Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Eikö ole aika erikoista että ihmisen lämpötila on niin lähellä absoluuttista nollapistettä. Jos katotaan vertikaalisella skaalalla ja tuo olis 100 metriä korkea niin ei ihmisen lämpötila kovin paljoa tuolta pohjalta nousis jos katsoo statestiikkaa. Muut objektit universumissa on niin paljon lämpimempiä, eli suhteessa me olemme erittäin kylmiä.

Onko muuten olemassa mitään maximilämpötilaa?

Kommentit (4)

DedMoroz
Seuraa 
Viestejä18399
Liittynyt16.3.2005

[size=50:1kz1i9qp]Siinäpä taas "insnörtti".[/size:1kz1i9qp]

Ollaanhan me vilakoita, mutta niin on tämä palluskakin. Jos olisimme auringon asukkeja, niin koko elimistö ja sen rakenne pitäisi kutoa uusiksi.

Minua on itseäni usein askarruttanut, että millaisia edellytyksiä/vaatimuksia olisi vaihtoehtomuotoiselle elämälle, niin että se olisi elinkelpoinen jollain muulla planeetalla noin esimerkiksi.

Monasti lähdetään siitä, että meidän kaltaiset eliömuodot eivät pärjäisi, mutta millaiset pärjäisivät. Ja onko ne vaihtoehtoiset elämänmuodot mitenkä mahdollisia.

Vastaavaa "kuumapistettä" kuin absoluuttinen nollapiste ei käsittääkseni tunneta, mutta se ei tietysti tarkoita sitä etteikö sitä voisi olla.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Minä taas tahtoisin tietään että onko edes teoriassa mahdollista olla olemassa ihmisen kokoinen eliö joka voi asua auringon kaltaisessa hornankattilassa
Käsittääkseni se on sula mahdottomuus mutta toisaalta en ole mikään tietäjä.

nuubi
Muut objektit universumissa on niin paljon lämpimempiä, eli suhteessa me olemme erittäin kylmiä.Muistaakseni universumin keskilämpötila ei aivan kauheita määriä poikennut absoluuttisesta nollapisteestä, eli siinä suhteessa me olemme hyvin lämpimiä. Erikoista sekin?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat