Seuraa 
Viestejä45973

"Brittiviranomaiset epäilevät "Olkiluoto-tyypin" ydinreaktorien turvallisuutta"
HS

Tavallisesti puhutaan Tsernobyl-tyyppisistä , kun halutaan erityisesti korostaa turvallisuusongelmia. Hesari näköjään puhuu Olkiluoto-tyypistä, josta jo onkin kait muodostumassa käsite.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Britt ... 5247344657

Vähän aikaisemmin New York Times otti Olkiluodon uuden voimalan varoittavaksi esimerkiksi siitä, ettei reaktorivalmistajien huimia lupauksia aina kannata uskoa.

Sitten Greenpeace esitteli dokumenttia, jossa USA:n ydinturvallisuusviranomaiset vaativat EPR-reaktoriin useita muutoksia, jotta sen voisi hyväksyä USA:n markkinoille.

Onko EPR susi jo syntyessään?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (4)

Nou hätä, sopimuksessa on varmasti että laitos on tarkoitettu höyryntuotantoon turvallisuusnormit täyttäen ja toimittaja on sitoutunut ehtoihin. Jos ei niin se on sopimusmöhlinki.

tietää
Nou hätä, sopimuksessa on varmasti että laitos on tarkoitettu höyryntuotantoon turvallisuusnormit täyttäen ja toimittaja on sitoutunut ehtoihin. Jos ei niin se on sopimusmöhlinki.Joops, ei sillä aseplutoniumia ole tarkoitus valmistaa. Muutenkin huoli kansalaisella on turha joskaan ei tuomittava, koska laitos on aivan varmasti valmis viimeistä piirtoa ja paperia myöten, ennen kuin siihen ladataan polttoaine. Sitä paitsi se on suunnitteluperustaltaan turvallisempi kuin nykyiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
MalcomX

Joops, ei sillä aseplutoniumia ole tarkoitus valmistaa. Muutenkin huoli kansalaisella on turha joskaan ei tuomittava, koska laitos on aivan varmasti valmis viimeistä piirtoa ja paperia myöten, ennen kuin siihen ladataan polttoaine. Sitä paitsi se on suunnitteluperustaltaan turvallisempi kuin nykyiset.
No eihän tässä jutussa edes viitattu aseplutoniumiin, eikä siinä sen paremmin ollut kyse kansalaisten huolesta. Kyse oli siis ydinturvallisuusviranomaisten huolesta. Eikä pelkästään Briteissä, tänään lähti myös Stukilta jo kolmas selvityspyyntö OL3:n automaatiosta.

Mitä tarkoitat suunnitteluperustalla? Stuk olisi ehkä kiinnostunut tuosta?

konsta

Mitä tarkoitat suunnitteluperustalla? Stuk olisi ehkä kiinnostunut tuosta?Se nyt pääpiirteissään tarkoittaa sitä, että miten vikasietoinen laitos on ja miten paha onnettomuus voi sattua ilman mittavia päästöjä ympäristöön. Ja Stuk on kyllä perillä näistä perusteista, kun nehän pitää esittää jo rakennuslupia haettaessa. Automaatiokin on varmasti kunnossa ja viranomaisvaateiden mukainen, ennen kuin mitään latauslupia ikinä saadaan. Ja jos ei ole niin silloin kyseessä on vain äärimmäinen kallis monumentti eikä ydinvoimala. Joten tästä voi olla ihan varma.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat