitäisi olla 4 - 5 mm leveä. Jotakuinkin sen verran nämä ovat. On punainen läiskä jossa on kaksi selkeämpää turvotuskohtaa ikäänkuin vuorenhuippuina, tai siis kohommalla punotuksesta ja muusta ihosta.

Tuo kuvan jalka näyttää kyllä ihan erilaiselta, sikäli kuin sitä osaan tulkita. Mutta voihan tämä jotain muutakin toki olla. Loppuisi vaan kutina, niin yksi lysti vaikka olisi hauki purrut...

***

Ei kellu perse ei. En osaa kellua enkä kelluttaa.

Jos se oli käärmeenpurema niin kyy on ainoa mahdollisuus.
Rantakäärmeen purema ei aiheuta oireilua ellei sitten syljen mukana voi tarttua jotain bakteereja. Sitäpaitsi rantakäärmeen hampaat on niin takana suussa ettei purema välttämättä ole ollenkaan mahdollinen(?)

Eikös käärmeenpureman jälkeen pidä käydä ottamassa jäykkäkouristus-rokotus? Ei sen myrkyn takia vaan koska käärmeet eivät pese hampaitaan.

Perseen kuva pitää laittaa tänne näytille, muuten ei uskota koko tarinaa.

Varsinkin kesän alussa, kun imuuniteetti on alhaalla, hyttyset aiheuttavat paukamia ja hirveän jälkikutinan jota kuvan tyylisesti raapien saa tulehtumaan. Erityisesti nivelten seu on kutinaherkkää. Nukkuessaan raapiessa ei tiedä tekevänsä sitä.

Ampparinkin pisto aiheuttaa hirveän kivun ja paukaman, joten käärmeen kyllä huomaa...

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517
EI TILKOO
Perseen kuva pitää laittaa tänne näytille, muuten ei uskota koko tarinaa.Joku paparazzi on jo käynyt nappaamassa kuvan, huomenna etusivun uutinen.

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Voisiko kyseessä olla ns. kusi eli keltamuurahaisen purema. Se sattuu vallan perkeleesti ja aiheuttaa nokkosen piston tapaisen paukaman. Muistan joskus lapsena, että jalkoja piti uittaa tunti järvessä muurahaisen piston jälkeen, kun poltti niin pirusti.

Vierailija
Nuutti
Voisiko kyseessä olla ns. kusi eli keltamuurahaisen purema.Näin minäkin luulen. Kun kyy puree, sitä ei voi olla huomaamatta. Se jää roikkumaan ihosta n. puoleksi minuutiksi pumpatessaan myrkkyä sisään. Eikä edes irtoa esim. ravistelemalla.

Kyllähän olis kiva saada kuva siitä pumppaavasta (30 s!!!) käärmeestäkin. [size=85:2qrc22a1](Voi mitä freudiaanisia slippejä ja ikoneita: käärme, joka pumppaa)[/size:2qrc22a1]

Qadesha
Olin torstaina taas kerran rannalla, tulin järvestä ja iskin kankkuni tantereeseen elikkäs retkialustalle..Olispa iskenyt jonkun kyrpään kyy, kyllä olis taas ymmärrystä, sympatiaa ja empatiaa..

Paa näytille?

Talipaanit vauhdissa!
Eipä noita vesipäitä kiinnosta sun kipus tai jälkiseuraamukset. Taas se nähtiin!

V*tun vesipäät.
Elä näitten kanssa..

Miss Baker
Kyllähän olis kiva saada kuva siitä pumppaavasta (30 s!!!) käärmeestäkin. [size=85:12nmssdv](Voi mitä freudiaanisia slippejä ja ikoneita: käärme, joka pumppaa)[/size:12nmssdv]Kuva ja herrat katsomassa sikarit suussa!
Kuva

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720
kairamo
EI TILKOO
Perseen kuva pitää laittaa tänne näytille, muuten ei uskota koko tarinaa.Joku paparazzi on jo käynyt nappaamassa kuvan, huomenna etusivun uutinen.
Hiukan epäilen kuvan aitoutta. Purentakohdassa hampaiden välikin merkitty vielä...

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Minullekin on joskus metsässä samoillessa ilmestynyt iholle vaatteiden alle mystisiä paukamia, parikin vierekkäin. Ja aivan huomaamatta. Tänäkään päivänä ei ole tietoa mistä ne tulivat mutta veikkaisin hyönteisiä tai kusiaisia, kuten tuossa ylempänä jo mainittiin. On käynyt joskus niinkin että aamulla herätessä naamakerroin on kuin olisi jäänyt ompelukoneen alle. Tässä ei kuitenkaan ole epäselvyyttä, sääski perhana se vain on tallustellut ympäriinsä käyttäen pistintään "kävelykeppinä".

Niin ja rantakäärmeellä on kuin onkin myrkkyhampaat, mutta ne sijaitsevat kärmeksen suun takaosassa joten niistä ei ole sen kummempaa vaaraa.

kuningas
Nuutti
Voisiko kyseessä olla ns. kusi eli keltamuurahaisen purema.

Näin minäkin luulen. Kun kyy puree, sitä ei voi olla huomaamatta. Se jää roikkumaan ihosta n. puoleksi minuutiksi pumpatessaan myrkkyä sisään. Eikä edes irtoa esim. ravistelemalla.Montakohan "käärmettä" sinuakin on pumpannu?
Ettet vaan nyt sekoita paratiisitarinoita, aatamia, eevaa ja käärmettä johonki ihan muuhun?

Mun yhtä koirulia kerran puri käärme pihapiirissä. Kumpikaan meistä, miesystäväni tai minä ei ehditty huomata mitään kun kyy tuikkasi. Sofia-koirakin oli vielä ihan oukkidoukki saunarannasta lähtiessämme.
Alin sit kattella että mikäs meidän energiapakkausta nyt vaivaa kun meni rapunpieleen mökillä, käpertyi siihen rullalle, laittoi pään käpälien päälle ja katsoi minuun sillä ilmeellä että mamma auta?

Minä tajusin että *ttendaali, Kyy? Kopeloin koiran kohta kohdalta ja hetikohta aetuosasta aljettuani toisessa etukoivessa polvinvelen alapuolella pojotti kaksi punaista pistettä ja vot´harasoo! Kyypakausta äkkiä repusta ja koiran kitaan syvälle, silittelyä kaulasta millä saa nielemisreaktion toimimaan ja muutahan siinä et tee siellä keskellä korpea.

Yöllä oli oksentanut ja pissinyt toikkaroidessaan ympäriinsä antihistamiinista huolimatta. Aamusella oli jo kuitenkin taas entinen itsensä vaikka hiukka nuhjuinen olemukseltaan.

Roikkuvat kyyt?!
Sanonko mikä täällä roikkuu?

Olemme nyt äärimmäisten kyssäreiden, eli kyskien äärellä.
Olipa kerran paratiisi..

Käärme (Pönni) ojentamassa hyvän ja pahantiedon puun hedelmää..

Jonka Eeva antaa Aatamille..

Kuinka muuten ollakkaan Virtasen kännykkä pirahti juuri sillä siunaaman hetkellä kun Riitta ojensi omppoo..

Tutkimattomat ovat herran polut..

Kuvaelma oli Pönnin ja Riitan textiilinäyttelystä, jossa teemana oli paratiisi ja verhoutuminen viikunanlehtiin jne..

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat