Seuraa 
Viestejä476
Liittynyt15.1.2009

Ihmiset eivät jaksa lukea montaa kymmentä sivua päästäkseen mukaan keskusteluun, niinpä avataan uusi aihe samantyylisestä asiasta(esim. 1001 maahanmuuttoketjua). Lisäksi kirjoittajalla on huoli, että hänen "tärkeä" asiansa hukkuisi satoihin muihin viesteihin.

Interaktiivinen keskustelu toimisi sujuvasti mind map tyylillä. Keskellä olisi pääaihe, josta lähtisi haaroja eri ala-aiheisiin. Yleensä pitkissä viestiketjuissa keskustelun aihe on lähtenyt karkaamaan avausviestistä. Mind map forumilla käyttäjät voisivat kommentoida suoraan alkuperäistä kirjoitusta, ilman että se hukkuisi off-topiccien joukkoon. Suomi24:llä on jonkinlainen tikapuu vaihtoehto, vähän samantyyppinen voisi olla hyvä.

Tulevaisuudessa mind map forumista voisi myös tehdä graafisesti erittäin näyttävän. Eri tasoja, joissa voisi olla vaikka 3-d kuvia.

Kommentit (3)

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Liittynyt9.10.2008

Mielenkiintoinen aihe. Näissä foorumisovelluksissa olisi tosiaan paljon kehittämisen varaa, ja tulevaisuudessa tullaan varmasti näkemään monenlaisia ratkaisuja.

Itse on ole oikein tuollaisen tikapuusysteemin fani. Se ei mielestäni yhtään helpota keskustelujen seuraamista. Suurten graafisten kikkailujen sijaan kannattaisin enemmänkin ihan tavalliseen hypertekstiin perustuvia ratkaisuja.

Ketjuihin tai jopa yksittäisiin viesteihin liitettävät tagit (avainsanat) voisivat olla hyvä lisä. Niiden avulla voisi hakea keskusteluja tai viestejä muutenkin kuin alueen perusteella. Asioiden etsiminen pitkistä ketjuista voisi myös helpottua. Avainsanojen kautta sovellus voisi myös tarjota linkkejä ketjusta toiseen ja viestistä toiseen. Tagit voisivat tietysti liittyä myös jonkinlaiseen mind map -malliin.

Jonkinlaiset "aliketjut" voisivat myös toimia -- kun sanottava menee aiheesta vähän sivuun, mutta siitä ei viitsi aivan uutta ketjua luoda, voisi perustaa ketjulle haaran, johon pääsisi sitten vain tuon pääketjun kautta. Tällöin kenenkään ei tarvitsisi lukea OT-viestejä, jos ei erityisesti olisi niiden asioista kiinnostunut. Haaralla olisi tietysti oma otsikkonsa, ja jos haara kasvaisi riittävän isoksi, se voisi automaattisesti siirtyä itsenäiseksi ketjuksi samalle alueelle. Tällä tavalla keskustelut voisivat hiljalleen verkottua niin, että yhdestä ketjusta pääsee moneen muuhun asiaan jollain tavalla liittyvään keskusteluun.

Keskustelun avaajalla voisi olla mahdollisuus ennalta määrätä jotain vaatimuksia viesteille. Jos avaaja haluaisi napakoita vastauksia, hän voisi rajoittaa viestin maksimipituutta. Harkittuja vastauksia kaipaava voisi rajata ketjuun lähetettävien viestien määrä annetussa aikajaksossa; esimerkiksi 1 viesti/päivä/käyttäjä.

Olisi myös kiva antaa virtuaalipeukkuja oikein hyvistä kommenteista. Tästä avauksesta voisin antaa yhden.

We're all mad here.

Yksi kehitysidea olisi muuttaa tuo Lähetä-nappi KVG-napiksi. Eli kun jantteri kysyy, mikä on U-kirja, hän saa jo vastauksen aiheeseen. Samalla se voisi ettiä foorumilta U-kirja ketjun. Sitten vasta hyväksytään jantterin kirjotukset, jos jotain sanottavaa hällä enää on.

Foorumit hukkuu samasta aiheesta jauhaviin ketjuihin. Uutta viestiä kirjoittaessa tulisi päästä jo käsiksi valmiisiin aiheisiin.

Voisi vaikka AJAXilla vehkeillä systeemin, joka kerää tähän tekstikenttään kirjoittassa nähtäväksi ketjuja jotka käsittelevät kirjoitustani.

Avainsanojen käytöstä tulee vain harmia. Näkee esim. Youtubesta kun kaverit haluaa julkisuutta, viljelevät vääriä avainsanoja ympäriinsä.

Kolmiulotteinen oksarakenteinen foorumi voisi olla totuttelun jälkeen mukavampi selata kuin nykyiset, edellyttäen että järjestys pysyy järkevänä ja viestien aiheet ovat hyvin nähtävissä. Avainsanat voisi rajoittaa kahteen tai jopa yhteen. Jos niitä on useampia, joku kuitenkin aina varaisi yhden tagin varmoja osumia keräävälle taikasanalle aiheesta riippumatta.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat