Seuraa 
Viestejä45973

Lainaus jäljempänä kylläkin on vuodatusta oikeistoajattelusta, vaan siinä tulee kyllä hyvin esille jo moneen kertaan ihmettelemäni meikäläisten uutisoinnin kaksoistandardointi asoiden hoidossa.

Tuon vuodatuksen lisäksi ihmetyttää meikäläisten uutisoinnista puuttuvat asiat. Meitin uutisoinnissa ei esimerkiksikään juuri nähdä asioita jotka liittyvät SCO:n edesottamukseen, ja kyseessä sentään on talousalue jolla asustaa lähes 1/4 maailman väestöstä, ja tuota ostovoimaa ja kehittyvyysalueitakin hieman piisaa, raaka-aineista puhumattakaan. Eipä täällä paljoa lehdistössä puhella mitä kuuluu CSTO:llekaan. ALBA mainittiin tänään vissiinkin YLE:n uutisissa ensimmäisen kerran Hondurasin tilanteen vuoksi.

Nojoo, ei jassa naputella, tässä se lainaus:


Oikeiston valheet muuttuneet yhteiskuntamme vallitseviksi arvoiksi.

Oikeistosta on tullut yhteiskunnallista valtavirtaa. Oikeistolaiset ajatukset ovat kuin yhteiskunnallisia Pirkka-tuotteita, jonkinlaista epäpoliittista keskistandardia. Vasemmistolaisuus taas on synonyymi poliittisuudelle. Kun vasemmistolainen huomauttaa vaikkapa Mikael Liliuksen järjettömistä optioista, häntä syytetään asian politisoimisesta.

Liliuksen ja muun etuoikeutetun eliitin järjettömät optiot ja tähtitieteelliset palkat ovat puolestaan neutraali nyky-yhteiskunnan ilmiö, jossa ei ole mitään poliittista - vallitsevien käsitysten mukaan. Yhteiskunnasta on kuohittu politiikka pois. Näin vasemmistolaiset saatu näyttämään häiriköiltä, jotka pilaavat kaiken yhteisen kivan ja vallitsevan näennäisen leppoisan status quon.

Vasemmistoliiton vastavalitun puheenjohtajan Paavo Arhinmäen ensikommentit paljastavat vasemmistolaisen alemmuudentunteen ja itseluottamuksen puutteen selkeästi. Arhinmäki totesi (HS 28.6.): ”On ihan järkevää, että keskeisillä työllistävillä aloilla valtiolla on omistusta yrityksissä”. Ai että ihan järkevää? Entisestä tulisesta radikaalista on näemmä tullut jonkinlainen Jutta Urpilaisen miespuolinen vastine.

Miksei Arhinmäki uskalla sanoa, että tärkeimmät yhteiskunnan sektorit tulee kansallistaa, eli ottaa meidän kansalaisten haltuun? Oikeistolainen ajatus valtionyhtiöiden hävittämisestä eli yksityistämisestä on muuttunut niin rutiininomaiseksi, että edes radikaalina pidetty vasemmistojohtaja ei sitä uskalla kyseenalaistaa.

Oikeistolaisuuden muuttuminen yhteiskunnan standardiksi näkyy myös asennoitumisessa ulkopoliittisiin kysymyksiin. Esimerkiksi Italian fasismia ihailevaan presidenttiin Silvio Berlusconiin suhtaudutaan kuin harmittomaan pelleen. Samaan aikaan pidetään hirmuista meteliä Venäjän sananvapaudesta ja demokratiasta, vaikka Berlusconilla on oikeasti Italian tiedotusvälineet kontrollissaan ja vieläpä omistuksessaan - toisin kuin Putinilla tai Medvedevillä.

Iranin presidentin Mahmud Ahmadinejadin Israel-lausuntoja on paheksuttu oikein urakalla tietämättä tarkalleen edes, mitä presidentti on asiasta oikein lausunut. Silvio Berlusconin lausuntoa Mussolinista harva edes tietää: ”Mussolini ei tappanut ketään. Mussolini lähetti ihmisiä lomalle sisäiseen maanpakoon”. Näin puhuu suuren EU-maan johtaja ilman, että se herättää juuri mitään reaktioita.

Latvian ja Viron venäjänkielisten sortoa pidetään täysin normaalina, maiden sisäisenä asiana. Hesarin Kaja Kunnas kertoo asiasta kuten mistä tahansa arkipäiväisestä pikku jutusta (HS 26.6.). Hänen mukaansa on täysin normaalia, että vajaalla viidesosalla Latvian asukkaista ei ole maan kansalaisuutta. Kunnas kertoo rutiininomaisesti, että ”pääkaupungin johto on ollut tarkoitus pitää latviankielisten hallussa lailla, joka takaa äänioikeuden myös kunnallisvaaleissa vain maan kansalaisille”.

Tällainen apartheid on edelleen sallittua 2000-luvun Euroopan unionissa. Tosin kaikesta huolimatta Riian johtoon valittiin äskettäisissä vaaleissa ”maltillinen” venäjänkielinen, ”vailla kommunistitaustaa oleva” 33-vuotias Nil Usakov.

Kaikki edellä kerrotut esimerkit kuvaavat vallitsevia arvoja ja käsityksiä sekä Suomessa että EU:ssa ja lännessä yleisemminkin. Lisää esimerkkejä:

Kiinan uutisoinnissa jaksetaan aina muistuttaa siitä, että maassa on ”kommunistijohto”. Iranissa on puolestaan ”pappisjohto”. George W. Bushin kaudella harvoin uutisoitiin, että maata johtaa äärioikeistolainen sotarikollinen ja uskonnollinen fanaatikko ja fundamentalisti.

Venäjän kiinnostusta Afrikan maiden kanssa harjoitettavaan yhteistyöhön paheksuttiin hiljattain Hesarissa: ”Kaasu, öljy, uraani ja timantit. Siinä tiivistetysti se, mitä Venäjä haluaa irti Afrikan mantereesta”, läksytti Hesarin ulkomaantomittaja Jenni Virtanen (HS 25.6.). Samansuuntaista kateudensekaista paheksuntaa on esitetty Kiinan lämpiävien Afrikan-suhteiden johdosta.

Meillä eurooppalaisilla tai yhdysvaltalaisilla kumppaneillamme ei sen sijaan ole missään tapauksessa mitään itsekkäitä motiiveja omassa ulkopolitiikassamme. Pois se meistä!

Tommi Lievemaa


http://www.vunet.org/ulkomaat/oikeiston ... -9629.html

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (18)

Vierailija

Olipas posketonta vuodatusta. Ei ihme ettei vasemmisto-oppositiota oteta vakavasti, kun ajatukset ovat noin sekavia.

sigfrid
Olipas posketonta vuodatusta. Ei ihme ettei vasemmisto-oppositiota oteta vakavasti, kun ajatukset ovat noin sekavia.Minun vai pidemmän litanian vuodattajan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
OzziXX
sigfrid
Olipas posketonta vuodatusta. Ei ihme ettei vasemmisto-oppositiota oteta vakavasti, kun ajatukset ovat noin sekavia.Minun vai pidemmän litanian vuodattajan?Vuodatukseksiluonnehtisin tuon pidemmän tekstin. Eihän iinä ole päätä eikä häntää. Vain muutamia esimerkkejä. Fortumin optiot määritteli valtio-omistaja, ei "oikeisto". Taisi olla silloin vielä mukana demarit. Berlusconille nyt nauraa koko maailma, sille ei vain voi mitään että mies omistaa Italian median ja Italiassa toimii poliittinen mafia. Onko mafia tai salaseura mikään puolue? Kirjoittaa kulkee iltajunalla niin pahasti, että itku pääsisi jos tuon joutuisi poliittisista syistä ottamaan vakavasti. Tuo alkeellinen propaganda ilmeisesti kuvaa vasemmiston tilaa...

Todellisen lapsen posketonta käsialaa teksti, joka sisältää asiavirheitä virheiden perään, siksi kirjoittaja Tommi Lievemaa onkin penska.

Valtionyhtiöt eivät, jo tilastojenkin mukaan, pärjää kilpailussa yksityisen sektorin yritysten kanssa siksi koska ne ovat byrokraattisia, hitaita, jäykkiä, kankeita, huonommin tuottavia - ja tyypillisesti korruptoituneita.

Ajatus, että yrityksiä otettaisiin kansalaisten haltuun, sosialisoitaisiin - tunnetaan nimellä varkaus, kommunismi.

Italian Mediaa, etenkin TV:tä, hallitsee Robert Murrdock:n imperiumi. Berlusconillakin on toki isot media-alan yritykset, mutta siinä ei kuitenkaan mitään laitonta, päinvastoin. Omistusoikeus kun on perusoikeuksia siinä missä sananvapaus.

Berlusconi hallitsee mediapelin ja metatason huumorin. Hänen fasistisuutensa kyseenalainen väite.

Iran kuuluu roistovaltioihin, lähinnä sotilasdiktaduuria, joka tulisi laittaa ojennukseen etenkin maan johdon Israelin tuho-puheiden sekä ydinpommihankkeen johdosta unohtamatta vaalipetosta ja mielenosoitusten hillitsemistä väkivallan avuin.

Vierailija

Berlusconi toimii laillisesti, en kuitenkaan pidä hänen toimiaan kenellekään esimerkillisinä. Italia on aina ollut korruptoitunut maa, jossa kähmintä on kuulunut maan tapoihin.

Berlusconi on veijariluonne, joka nauttii julkisuudesta ja totta kyllä muokkailee perustuslakia mm niin, ettei joudu edesvastuuseen ja oikeuteen (istuvaa pääministeriä ei voi haastaa...) syytteistään.

Suomen Kuvalehden mukaan lorruptio on kuitenkin ollut vahvempaa vasemmiston, sosialistien valta-aikana. Edellisellä hallituskaudella B istui oppositiossa.

Berlusconin vallankäyttö onkin eri tyyppistä "korruptiota" kuin vasemmiston lahjonnat jne, ts koska hänellä liike-elämässä ja poliittista valtaa, saa hän ajamansa asiat läpi. Talous Italiassa kukkii B valtakaudella. Vasemmmisto vallassa merkitsee Italiassa taantumaa.

Italiassa perinteisesti ollut vahva vasemmisto, tulipalokommunistit - ja sosialistit, jotka ovat olleet jopa väkivaltaan ja terroriin taipuvaisia saadakseen yhteiskuntaan haluamaansa muutosta.

Vähän on mutkia oiottu suoraksi. Kyllä Suomen kovin Venäjäkriitikko on vanha stallari Heidi Hautala.

Pikemminkin voisi puhua median korporaatiomyönteisyydestä kuin oikeistolaisuudesta. Aika kevyesti käsitellään kaukoidän demokratiatilannetta, koska siellä annetaan suuryritysten toimia rauhassa. Venäjä on sen sijaan paha, koska siellä paikallispoliitikot voivat sotkea mielensä mukaan isojakin bisneksiä.

Italiasta se, että siellä fasisimi ei ole kirosana, fasisteja taitaa olla parlamentissakin. Ja Espanja oli fasistivaltio vielä 70-luvulla. Termistä teki äärimmäisen pahuuden ilmentymän natsien suorittama juutalaisten kansanmurha. Ilman sitä nykyään maailman äärioikeistolaiset todennäköisesti kutsuisivat ujostelematta itseään fasisteiksi.

Nagarjuna

Berlusconin vallankäyttö onkin eri tyyppistä "korruptiota" kuin vasemmiston lahjonnat jne, ts koska hänellä liike-elämässä ja poliittista valtaa, saa hän ajamansa asiat läpi. Talous Italiassa kukkii B valtakaudella. Vasemmmisto vallassa merkitsee Italiassa taantumaa.

Italiassa perinteisesti ollut vahva vasemmisto, tulipalokommunistit - ja sosialistit, jotka ovat olleet jopa väkivaltaan ja terroriin taipuvaisia saadakseen yhteiskuntaan haluamaansa muutosta.
Italian talous ei todellakaan kuki. En tosin tiedä, voiko Berlusconia siitä syyttää.

Italiassa on ollut vahva vasemmisto, mutta ne ovat olleet vahvasti neuvostovastaisia eurokommunisteja, eivät missään nimessä vallankumouksellisia.

sigfrid
OzziXX
sigfrid
Olipas posketonta vuodatusta. Ei ihme ettei vasemmisto-oppositiota oteta vakavasti, kun ajatukset ovat noin sekavia.Minun vai pidemmän litanian vuodattajan?Vuodatukseksiluonnehtisin tuon pidemmän tekstin. Eihän iinä ole päätä eikä häntää. Vain muutamia esimerkkejä. Fortumin optiot määritteli valtio-omistaja, ei "oikeisto". Taisi olla silloin vielä mukana demarit. Berlusconille nyt nauraa koko maailma, sille ei vain voi mitään että mies omistaa Italian median ja Italiassa toimii poliittinen mafia. Onko mafia tai salaseura mikään puolue? Kirjoittaa kulkee iltajunalla niin pahasti, että itku pääsisi jos tuon joutuisi poliittisista syistä ottamaan vakavasti. Tuo alkeellinen propaganda ilmeisesti kuvaa vasemmiston tilaa...
Niin, vuodatukseksihan minäkin sitä luonnehdin, eikä tuo itse teksti oikeistokritiikiltään ollutkaan se pointti, vaan ne monet satunnaiset asiat joita siihen oli poimittu, ilmeisesti tuolta viahtoehtouutisista. Niiden asioiden puuttumista meidän uutisista olen ihmetellyt jo monesti ennenkin. Ilmeisesti ihmiset ajattelee että maailma on EU + USA, tai sitten ihmisten halutaan ajattelevan niin.

Itse mielipiteet ko. kirjoittajalta oli selkeästi joitain valikoituja paloja sieltä täältä muista uutisista ja samanarvoisista teksteistä, joten se niistä. Saman tasoisia kirjoittelijoita on maailma väärällään aiheesta riippumatta.

Tokkiinsa olisin voinut aloitukseen väsätä jonkin paremmankin esimerkin. Tai paremminkin, kirjoittaa jopa ihan itse, vaan laiska on aina laiska..

lia

mvd
Nagarjuna

Berlusconin vallankäyttö onkin eri tyyppistä "korruptiota" kuin vasemmiston lahjonnat jne, ts koska hänellä liike-elämässä ja poliittista valtaa, saa hän ajamansa asiat läpi. Talous Italiassa kukkii B valtakaudella. Vasemmmisto vallassa merkitsee Italiassa taantumaa.

Italiassa perinteisesti ollut vahva vasemmisto, tulipalokommunistit - ja sosialistit, jotka ovat olleet jopa väkivaltaan ja terroriin taipuvaisia saadakseen yhteiskuntaan haluamaansa muutosta.
Italian talous ei todellakaan kuki. En tosin tiedä, voiko Berlusconia siitä syyttää.

Italiassa on ollut ja on yhä vielä vahva vasemmisto, mutta ne ovat olleet vahvasti neuvostovastaisia eurokommunisteja, eivät missään nimessä vallankumouksellisia.
http://www.istat.it/fmi/ITALY-NSDP.html

Italian talous oli taantumassa edellisen vasemmisto-, eli sosialistihallituksen aikana.

Etenkin vauraan Pohjois-Italian talous kukkii ja se onkin maan veturi. Italian talous ei juuri, etenkin pohjoisessa, eroa rajanaapureista. Maassa on perusteollisuutta joka pärjää globaalissa kilpailussa ja kannattaa koko maata (esim Fiat-konserni, muoti; esim Benetton, Jalkapallo, turismi jne). Väestökin on yllättävän korkeasti koulutettua ja ulkomaankauppa (vienti) verraten suurta.

Ja Italiassa asuneena tiedän, kuinka vahva kommunistivasemmisto oli 50, 60, 70 ja 80-luvuilla ja on yhä vieläkin. Se vallankumoushenki huokuu koko yhteiskunnassa, arkkitehtuuri, sosiaalinen infrastruktuuri jne yms asenneilmasto.

Ohessa tilastoa kukkivan talouden Italiasta, heillä menee paremmin monin osin kuin Suomella:

http://www.istat.it/fmi/ITALY-NSDP.html

Nagarjuna

Ja Italiassa asuneena tiedän, kuinka vahva kommunistivasemmisto oli 50, 60, 70 ja 80-luvuilla ja on yhä vieläkin. Se vallankumoushenki huokuu koko yhteiskunnassa, arkkitehtuuri, sosiaalinen infrastruktuuri jne yms asenneilmasto.

Ohessa tilastoa kukkivan talouden Italiasta, heillä menee paremmin monin osin kuin Suomella:

http://www.istat.it/fmi/ITALY-NSDP.html
No sanotaan sitten, että italialainen "vallankumouksellisuus" on yhtä pelottavaa kuin italialainen "sotilastaito".

Nyt Italialla menee suhteellisen hyvin verrattuna muihin Euromaihin, koska finanssikriisi ei koskettanut samalla tavoin jämähtänyttä talouskulttuuria, jossa meklarit eivät edes osaa englantia.

Mutta aiemmin talous kynsi vuodesta toiseen nollakasvua, riippumatta siitä, oliko vallassa Berlusconi vai vasemmisto.

mvd
Nagarjuna

Ja Italiassa asuneena tiedän, kuinka vahva kommunistivasemmisto oli 50, 60, 70 ja 80-luvuilla ja on yhä vieläkin. Se vallankumoushenki huokuu koko yhteiskunnassa, arkkitehtuuri, sosiaalinen infrastruktuuri jne yms asenneilmasto.

Ohessa tilastoa kukkivan talouden Italiasta, heillä menee paremmin monin osin kuin Suomella:

http://www.istat.it/fmi/ITALY-NSDP.html
No sanotaan sitten, että italialainen "vallankumouksellisuus" on yhtä pelottavaa kuin italialainen "sotilastaito".

Nyt Italialla menee suhteellisen hyvin verrattuna muihin Euromaihin, koska finanssikriisi ei koskettanut samalla tavoin jämähtänyttä talouskulttuuria, jossa meklarit eivät edes osaa englantia.

Mutta aiemmin talous kynsi vuodesta toiseen nollakasvua, riippumatta siitä, oliko vallassa Berlusconi vai vasemmisto.
Höpsis. Meklarit eivät talouskasvusta vastaa, he pelaavat omaan/pankkinsa pussiin.

Toisekseen, italialaiset osaavat englantia siinä missä suomalaiset - sitäpaitsi markkinat ovat globaalit - ja valtaosa opiskellut kv.yliopistoissa tai Italiassa, jossa opetuskieli myös englanti.

http://www.luiss.edu/dptea/

http://www.bof.fi/fi/tutkimus/tutkimust ... 2008_1.htm

Saksan ja Italian kasvuvauhti on ollut keskimäärin noin 2 % viimeksi kuluneen 20 vuoden aikana, Pohjoismaat ja etenkin Irlanti suunnilleen 7 prosentin kasvullaan ovat suoriutuneet hämmästyttävän paljon paremmin kuin Saksa ja Italia.

Moderni kasvuteoria korostaa politiikkavalintojen ja muiden institutionaalisten tekijöiden asemaa tärkeinä tai jopa ratkaisevina edellytyksinä maan kyvylle kohentaa kansalaistensa hyvinvointia kasvun avulla.

Wikipedian mukaan etenkin Italiassa ja Espanjassa vallitsevaksi sosialismiksi tuli anarkistinen suuntaus. Bakunin varoitti, että "punaisesta diktatuurista" tulee vielä pahempi kuin silloisista hallitsijoista, ja hän katsoi, että valtio pitäisi tuhota heti eikä kaapata sen valtaa. Italiassa sosialistisesta puolueesta tuli lopulta yksi voimakkaimmista marxilaisista liikkeistä.

Välttyäkseen asepalvelulta Italiassa Mussolini siirtyi Sveitsiin harjoittaen siellä sosialistista vallankumouspropagandaa...

US:
Berlusconi: Irania vastaan syntynee pakotepäätös

http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/64729- ... kotepaatos

Suuren linjan kysymyksissä B on kuitenkin suoraselkäinen johtaja - jota koko EU kunnioittaa.

Esim Tuomiojan ulkoministeriaikoina teki suorastaan pahaa olla suomalainen, kun punaerkki tuki ja teki yhteistyötä kaiken maailman diktaattorien kanssa edistääkseen omaa & halosen agendaa sosialisesta maailmanhallinnosta.

Toope
Seuraa 
Viestejä33261
OzziXX
http://www.vunet.org/ulkomaat/oikeiston_valheet_muuttuneet_yhteiskuntamm...
Minusta tuo on aika hupaisaa vuodatusta. Tällaiset tyypit ovat marginaalissa ja pysyvätkin siellä, aiheellisesti.

PS: Kannattaa laittaa ne urlit linkkeihin, siten ne toimivat lainauksissakin.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus tai puolue lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Toope
OzziXX
http://www.vunet.org/ulkomaat/oikeiston_valheet_muuttuneet_yhteiskuntamm...
Minusta tuo on aika hupaisaa vuodatusta. Tällaiset tyypit ovat marginaalissa ja pysyvätkin siellä, aiheellisesti.Niin.. Kuten sanoinkin, niin aiheena ei ollut tämä päätön vuodatus..

PS: Kannattaa laittaa ne urlit linkkeihin, siten ne toimivat lainauksissakin.Saman laiskuuden piikkiin menee tuokin kuten tuon päättömän vuodatuksen kopypastaus..

Tosi paljon on uutisissa ollu viime aikoina just kaikkii miten irakissa sitä ja tätä. Vois uutisoida vähä monipuolisemmi ainaki musta.

Vierailija
Tosi paljon on uutisissa ollu viime aikoina just kaikkii miten irakissa sitä ja tätä. Vois uutisoida vähä monipuolisemmi ainaki musta.Valitettavasti uutistoimistot ja muut uutisten välittäjät hankkivat uutisensa samoista lähteistä. Esimerkiksi meillä Suomessa ei ole mitään omaa lähdettä josta valita. Laiskuus on uutissopulien yhteinen piirre.

sigfrid
Tosi paljon on uutisissa ollu viime aikoina just kaikkii miten irakissa sitä ja tätä. Vois uutisoida vähä monipuolisemmi ainaki musta.Valitettavasti uutistoimistot ja muut uutisten välittäjät hankkivat uutisensa samoista lähteistä. Esimerkiksi meillä Suomessa ei ole mitään omaa lähdettä josta valita. Laiskuus on uutissopulien yhteinen piirre.Niin, tästä syystä juurikin koitan katsella uutisia ulkomaisista sivustoista (onneksi on translate.google.com), mielellään vastakkaisista näkökulmista, ja luoda omaa mielipidettä niiden välimaastoon.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat