Seuraa 
Viestejä2683
Tutkimus: 85 islamilaista sharia-oikeutta jakaa salassa tuomioita Britanniassa
Maanantai 29.6.2009 klo 10.30
Tutkijan mukaan osa tuomioistuinten päätöksistä on laittomia.

Islam-asiantuntijan Denis MacEoinin uuden tutkimuksen mukaan Isossa-Britanniassa toimii 85 islamilaista sharia-tuomioistuinta, The Daily Mail -lehti kertoi.

Lehden mukaan lukumäärä on 17 kertaa suurempi kuin tähän saakka on luultu.

Sharia-oikeudet toimivat useimmiten moskeijoiden yhteydessä, ja niissä ratkotaan muun muassa taloudellisia ja perhe-elämään liittyviä kiistoja uskonnollisin säännöksin. Sharia-päätöksille voidaan saada vahvistus, mikäli ne hyväksytään tavanomaisissa oikeusistuimissa.

Istuimet toimivat kuitenkin suljetuin ovin, ja ulkopuolisten tarkkailijoiden on vaikeaa tutkia niiden toimintaa. Tutkimuslaitos Civitasin selvityksen mukaan sharia-istuimissa kohdellaan naisia kyseenalaisesti ja käytetään uhkailua.

- Osassa tuomioita kehotetaan laittomuuksiin ja rikotaan Britannian oikeusjärjestelmän noudattamia ihmisoikeusnormeja, MacEoin sanoi The Daily Mailille.

McEionin tutkimuksessa todetaan muun muassa, että joissain tuomioistuimissa on musliminaista kielletty menemästä naimisiin ei-muslimin kanssa ja kehotettu ottamaan lapset pois naiselta, mikäli avioliitto on kuitenkin toteutunut. Myös moniavioisuus on hyväksytty oikeusistuimissa, ja niissä on painotettu, että aviomiehellä on oikeus harrastaa seksiä vaimonsa kanssa aina, kun hän haluaa.

Sharia-oikeus otettiin viime vuonna osaksi Britannian oikeusjärjestelmää.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200906 ... 8_ul.shtml

Parempi on olla sanomatta mitään, jos ei ole mitään sanottavaa. Keskustella voi aina.

  • ylös 0
  • alas 0

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat