Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015
Annikka Mutanen
Myös matematiikan tehtävissä on eroa. Suomessa nähdään paljon vaivaa siihen, että lapset oppivat käyttämään työkaluja, kuten laskemaan allekkain ja käyttämään jakokulmaa. Täällä ratkaisuvälineiden käyttöä harjoitellaan vähemmän ja vastaavasti ajattelua on pakko harrastaa enemmän. Annetut tehtävät ovat järjestään sanallisia eikä ratkaisuja tarjota helpoimman kautta. Tällaista oli läksynä viime viikonloppuna:

Käytä seuraavat numerot niin että muodostat niistä toisiaan vastaavan murtoluvun ja desimaaliluvun: 1 4 7 5 Myönnän, että tässä tarvittiin äidin apua, mutta usein lapsi on näppärämpi kuin äiti. Aiemmin talvella tuli kotiin tuli tehtävä jossa piti päätellä neljän syntymäpäivälahjan hinnat muutamista muista annetuista tiedoista. Itse aloin miettiä, että jonkinlainen yhtälöpari noista vihjeistä kai pitäisi tehdä, mutta eihän lapsi tiedä vielä yhtälöistä mitään. Sillä välin koululainen oli järkeillyt oikean ratkaisun. En kyllä tiedä miten.

Tämä on saanut miettimään, voisiko myös suomalaisessa koulussa opettaa aktiivisempaan oman pään käyttöön. Välittömänä palkintona tulee oivaltamisen ja itse tekemisen ilo. Samalla synapsit salavihkaa kehittyvät myöhempiä tarpeita varten.


lähde: http://www.tiede.fi/blog/2009/03/31/eng ... a-laksyja/

Tietääkö kukaan nettisivuja, joissa tuommoisia tehtäviä olisi? Olisi kiva tutustua erilaiseen matikkaan. Yksi hyvä esimerkki erikoisesta tehtävästä tuli eräässä pääsykokeessa vastaan. Siinä oli kahden kolminumeroisen luvun allekkain pluslasku ja sillä kolminumeroinen vastaus. Osa numeroista puuttui. Tehtävänannossa tuli vihje, että koko paketti sisältää luvut 1...9. Sen perusteella oli mahdollista vaiheittain päätellä mitkä luvut oli kyseessä. Miksei tämmöisiä erikoisia ja jänniä tehtäviä ollut ala-asteella tai sen jälkeenkään? Kovasti tahtoisin tutustua näihin englantilaisiin oppikirjoihin tai edes vastaavanlaisiin kummallisiin tehtäviin.

Kommentit (1)

IsoJussi
Seuraa 
Viestejä987
Liittynyt16.3.2005

Tässä ihan hauska: Poika oli kielikurssilla ja rahat oli hyvin vähissä, rahaa riitti vain muutamiin merkkeihin sähkeessä. Poika lähetti seuraavanlaisen sähkeen.

SEND
+MORE
---------
MONEY

Paljonko poika halusi rahaa? Noiden kahden ensimmäisen sanan kuuluisi olla päällekkäin, eli yhteen lasketaan kaksi nelinumeroista lukua.

Same shit, different day...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat