Seuraa 
Viestejä13176

Mitenkä voin liittää puuta ilman liimaa ja nauloja/ruuveja.

  • ylös 0
  • alas 1

Sivut

Kommentit (64)

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Kiilan muotoisilla puutapeilla, vähän niin kuin vanhanmallin ns. pirttikalustoissa.

Tuossa on yksi tapa.

Myös ns. sormiliitokset ovat pitäviä, vielä pitävämmäksi ne saa, jos ne tehdään kosteampana, kuin valmis huonekalu, tai tarvekalu.

Mitä olet tekemässä?

Olen ollut isoissa ja pienissä puualan yrityksissä hoitamassa monenmoisia tehtäviä, osaan ehkä auttaa.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

jyrsin on kova sana liitoksia tehdessä. rahaa kannattaa sijoittaa laitteeseen ja teriin. äkkiä hupenee 500 euroa edes jonkilaisiin laitteisiin teriin.

itellä on ollut muutama n. 100 euron jyrsin ja niillä ei oikeasti mitään tee.

toisen polven pilkkuvirhe

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1578
tiäremiäs
Onko kukaan taltalla veistänyt liitoksia. Monella ei ole kotonansa koneita.

Tarvitaan aikaa, kärsivällisyyttä, jonkin verran taitoa ja etenkin terävät työkalut. Sen verran olen joskus puuta nakerrellut.

Vanha jäärä

Kyllä ne taltallakin saa hyvin kunhan harjoittelee ensin johonkin roskapuuhun. Mikään ei estä pääsemästä konejäljen tasoiseen tai sellaiseen josta ei eroa huomaa, kun kapine on kasassa.

Hyvä liitosmalli on tärkeämpää kuin huippuhieno työnjälki.

Japanissa on harrastettu erittäin taitavia liitoksia niiden taloissa että ne kestää järistyksiä.

Pikasoljen mallinen onnistuu myös puusta. Siihen voi lisätä kiilan lukitukseksi.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

jäljellä ei todellaan ole mitään suurta merkitystä kunhan palaset sopivat toisiinsa täydellisesti. joskus teetättää koneellakin

toisen polven pilkkuvirhe

Vierailija
sinnipirtti
jäljellä ei todellaan ole mitään suurta merkitystä kunhan palaset sopivat toisiinsa täydellisesti. joskus teetättää koneellakinRakoihin liima-sahanpurumössöä.

PU-puulima täyttää vaahdolla koloset. Turha kuitenkaan on niitä jättää kun jaksaa sovittaa ja veistää lisää.

tiäremiäs
Mitenkä voin liittää puuta ilman liimaa ja nauloja/ruuveja.
Kyllähän tuohon apu löytyy, kun vaan tietää mitä olet tekemässä. Mm. hirsirakentamisessa ei nurkissa käytetä liimaa/nauloja, ei myöskään ns. puisessa pirun nyrkissäkään. Mikä siinä liimassa, tai liimamassassa ei sovellu? Nykyliimoilla enemmin se puu menee rikki, kuin itse liimasauma. Ulkokäyttöön on eri liimat kuin sisä. Koskee myös liimalevyjä. Itse asiassa ulkokäyttöön ei suositella ollenkaan puuliimalevyä, vaan liimavaneria, josta saa vaikka minkälaisia palkkeja, muotoja.

Tuossa aikaisemassa pirttikalusteessa on käytetty myös ruuveja mm. pöydän sekä penkkien kansien kiinnittämiseen. Samoin jalkojen alaosassa. Heh. Ihan kuin meidän tekemä kalustesarja

Mutta tosiaan. Kerro nyt. Sillä tarvitsemme myös mm. rasituslujuudesta tietoja. Onko veto- vai painorasitus kyseessä.

Tappiliitoksen ohjurin voi tehdä puusta ja sen pinnoille pelistä pylväskoneessa ja sillä voi hyvin kohdistaen tehdä reijät jos työtaso sallii riittävän tarkkuuden asetella osat. Suora ja laaja työtaso ja puristinkokoelma ovat erittäin hyödylliset.

Osat voi asetella ja kiinnittää kohdakkain ja porata ohjurin kanssa reiän samalla kertaa.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Oikeasti tarvittaisiin jokakodin jatkoskursoa. Eli vehjettä jolla saa laudan ja lankun päähän loivan VVV-liitosalueen. Jos joku nyt sitten ymmärsi mitä tarkoitan. Kursot ja niihin sopivat koneet maksavat tuhansia. Jos tingittäisiin nopeudesta, niin eikö jonkinlaisen päittäisiitosvehkeen voisi tehdä taviksen kukkarolle sopivaa mallia. Tuollainen olisi kätevä rakennuspuuhissakin. Laudoista ja muusta vähemmän kantavasta ei tulisi lainkaan hukkatavaraa kun pätkällä aina jatkaisi seuraavaa. Liimaa tietenkin kuluisi ja myös aikaa. Mutta siitä huolimatta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Mistä tässä ketjussa oikein on kyse? Ketjun avaaja ei kerro, että mitä varten, ja mihin tarkoitukseen tarvitsee liitosta. Puujalkaanko?

Olen sentään puu-alan ammattilainen ja ei meille tulla tuollaisilla mutujutuilla edes juttelemaan. Vaaditaan taustatiedot.

No annetaan vinkki. Kestävien saunavastojen tekoaika on jo ohi. Oliko kyse sittenkin saunavastan puupannan teosta? Osamista löytyy siihenkin ihan myyntiin asti jo lähes viidenkymmenen vuoden ajalta. Saunavastoissa ei käytetä liimaa, ei nauloja ja liitospanta pitää.

Hinkkala
Mistä tässä ketjussa oikein on kyse? Ketjun avaaja ei kerro, että mitä varten, ja mihin tarkoitukseen tarvitsee liitosta. Puujalkaanko?

Olen sentään puu-alan ammattilainen ja ei meille tulla tuollaisilla mutujutuilla edes juttelemaan. Vaaditaan taustatiedot.

Turha hikeentyä. 99% tämän palstan teksteistä on vaan lämpimikseen kirjoittelua.

Ammattilaisen kommentteja ei juuri arvosteta ja palstan besserwisserit yleensä täyttää ketjut ympäripyöreyksillä ja väärällä tiedolla.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Puusepän koulutuksen amiksessa olen käynyt, mutta käsin en ole tehnyt paljon liitoksia. Kerran oli lyhyt kurssi missä tehtii liitoksia käsin.

Tarvin liitoksia siihen että liitän palikoita yhteen. En varsinaisesti tee mitään erikoista. Ajattelin ostaa käsityökaluja ja harrastemielessä ruveta värkkään jotain hauskaa.

Selkäsahalla ja terävällä taltalla liitosten teko onnistuu kyllä. Olen tänä kesänä tehnyt noin kolmet pokat. Tiukan liitoksen saa, kun jättää pykäliin sen verran ylimääräistä, että siitä voi sovitellessa ottaa vähän viilalla pois.

Kuukkelilla löytyi työn alla oleva karmin liitos.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat