Seuraa 
Viestejä1647
Liittynyt16.11.2005

Täälläpäin on ainakin hyvin yleistä, että autotien ja jalkakäytävän välissä on n. 1m paksuinen nurmikko, jota puutarhuri höylää läpi kesän. Miksi siinä ei voi pensasaitaa jota ei tarvitse hoitaa ja joka samalla antaa näkö ja melu suojaa? Kukaan ei kuitenkaan aio käyttää näitä nurmia piknikkiä varten.

Laajennetaan samalla kysymykseksi muistakin viheraluesuunnittelusta. Harvoissa paikoissa tuntuu, että istutus suunnittelun takana olisi aivotoimintaa. Puita leikataan miten sattuu, viheralueita ei osata rajata pensailla, monivuotisia kasveja ei osata käyttää vaan joka vuosi istutetaan samoja kertakäyttökasveja. Yleisesti ottaen käytettävyyttä ja kokonaisuutta ei tunnuta ottettavan huomioon. Miksi?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (5)

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023
Liittynyt27.4.2009

Oletko itse ammattilainen ja osaat mielestäsi asian paremmin?

Oletko tietoinen suunnitteluun uhrattavasta ajasta ja palkoista?

Entä toteutukseen uhrattavasta ajasta ja summista?

Hyviä ideoita varmasti vastaanotetaan myös tiehallinnon ja kaupunkien virastoissa.

Nurmikkoa on helpompi hoitaa kuin pensasaitaa (joka siis tarvitsee hoitoa näyttääkseen siistiltä). Lisäksi alueelle väistämättä heitetyt roskat päätyvät pensasaidan sisään josta niitä ei kukaan jaksa noukkia ja varsinkin lehdettöminä aikoina näyttävät paskalta. Nurmikko on siis helpompi, halvempi ja kauniimpi ratkaisu. Paras vaihtoehto olisi kuitenkin päällystää nämä alueet esim. kivillä.

Remonttimies
Seuraa 
Viestejä477
Liittynyt9.7.2008

Täytyy muistaa, että tienvieressä sijaitsevat "viheralueet" ovat enemmäin tai vähemmän tekemisissä vielä tien rakenteiden kanssa, joten ei ole yhdentekevää mistä materiaalista ne on tehty ja mitä niissä kasvaa. Nurmikko sitoo hyvin pintamaan eikä ole kovin arka eroosiolle. Pensaat leviävät helposti muutamassa vuodessa kasvaen tielle ja samaan aikaan suojateiden kohdalla aiheuttavat näköesteitä.

Mutta yleisesti ottaen rahaa käytetään paljon viheralueiden hoitoon - ehkä sieltä voisi nipistää näin laman kunniaksi joitain euroja.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Liittynyt22.3.2005

Haastellinen kysymys.

Miksi teiden varsilla on imago?

On helppoa vastata vastakysymyksellä: miksi teiden varsilla ei saisi olla imagoa?

Nurmikoi yhtenä ratkaisuna on toki mahdollinen, muttei kovin adekvaatti. Kysymyksestä puuttuu pilkku.

Millainen imago siitä tulisi?

Opettele yhdyssanat, edes otsikoissa, etten huomaa virheitä niissä.

Ei niitä ole paljon: aamukaste, aamuerektio, aamulasagne... yömyöhä, yöturnipsi, yötyö...

V.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Remonttimies
Mutta yleisesti ottaen rahaa käytetään paljon viheralueiden hoitoon - ehkä sieltä voisi nipistää näin laman kunniaksi joitain euroja.
Nuoret saa työkokemusta kehnolla palkalla... Ei siinä kukaan mitään menetä. Antaa niitte tehdä työtä, jotta oppivat että kaljat täytyy itse ansaita.

Lamaa ei kukisteta heittämällä jantterit sossun jonoon.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat