Kommentit (6)

WestMinisters
Seuraa 
Viestejä6

Todennäköisesti ulkolämpötila on alhaisempi kuin veden lämpötila. Siksi nousee sitä höyryä. Tätähän havaintoa hyödynsi ensimmäisenä Heron Aleksandrialainen. Tuolloin ei vielä tiedetty, kuinka esim. metalleja voitaisiin kuumentaa yli 600-asteiseksi jotta niiden takominen olisi mahdollista. Viemäriveden lämpötila oli kuitenkin tunnetusti yli 1200 astetta, joten Heron suoritti uraauurtavia kokeitaan toisten tieteenalojen parissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Eiköhän tässä ole kysymys kyseisten viemäreiden koosta myös, jos tuommoisessa halkaisijaltaan 2.5m putkessa virtaa 1217-asteinen  niin höyry ei mikään ihme ole, sen sijaan se ettei porukka ole muuttanut jo vähemmän tuoksuville asuinseuduille ihmeeksi sopinee..

Nykin viemäröinnistä:

http://www.nyc.gov/html/ddc/downloads/pdf/pub_intra_std/_EP/sewer_design_std-090105.pdf

WestMinisters
Seuraa 
Viestejä6

Aivan totta. Vesihän lämpenee tiivistyessään. Tästä on kirjoitettu jo useampikin kirja ja juniakin olemme rakennelleet.

Haju taas on täysin subjektiivinen kokemus, yksilön hajureseptori-tiheys kun vaihtelee suuresti. Linda B. Buck on tutkinut aihetta ja todennut että kun hajureseptoreiden solukalvon G-proteiinit aktivoituvat samoista hajumolekyyleistä riittävän monta kertaa, solukalvon depolarisaation kyky laukaista hermoimpulsseja hajukäämin synapseihin heikkenee. Tästä seuraa anosmiaksi kutsuttu tila, ja tästä syystä amerikkalaiset voivat vielä tänäkin päivänä syödä McDonaldsissa.

Jodi
Seuraa 
Viestejä2187

Nykissä yksi kuoli kun höyryputki hajosi ja höyry karkasi kadulle. Se oli uutisissa.

Mutta tässä oli mies, jolta puuttui aivoista yli puolet, ja kaikki oli normaalisti. Miehen ÄO oli 75, eli normaalin alarajoilla. Hän työskenteli valtion virkamiehenä, oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta. -Jani Kaaro

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat