Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

En tunne televisio- ja radiotekniikkaa, joten tarvitsen apua ymmärtämiseen.

Onko radio- ja TV-kanavien määrä jollakin tapaa teknisin perusteluin rajoitettu, kun meillä ei ole tuhansia valtakunnallisia kanavia? Mitä valtakunnallisen kanavan perustaminen edellyttää? Olisi nimittäin ihan hieno juttu, kun kuka tahansa voisi perustaa valtakunnalisen kanavan, jotta uudenlaisia näkemyksiä pääsisi markkinoille, kunhan rekisteröityy vain lähetyksen lähettäjäksi (jolloin rikollinen materiaali voidaan estää).

Kommentit (1)

ovolo
Seuraa 
Viestejä6230
Liittynyt7.7.2007

Informaation välittäminen tarvitsee määrätyn taajuuskaistan. Mitä enemmän informaatiota, sitä enemmän tarvitaan kaistanleveyttä. Esim TV-kanavien kuvan välittäminen syö sitä enemmän resursseja, mitä laadukkaampaa kuvaa lähetetään ja mitä enemmän kanavia. Samoin tietysti äänikanavien suhteen. ja sama pätee sekä analogisten että digitaalisten kanavien kanssa.

Eli radiotaajuuksista tuppaa olemaan pulaa. Toinen asia lienee, että näin pienessä maassa ei ole muutenkaan kysyntää sadoille kanaville, eli se ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Netin kautta informaation välittämisessä ovat samat lainalaisuudet. Eli mitä enemmän informaatiota, sitä suurempi nopeus välityskanavissa pitää olla.

Satelliittitekniikalla saadaan paljon kanavia, mutta niille pitäisi löytää myös katsojia, että se kannattaisi taloudellisesti.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat