Seuraa 
Viestejä13878

Itellä kallein auto on ollu kolmen kuukauden liksan hintanen.

Paljoko toimeentulostas olet valmis sijottamaan autoon?

Kommentit (19)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35108

Meillä kallein auto on maksoi ehkä molempien senaikaiset 3-4 kuukauden nettotulot. Vaimo ihastui siihen. Minulle olisi välttänyt vanha raato, mutta nyt se on pelannut 8 vuotta yhtä juttua lukuunottamatta mallikkaasti (eikä se ollut uusi kuin ostimme). Onneksi emäntä rakastuu autoihinsa niin, ettei halua luopua niistä ennen kuin katsastusmies ruuvaa kilvet irti ja sanoo että se on paalin paikka. Kakkosautosta, jolla minä yleensä ajan, maksoimme tonnin (se meni vähän sukulaishintaan). Sen ajettavuus ja mukavuus ovat kaameat, mutta sillä malttaa römytä metsäteillä ym. mielenkiintoisissa ympäristöissä ja minä pidän kaupungissa sen pienestä koosta, koska sille löytyy paljon parkkiruutuja, joihin farmari ei sovi.

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Kallein auto on ollut ehkä 8x kuukausipalkka, mutta nyttemmin tullut taas siirryttyä halvempiin, kun periaatteena on ettei velalla kulkupelejä ostella.

Nykyinen käyttörakkine on luokkaa vähän alle 2x kuukausitulot ja jostain kumman syystä melko tai huomattavan halpoja autoja on alkanut kertyä talouteen, nyt on neljä ja pitäisi varmaan alkaa myymään ainakin pari pois, kun vaan raaskisi...

Kun ikkunasta katselee voi myhäillä partaansa nelivedosta, vanhastakin, meillä on käytännössä 4-5kk vuodesta aikaa jolloin autoillessa oikeastaan on täysin riippuvainen säästä, varsinkin jos joutuu liikkumaan Helsingissä tai hieman syrjäisemmällä maaseudulla

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Tuhmeliini
Seuraa 
Viestejä403

150 maksoin nissanista. 

Yhen illan puhteet että sai uuden leiman reiluksi vuodeksi eteenpäin.

Kyllä voisin enemmänkin autosta maksaa, mutta olen huomannut, että mitä kalliimpi kulkupeli, sen kalliimmat viat.

Johonkin uuteen autoon maksaa jo pikku nippeli sen 150.

 

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Edellisen autoni ostin uutena niin että kuukaudessa meni noin neljännes liksasta auton maksuihin (poislukien verot ja käyttömaksut ja bensat siis.) Yli vuoden nettoliksan verran maksoi se, jos ois käteisenä ostanut. Korkoineen toki paljon enemmän.

Toisaalta, jos mulla ei olisi tuota autoa ollut niin en olisi vuonut sitä myydä ja niillä (laina)rahoilla asustella Thaimaassa vuoden verran.

 

Nykyinen auto on sitten 20 vuotta vanha, maksoi 1200 euroa, ja toimii vieläkin (kaksi kesää ja talvea takana, kolmas talvi tulossa just nyt kohta...) loistavasti vaikka ei ulkonäöstä uskoisi. Joka kevät katsastus toki jännittää aika lailla.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Ite ostin ensimmäisen autoni velaksi - sitä virhettä en sittemmin ole tehnyt. Autojen hinnat ovat olleet sen jälkeen siinä luokassa 20 keur - sillä saa jo kohtuuhyvän käytetyn.

Chair
Seuraa 
Viestejä2803
Nobelaner

Normaalilla ihmisellä ei ole varaa 20 kEur autoon ilman lainaa. 

Paitsi jos on säästöjä. Tavoitteellisella kuuusisäästämisellä 20 tontun säästäminen ei vie normaalilta ihmiseltä kovin montaa vuotta. Ja vaihtoautostakin normaali ihminen saa aina jotakin.

 

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670
Nobelaner

Kovin moni normaali ihminen ei voi odottaa monta vuotta jos autoa tarvitsee. Oletko ehkä vähän tyhmä?

Nimenomaan. Tarpeiden mukaan auto. Ottaa lainaa sitten tai ostaa sen satasen pommin. Itse otin ensimmäiseen autooni lainaa. Harmittihan se, kun auto lahosi nopeammin kuin lainanlyhennykset etenivät.

Ihmiset arvostavat eri asioita, eikä autokauppa muutenkaan ole niitä helpoimpia asioita. Hankintahinnan lisäksi merkitsee käyttötarkoitus, vakuutusmaksut, polttoaineenkulutus, huoltokustannukset jne. Elämä on valintoja.

Chair
Seuraa 
Viestejä2803
Chair
Nobelaner

Normaalilla ihmisellä ei ole varaa 20 kEur autoon ilman lainaa. 

Paitsi jos on säästöjä. Tavoitteellisella kuuusisäästämisellä 20 tontun säästäminen ei vie normaalilta ihmiseltä kovin montaa vuotta. Ja vaihtoautostakin normaali ihminen saa aina jotakin.

Nobelaner

Kovin moni normaali ihminen ei voi odottaa monta vuotta jos autoa tarvitsee. 

Normaalilla ihmisellä voi olla säästöjä niin, ettei tarvitsekaan odottaa. Aikuisilla suomalaisilla on keskimäärin 28.000 euroa säästössä — siihen porukkaan mahtuu monta normaaliakin ihmistä.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839
SamikoKu

http://www.youtube.com/watch?v=kyJV8Q58Vlc

[video=youtube;a8Pdq6DplSw]http://www.youtube.com/watch?v=a8Pdq6DplSw[/video]

Hyvä lada

Kannattaako noita vanhoja Jeeppejä ostaa?

Vaikuttaa mun mielestä monitoimisilta ja käyttökelposilta autoilta.

Muutama vuotta vanhoissa kulutuksetki kohallaa.

Edt: EI näköjää saa noita videoita näkyvii kikkailemalla.

Löytyykö joku keino?

Vanhat amerikkalaiset maasturit on hyviä (nim.kokemusta on). Varaosat vähän kalliihkoja mutta luottopelejä kyllä, ja rautaa vaikkapa hirvikolarin varalle on paremmin kuin kevyillä perusautoilla, videot muuten ainakin minulla pelaa

Muoks eipä pelannutkaan lainaa-laatikko...

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Nobelaner

Kovin moni normaali ihminen ei voi odottaa monta vuotta jos autoa tarvitsee. Oletko ehkä vähän tyhmä?

Jos auton tarvitsee heti niin sitten ostetaan se mikä saadaan. Tämä ei kuitenkaan poissulje säästämistä esimerkiksi tavoitteena parempi auto vuosien päästä, tai jo kertyneiden säästöjen käyttämistä.

Itse en ole yhtään autoa velaksi ostanut, en edes osamaksulla, joka uskonnosta riippuen ei kuulemma aina olisikaan velkaa. Tosin kerran huijasin itseäni niin että ostin auton käteisellä käyttäen kaikki varani siihen ja sitten vingutin kuukauden Visaa elämiskustannusten kattamiseen. Luottokortilla saa lyhytaikaista ilmaista/edullista lainaa.

Ostamieni autojen hinta on pyörinyt systemaattisesti neljän tonnin alapuolella. Se on summa, jolla saa yleensä auton, mikä palvelee 5-10 vuotta ja vielä saa jotain pientä pois myydessäkin, jos ei halua ihan paaliin asti ajaa. Jälleenmyyntiarvo liikennekelpoiselle ja OK-kuntoiselle autolle jämähtää 500-1000 euron vaiheille yleensä mallista riippuen, josta se ei enää tipu kuin vikoja kerryttämällä.

Auton ostaminen ei siis ole välttämättä kallista, mutta sen omistaminen ja käyttäminen on. Bensa maksaa paljon jos vähänkään enemmän ajaa. Pakolliset verot, vakuutukset ja katsastukset vievät aina sen 500 eur/v ja sitten ainakin enemmän ajettaessa saa vanhoista rotiskoista varautua maksamaan toiset 500 eur/v varaosiin ja korjauksiin. Tosin uudemmissa autoissa menee kyllä pelkkiin määräaikaishuoltoihin vähintään saman verran.

Vanhoissa huollon voi aika pitkälti laiminlyödä. Öljynvaihto parin vuoden välein kannattaa tehdä jos auto ei luontaisesti vaihda öljyjään vähitellen, ja jakohihna kannattaa vaihtaa suunnilleen määräajoin, mutta muuten riittää kun vaihtaa/korjaa rikkoutuneet osat. Jos on lämmin paikka, perustyökaluja ja hitsausvehkeet niin auton ylläpito käy harrastuksesta, joskin toisinaan hermoja raastavasta sellaisesta. Jos em. ehdot eivät täyty tai peukku kasvaa kämmenestä, niin sitten korjauksiin yms. töihin voi varata vielä useita satasia vuodessa lisää.

Auton elinkaari päättyy luontaisesti yleensä sitten kun hajoaa joko vaihdelaatikko tai moottori pahalla tavalla. Niiden haaliminen riittävän edukkaasti jopa romuttamoilta voi olla haastavaa sekä vaihtaminen kotitarvekeinoin riskaabelia. Kolmas ja yleisin tapa lienee kuitenkin se että Kuningas Korroosio saavuttaa entropian lakien mukaisen lyömättömän valta-asemansa.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Isäntämies
Seuraa 
Viestejä177

Kyllä se se saa maksaa mitä vaan korkea hinta rajoittaa vaan ostajia, työläisen on uutta autoo turha haikaillakkaan olipa merkki mikä tahansa, duuniin pääsee vanhallakin rottelolla.

Kukaan ei ole hyödytön:
Aina voi olla edes huonona esimerkkinä

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Riippuu täysin tarpeesta. Nykysiin minulle pitäisi maksaa, jotta huolisin sellaisen itselleni. 

(Olettaen, etten voisi myydä eteenpäin.)

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat