Ruokailuongelma

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Olisiko kellään selitystä tai teoriaa seuraavaan, saa heitellä ihan vaan ajatuksiakin:

Työni vuoksi joudun syömään milloin missäkin, usein huoltoasemilla ja joskus lounasruokaloissa. Jo vuosia on vaivannut oire, joka on nyt jälkikäteen ajatellen vahvasti paikkasidonnainen. Jos syön tietyssä paikassa, menee tasan puoli tuntia ja vessaan. Vatsa ihan kuralla. Kellon voisi melkein tarkistaa siitä kun haarukka kilahtaa pöytään.

Vaihtelen ruokalajeja pihvistä ranskalaisilla lihapullien muusilla kautta kanaan riisillä, mutta ei mitään väliä. Tietyssä paikassa syömisen jälkeen aina sama juttu. Joissain paikoissa syömisen jälkeen ei mitään. Eikä kotona tehty ruoka aiheuta moista koskaan.

Paistorasva voisi olla yksi selitys, mutta tuskin. Vaihtelen kuitenkin ruokalajeja paljon. Natriumglutamaatti? Mikä ihme?

Sivut

Kommentit (36)

Vierailija

Kerrohan, juotko kahvia niissä tietyissä paikoissa ja onko kahvi erilaista muualla?
Itsellä pärähtää oikeasta kahvista paskat housuun noin 25 minuutissa, mutta automaattikurasta ei näy eikä kuulu vaikutusta.

Vierailija
Taape
Kerrohan, juotko kahvia niissä tietyissä paikoissa ja onko kahvi erilaista muualla?
Itsellä pärähtää oikeasta kahvista paskat housuun noin 25 minuutissa, mutta automaattikurasta ei näy eikä kuulu vaikutusta.

Kyllä joskus juon, mutta en aina. Ja myös niissä toisissa paikoissa, mutta tarkoitit, että kahvi voisi olla erilaista.

Vaikea sanoa, jaa eipäs olekaan. Juuri tänään söin huoltiksella ja taas sama vanha jekku. Onneksi kaupassa oli vessa. En juonut kahvia. Ei ole se.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
Liittynyt18.2.2009

"Vaihtelen ruokalajeja pihvistä ranskalaisilla lihapullien muusilla kautta kanaan riisillä"

vatkain kirjoitti:"Rasva mullakin tuli ekana mieleen. Paisto- tai piilo-."

electric shadov kirjoitti:"Kyllä se meikäläisen tekemä kotiruokakin melko rasvaista on."

-en ymmärrä,miksi nyky liturgiaan kuuluu nähdä rasva syypääksi kaikkeen.a)rasva on hyvä asia.b)yllä mainituissa ruoissa rasvaa ei ole nimeksikään.En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.

Itse elän vähähiilihydraattisella ruoalla,ja pyrin saamaan rasvaa vuorokaudessa vähintään 100g-150 grammaa,ja voin sanoa,että ei ole aina helppoa,ellei sitä lapa sellaisenaan(eli käytännössä kookosöljypalloja tai juustohöylällä voisiivuja)

Vierailija
RaahenTiikeri

En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.




On sulla hyvät ravintofaktat. Esim mäkkärin ranskalaisissa on 25% rasvaa. Voisin kuvitella että on aika vakio.

Vierailija
RaahenTiikeri
...a)rasva on hyvä asia.b)yllä mainituissa ruoissa rasvaa ei ole nimeksikään.En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.

Itse elän vähähiilihydraattisella ruoalla,ja pyrin saamaan rasvaa vuorokaudessa vähintään 100g-150 grammaa,ja voin sanoa,että ei ole aina helppoa,ellei sitä lapa sellaisenaan(eli käytännössä kookosöljypalloja tai juustohöylällä voisiivuja)


Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen. Siitä se lähtee.

Vakavammin: Rasvat ovat hyvinkin tarpeellisia. Mutta kyllä niissä ranskalaisissa runsaasti rasvaa on, jos laittaa ne paperin päälle, voi kohta nähdä asian omin silmin. Mutta ei se mielestäni ole rasva tämän oireen takana. Jos ei sitten rasvan laatu.

Mainittakoon, että maitoa en juo, kotikaljaa tai vettä ruoan kanssa. Ei ole tälläkään mitään havaittavaa yhteyttä.

Työpaikkani lähellä on yksi huoltoasema ja nyt on löytynyt läheltä lounasravintola. Jos käyn huoltoasemalla syömässä, aina sama juttu. Lounasravintolan suhteen ei mitään ongelmaa, joten sitähän käytän. Mutta matkatessa tuo tulee vastaan säännöllisesti.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
RaahenTiikeri
"Vaihtelen ruokalajeja pihvistä ranskalaisilla lihapullien muusilla kautta kanaan riisillä"

vatkain kirjoitti:"Rasva mullakin tuli ekana mieleen. Paisto- tai piilo-."

electric shadov kirjoitti:"Kyllä se meikäläisen tekemä kotiruokakin melko rasvaista on."

-en ymmärrä,miksi nyky liturgiaan kuuluu nähdä rasva syypääksi kaikkeen.a)rasva on hyvä asia.b)yllä mainituissa ruoissa rasvaa ei ole nimeksikään.En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.

Itse elän vähähiilihydraattisella ruoalla,ja pyrin saamaan rasvaa vuorokaudessa vähintään 100g-150 grammaa,ja voin sanoa,että ei ole aina helppoa,ellei sitä lapa sellaisenaan(eli käytännössä kookosöljypalloja tai juustohöylällä voisiivuja)


Sama kai se sille vaikka rasva olisi uusi ikuisen nuoruuden eliksiiri mutta jos siitä menee maha kuralle niin silloin menee. Minulla ainakin. Ja paskapuhetta tuo tuosta ranskanpottujen rasvoista. 114g:n pottuannoksessa on 17 g rasvaa, eli reilu 10 %. http://www.mcdonalds.fi/ruokaopas/tuote ... &tu_id=011

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008
Electric shadow
Työpaikkani lähellä on yksi huoltoasema ja nyt on löytynyt läheltä lounasravintola. Jos käyn huoltoasemalla syömässä, aina sama juttu. Lounasravintolan suhteen ei mitään ongelmaa, joten sitähän käytän. Mutta matkatessa tuo tulee vastaan säännöllisesti.

Tuli muuten mieleen, että mitenhän lie hygienian laita huoltiskalla. Esmes jos paistoparilassa ässehtii koko päivän sama rasva tai lihaa ja kasviksia käsitellään väärin tai kylmäketju katkeaa niin syy voi olla siinä.

Hämmentää.

Vierailija
Vatkain
Tuli muuten mieleen, että mitenhän lie hygienian laita huoltiskalla. Esmes jos paistoparilassa ässehtii koko päivän sama rasva tai lihaa ja kasviksia käsitellään väärin tai kylmäketju katkeaa niin syy voi olla siinä.

Olen tätäkin miettinyt, mutta että esim. kaikilla ABC-asemilla olisi moitteita hygieniassa tai että jollain asemalla olisi aina kylmäketju katkennut? Eihän se kai voi olla niin?

Tätä ei nyt tule ottaa mainoksena tai antimainoksena.

Vierailija
Vatkain

Sama kai se sille vaikka rasva olisi uusi ikuisen nuoruuden eliksiiri mutta jos siitä menee maha kuralle niin silloin menee. Minulla ainakin. Ja paskapuhetta tuo tuosta ranskanpottujen rasvoista. 114g:n pottuannoksessa on 17 g rasvaa, eli reilu 10 %. http://www.mcdonalds.fi/ruokaopas/tuote ... &tu_id=011



Mcdonaldsmenu.info:ssa sanotaan että vastaavat ravintoarvot sisältävä tuote on "pienet ranskalaiset" ja että "normaaleissa ranskalaisissa" on tuo 25%

Aika mielenkiintoista että koko vaikuttaisi asiaan?

Vierailija
babun
Mcdonaldsmenu.info:ssa sanotaan että vastaavat ravintoarvot sisältävä tuote on "pienet ranskalaiset" ja että "normaaleissa ranskalaisissa" on tuo 25%

Aika mielenkiintoista että koko vaikuttaisi asiaan?


Tämä on kaupallista tiedotustyyliä. Vaikuttaahan se, jos syöt vähemmän, rasvaakin tulee vähemmän. Ei siis suoranaisesti valehdella. Kunhan puhutaan kahdesta eri asiasta.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
Liittynyt18.2.2009

"On sulla hyvät ravintofaktat. Esim mäkkärin ranskalaisissa on 25% rasvaa. Voisin kuvitella että on aika vakio."
-mäkkärin ranskalaisissa on firman omien sivujen mukaan 14 grammaa rasvaa 100 grammaa kohti.Osa lienee erilaisten esikypsennysten jäämiä.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973
Liittynyt18.2.2009

"Ja paskapuhetta tuo tuosta ranskanpottujen rasvoista. 114g:n pottuannoksessa on 17 g rasvaa, eli reilu 10 %. "
-ja edelleen.En tiedä mäkkärin menetelmistä,mutta rasvakeittimiä tutkaillessa hävikiksi valmistaja yleensä ilmoittaa desilitran 10 kilon ranskanperuna määrää kohti.

Vierailija

Stressi panee vatsan kuralle kellon tarkkuudella. Sellasta esiinty mulla pari vuotta kun elin muitten aikatauluttamaa työelämää. Itse ruokavaliolla en huomannut olevan vaikutusta asiaan.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat