Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Miten vois rentoutua niin, että tulee semmonen rento-olo semmonen jännä ilman alkoholia tai etenkään huumeita.

Sivut

Kommentit (28)

Semmoisen jännän olon saa esimerkiksi lukemalla hyvää kirjaa (ei mitään liian älyllisesti haastavaa, muttei typerääkään) ja hemmottelemalla itseään sopivilla herkuilla. Takkatuli talvella tai aurinkoinen sää kesällä auttavat kummasti. Myös jonkinlainen luova toiminta - ihmisestä riippuen vaikka piirtäminen, maalaaminen, laulaminen tai soittaminen - voi olla sellainen. Monet rentoutuvat lempimusiikkiaan kuuntelemalla, mutta itse en sitä oikein hallitse.

Itse rentouduin tänään rankan työviikon jälkeen ottamalla aurinkoa parvekkeella kylmän limsan ja kirjan kera. Tekipä kyllä hyvää - nyt iltasella olen jaksanut siivotakin.

Erakko
Seuraa 
Viestejä1848
Liittynyt26.8.2005

Hyvä kirja esim. James Herriotin ja Hugh Lasgarnen eläilääkärikirjat

Klassinen barokkimusiikki on voima, jolla minä käyn. Kuunneltavaa pitää olla paljon, ei saa pyörittää samaa levyä ja kuunneltaessa pitää olla muuta puuhaa. Siivouskin sujuu.

Musiikin huippua edustaa Bachin Brandenburilainen konsertto no 3

http://www.youtube.com/watch?v=hZ9qWpa2rIg

Hyvä elämä on rakettitiedettä.

Erakko
Hyvä kirja esim. James Herriotin ja Hugh Lasgarnen eläilääkärikirjat

Herriot on juuri sellaista hyväntuulisen leppeää luettavaa, jota rentoutumiseen tarvitaankin. Gerald Durrellin kirjat sopivat samaan tarkoitukseen. Myös joku hyväntuulisen nokkela fantasiaromaani on omiaan silloin, kun haluaa jättää tieteellisen maailmankuvan hetkeksi narikkaan. Diana Wynne Jonesin kirjat tai vaikka Eddingsin Althalus kelpaavat.

Musiikki voi auttaa, se kun on lähimpänä abstraktiutta. Aivot tulisi voida vapauttaa aistiärsykkeistä ja saamaan ajanhetkessä olemaan omilla ehdoillaan. Kauneuden tuntemukset, rakkaus, voi auttaa, myös kutkuttava odotus, jolle antautua, astua ulos yhteiskunnasta niin sanotusti illuusioin tuntematta pahaa omaatuntoa, siis unohtumalla.

Itsellä tulee kuunneltua etenkin aasialaisia äänimaailmoita rentoutuessa (Eternal Sonata, Chihiro Onitsuka, Yijuma, Keiko Matsui...), mutta hyvin moni muukin käy. Tärkeintä olisi nähdäkseni kyetä irrottautumaan kaikesta tarkkailusta, ja sellaisesta pakottavasta jäsennyksestä mikä ei ole spontaania. Pysähtyä, siis juurtua. Samaan nähdäkseni intohimo ja kokonaisvaltainen seksuaalinen läheisyys perustuu.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
GradStudent
Tärkeintä olisi nähdäkseni kyetä irrottautumaan kaikesta tarkkailusta, ja sellaisesta pakottavasta jäsennyksestä mikä ei ole spontaania.

Eli kannattaa mennä mato-ongelle.

Hämmentää.

Vatkain
Jos haluaa rentoutua, niin kannattaa mennä mato-ongelle. Mieluiten iltayöstä.

Edellyttäen että keksii paikan, jossa itikoiden määrä on siedettävä. Olin viime viikon töissä joenvarsipusikoissa, ja ne sadat ympärillä pörräävät ja inisevät, purevat ja silmiin tunkevat öttiäiset ehtivät stressata päivän aikana puolihulluuden partaalle.

stonefly
Seuraa 
Viestejä36
Liittynyt22.4.2007
Vatkain
Jos haluaa rentoutua, niin kannattaa mennä mato-ongelle. Mieluiten iltayöstä.

Tää lähtis messiin, jos ei sua perhosiiman suihke kesäyössä isommin häiritse?

tähän venäläinen perseensuristin...

Vatkain
GradStudent
Tärkeintä olisi nähdäkseni kyetä irrottautumaan kaikesta tarkkailusta, ja sellaisesta pakottavasta jäsennyksestä mikä ei ole spontaania.

Eli kannattaa mennä mato-ongelle.Kieltämättä hyvä ajatus myös! "Takaisin luontoon"

Meilläkin vaan tuo ero luonto vs. kaupunki on alkanut huolestuttavasti kasvaa, jolloin paluu "luonnosta sivistykseen" voi tuntua hyvinkin pahalta. Tämä kertoo jotain nyky-yhteiskunnan tilasta. Sille pitäisi muodostaa "vastarinnan taskuja", illuusiokin riittää kuten sanoin, mutta ehkä tämä on vaivattominta olemalla empiirisesti "luonnossa".

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat