Seuraa 
Viestejä45973

Olisiko kellään selitystä tai teoriaa seuraavaan, saa heitellä ihan vaan ajatuksiakin:

Työni vuoksi joudun syömään milloin missäkin, usein huoltoasemilla ja joskus lounasruokaloissa. Jo vuosia on vaivannut oire, joka on nyt jälkikäteen ajatellen vahvasti paikkasidonnainen. Jos syön tietyssä paikassa, menee tasan puoli tuntia ja vessaan. Vatsa ihan kuralla. Kellon voisi melkein tarkistaa siitä kun haarukka kilahtaa pöytään.

Vaihtelen ruokalajeja pihvistä ranskalaisilla lihapullien muusilla kautta kanaan riisillä, mutta ei mitään väliä. Tietyssä paikassa syömisen jälkeen aina sama juttu. Joissain paikoissa syömisen jälkeen ei mitään. Eikä kotona tehty ruoka aiheuta moista koskaan.

Paistorasva voisi olla yksi selitys, mutta tuskin. Vaihtelen kuitenkin ruokalajeja paljon. Natriumglutamaatti? Mikä ihme?

Sivut

Kommentit (36)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerrohan, juotko kahvia niissä tietyissä paikoissa ja onko kahvi erilaista muualla?
Itsellä pärähtää oikeasta kahvista paskat housuun noin 25 minuutissa, mutta automaattikurasta ei näy eikä kuulu vaikutusta.

Taape
Kerrohan, juotko kahvia niissä tietyissä paikoissa ja onko kahvi erilaista muualla?
Itsellä pärähtää oikeasta kahvista paskat housuun noin 25 minuutissa, mutta automaattikurasta ei näy eikä kuulu vaikutusta.

Kyllä joskus juon, mutta en aina. Ja myös niissä toisissa paikoissa, mutta tarkoitit, että kahvi voisi olla erilaista.

Vaikea sanoa, jaa eipäs olekaan. Juuri tänään söin huoltiksella ja taas sama vanha jekku. Onneksi kaupassa oli vessa. En juonut kahvia. Ei ole se.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"Vaihtelen ruokalajeja pihvistä ranskalaisilla lihapullien muusilla kautta kanaan riisillä"

vatkain kirjoitti:"Rasva mullakin tuli ekana mieleen. Paisto- tai piilo-."

electric shadov kirjoitti:"Kyllä se meikäläisen tekemä kotiruokakin melko rasvaista on."

-en ymmärrä,miksi nyky liturgiaan kuuluu nähdä rasva syypääksi kaikkeen.a)rasva on hyvä asia.b)yllä mainituissa ruoissa rasvaa ei ole nimeksikään.En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.

Itse elän vähähiilihydraattisella ruoalla,ja pyrin saamaan rasvaa vuorokaudessa vähintään 100g-150 grammaa,ja voin sanoa,että ei ole aina helppoa,ellei sitä lapa sellaisenaan(eli käytännössä kookosöljypalloja tai juustohöylällä voisiivuja)

RaahenTiikeri

En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.




On sulla hyvät ravintofaktat. Esim mäkkärin ranskalaisissa on 25% rasvaa. Voisin kuvitella että on aika vakio.

RaahenTiikeri
...a)rasva on hyvä asia.b)yllä mainituissa ruoissa rasvaa ei ole nimeksikään.En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.

Itse elän vähähiilihydraattisella ruoalla,ja pyrin saamaan rasvaa vuorokaudessa vähintään 100g-150 grammaa,ja voin sanoa,että ei ole aina helppoa,ellei sitä lapa sellaisenaan(eli käytännössä kookosöljypalloja tai juustohöylällä voisiivuja)


Nyrkillinen voita kattilaan ja kossu pakkaseen. Siitä se lähtee.

Vakavammin: Rasvat ovat hyvinkin tarpeellisia. Mutta kyllä niissä ranskalaisissa runsaasti rasvaa on, jos laittaa ne paperin päälle, voi kohta nähdä asian omin silmin. Mutta ei se mielestäni ole rasva tämän oireen takana. Jos ei sitten rasvan laatu.

Mainittakoon, että maitoa en juo, kotikaljaa tai vettä ruoan kanssa. Ei ole tälläkään mitään havaittavaa yhteyttä.

Työpaikkani lähellä on yksi huoltoasema ja nyt on löytynyt läheltä lounasravintola. Jos käyn huoltoasemalla syömässä, aina sama juttu. Lounasravintolan suhteen ei mitään ongelmaa, joten sitähän käytän. Mutta matkatessa tuo tulee vastaan säännöllisesti.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
RaahenTiikeri
"Vaihtelen ruokalajeja pihvistä ranskalaisilla lihapullien muusilla kautta kanaan riisillä"

vatkain kirjoitti:"Rasva mullakin tuli ekana mieleen. Paisto- tai piilo-."

electric shadov kirjoitti:"Kyllä se meikäläisen tekemä kotiruokakin melko rasvaista on."

-en ymmärrä,miksi nyky liturgiaan kuuluu nähdä rasva syypääksi kaikkeen.a)rasva on hyvä asia.b)yllä mainituissa ruoissa rasvaa ei ole nimeksikään.En tunne elctric shadovin kotiruoan laitto tapoja,mutta uppopaistetuissa ranskalaisissa ei rasvaa ole nimeksikään.Eikä sitä ole kanassa,eikä riisissä ilman rasvalisää.Muistaakseni ammattikäyttöön tarkoitetut rasvakeittimet "hävittävät" tuotteen mukana rasvaa noin desilitra/10 kiloa valmistettuja ranskalaisia.Eli kilo ranskalaisia imaisee itseensä kauhistuttavat 0,01 litraa rasvaa.

Itse elän vähähiilihydraattisella ruoalla,ja pyrin saamaan rasvaa vuorokaudessa vähintään 100g-150 grammaa,ja voin sanoa,että ei ole aina helppoa,ellei sitä lapa sellaisenaan(eli käytännössä kookosöljypalloja tai juustohöylällä voisiivuja)


Sama kai se sille vaikka rasva olisi uusi ikuisen nuoruuden eliksiiri mutta jos siitä menee maha kuralle niin silloin menee. Minulla ainakin. Ja paskapuhetta tuo tuosta ranskanpottujen rasvoista. 114g:n pottuannoksessa on 17 g rasvaa, eli reilu 10 %. http://www.mcdonalds.fi/ruokaopas/tuote ... &tu_id=011

Hämmentää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Electric shadow
Työpaikkani lähellä on yksi huoltoasema ja nyt on löytynyt läheltä lounasravintola. Jos käyn huoltoasemalla syömässä, aina sama juttu. Lounasravintolan suhteen ei mitään ongelmaa, joten sitähän käytän. Mutta matkatessa tuo tulee vastaan säännöllisesti.

Tuli muuten mieleen, että mitenhän lie hygienian laita huoltiskalla. Esmes jos paistoparilassa ässehtii koko päivän sama rasva tai lihaa ja kasviksia käsitellään väärin tai kylmäketju katkeaa niin syy voi olla siinä.

Hämmentää.

Vatkain
Tuli muuten mieleen, että mitenhän lie hygienian laita huoltiskalla. Esmes jos paistoparilassa ässehtii koko päivän sama rasva tai lihaa ja kasviksia käsitellään väärin tai kylmäketju katkeaa niin syy voi olla siinä.

Olen tätäkin miettinyt, mutta että esim. kaikilla ABC-asemilla olisi moitteita hygieniassa tai että jollain asemalla olisi aina kylmäketju katkennut? Eihän se kai voi olla niin?

Tätä ei nyt tule ottaa mainoksena tai antimainoksena.

Vatkain

Sama kai se sille vaikka rasva olisi uusi ikuisen nuoruuden eliksiiri mutta jos siitä menee maha kuralle niin silloin menee. Minulla ainakin. Ja paskapuhetta tuo tuosta ranskanpottujen rasvoista. 114g:n pottuannoksessa on 17 g rasvaa, eli reilu 10 %. http://www.mcdonalds.fi/ruokaopas/tuote ... &tu_id=011



Mcdonaldsmenu.info:ssa sanotaan että vastaavat ravintoarvot sisältävä tuote on "pienet ranskalaiset" ja että "normaaleissa ranskalaisissa" on tuo 25%

Aika mielenkiintoista että koko vaikuttaisi asiaan?

babun
Mcdonaldsmenu.info:ssa sanotaan että vastaavat ravintoarvot sisältävä tuote on "pienet ranskalaiset" ja että "normaaleissa ranskalaisissa" on tuo 25%

Aika mielenkiintoista että koko vaikuttaisi asiaan?


Tämä on kaupallista tiedotustyyliä. Vaikuttaahan se, jos syöt vähemmän, rasvaakin tulee vähemmän. Ei siis suoranaisesti valehdella. Kunhan puhutaan kahdesta eri asiasta.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"On sulla hyvät ravintofaktat. Esim mäkkärin ranskalaisissa on 25% rasvaa. Voisin kuvitella että on aika vakio."
-mäkkärin ranskalaisissa on firman omien sivujen mukaan 14 grammaa rasvaa 100 grammaa kohti.Osa lienee erilaisten esikypsennysten jäämiä.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

"Ja paskapuhetta tuo tuosta ranskanpottujen rasvoista. 114g:n pottuannoksessa on 17 g rasvaa, eli reilu 10 %. "
-ja edelleen.En tiedä mäkkärin menetelmistä,mutta rasvakeittimiä tutkaillessa hävikiksi valmistaja yleensä ilmoittaa desilitran 10 kilon ranskanperuna määrää kohti.

Stressi panee vatsan kuralle kellon tarkkuudella. Sellasta esiinty mulla pari vuotta kun elin muitten aikatauluttamaa työelämää. Itse ruokavaliolla en huomannut olevan vaikutusta asiaan.

RaahenTiikeri
Seuraa 
Viestejä973

Wikipedia sanoo uppopaistamista ruoan 'kuivavalmistamiseksi' jossa itse tuotteeseen ei jää juurikaan rasvaa.

wikipedia:
"Uppopaisto on ruoanvalmistusmenetelmä, jossa ruoka upotetaan kuumaan öljyyn tai rasvaan. Se on erittäin nopea tapa valmistaa ruoka. Huolimatta nestemäisen rasvan käytöstä voidaan uppopaistamista luonnehtia ruoan kuivavalmistamiseksi. Uppopaistaminen on lähtöisin Afrikasta.

Oikein suoritettuna uppopaistaminen ei tee ruoasta rasvaista, sillä ruoan kosteus hylkii öljyä. Kuuma öljy lämmittää veden ruoan sisällä ja vesi höyryttää sen sisältä ulospäin. Kunhan öljy ei ole liian kuumaa, eikä ruokaa pidetä upotettuna öljyyn liian kauan, ei öljyä mene itse ruoan sisään. Jos ruoka on öljyssä liian kauan, vesi haihtuu höyrynä ulos ruoasta ja öljy alkaa päästä ruoan sisään. "

mutta anyway...minä käyn rasvalla...enkä koske ranskalaisiin.Siltikään en luonnehtisi(omasta näkökulmastani)ranskalaisia rasvaiseksi ruoaksi,jos rasvaprosentti huitelee 25%:tä.Pyrin saamaan omista kaloreistani 80% rasvasta.

Mitä tulee vatkaimen ehdottamaan "ikuisen nuoruuden eliksiiriin" niin en tiendä onko se sitä,mutta onpa vain eka kerran kymmeneen vuoteen alettu kysellä alkossa papereita.

RaahenTiikeri
Wikipedia sanoo uppopaistamista ruoan 'kuivavalmistamiseksi' jossa itse tuotteeseen ei jää juurikaan rasvaa.

wikipedia:
"Uppopaisto on ruoanvalmistusmenetelmä, jossa ruoka upotetaan kuumaan öljyyn tai rasvaan. Se on erittäin nopea tapa valmistaa ruoka. Huolimatta nestemäisen rasvan käytöstä voidaan uppopaistamista luonnehtia ruoan kuivavalmistamiseksi. Uppopaistaminen on lähtöisin Afrikasta.


Otetaas nyt huomioon, ettei siellä Afrikassa, mistä menetelmä on kotoisin, paisteta suinkaan höttöisiä perunoita vaan pulskia rottia parhaassa tapauksessa. Tai muita lihanpaloja kuitenkin. Eihän niihin rasvaa voi paljoa imeytyä.

Mutta rasva ei silti ollut tunnistusjonossa kärjessä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
RaahenTiikeri
Mitä tulee vatkaimen ehdottamaan "ikuisen nuoruuden eliksiiriin" niin en tiendä onko se sitä,mutta onpa vain eka kerran kymmeneen vuoteen alettu kysellä alkossa papereita.

Niin no, en käytää rasvaa sikana/välttele kokonaan, mutta minulta on kyllä koko 10 vuotta papereita kyselty ALKOssa. Rasvaa kun käyttää paljon niin läskistyy ja rypyt siliää niin että voihan se olla että kun ryppysi ovat silinneet niin papereitakin kysytään kun näytät nuoremmalta.

Electric shadow
Vatkain
Tuli muuten mieleen, että mitenhän lie hygienian laita huoltiskalla. Esmes jos paistoparilassa ässehtii koko päivän sama rasva tai lihaa ja kasviksia käsitellään väärin tai kylmäketju katkeaa niin syy voi olla siinä.

Olen tätäkin miettinyt, mutta että esim. kaikilla ABC-asemilla olisi moitteita hygieniassa tai että jollain asemalla olisi aina kylmäketju katkennut? Eihän se kai voi olla niin?

Tätä ei nyt tule ottaa mainoksena tai antimainoksena.


Todennäköisesti ketjussa ei ole vikaa, mutta yksittäisessä myymälässä voi hyvinkin olla. Jos keittiössä on vastuussa jokin henkilö, joka ei ole täysin tehtäviensä tasalla.

Hämmentää.

Kokki kaivelee persettä käännellessään pihvejä ja uppopaistaessaan ranskanperunoita ja leikellessään tomaatinviipaleet salaattiin.

Ihminen se kokkikin on.

Kuumentamalla kypsennettävää ravintoa valmistaessa hygienia ei ole niin tarkkaa. Kuumennus tappaa riittävän hyvin bakteeria.

Ruoan säilytys onkin eri asia. Jos ruoka muhii huoneenlämmössä parikin tuntia, saa siitä jo tuhdin bakteerikoktailin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat