Seuraa 
Viestejä135

Moro

 

Nyt viikonlopun uutisointia lukeneena tuli mieleen seuraava kysymys:

Miten määritellään rikas? Iltalehti uutisoi gallupistaan jossa Presidentti Sauli Niinistö miellytti rikkaita eniten.

 

-welpe

Kommentit (7)

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Oon tuota pähkäillyt. Suuri osa "rikkaista" joihin olen törmännyt on todellisuudessa olleet melkosia velkapettereitä joiden  nettovarallisuus on ollut negatiivinen. Kun taas "oikeasti rikkaista" valtaosa on ollut varsin askeettista porukkata joista ei  päältä päin heti huomaa vaurauttaan.

 

Se mitä joku roskalehti lööpissään kirjoitaa onkin taas jo ihan toinen juttu..

 

 

- Ubi bene, ibi patria -

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä35095

Luontevinta on määritellä rikas siten, että pannaan porukka jonoon omaisuuden arvon mukaan ja otetaan joku pieni prosentti (sanotaan vaikka 5 %), koska rikkaus on aina suhteessa ympäröivään yhteisöön. Iltalehden toimittajalla on varmaan ihan oma näkemyksensä asiasta ja se vaihtelee sen mukaan mikä tuntuu missäkin yhteydessä myyvimmältä.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108
welpester

Moro

 

Nyt viikonlopun uutisointia lukeneena tuli mieleen seuraava kysymys:

Miten määritellään rikas? Iltalehti uutisoi gallupistaan jossa Presidentti Sauli Niinistö miellytti rikkaita eniten.

 

-welpe

Markku Tyry

"Jos olet korkeatuloinen yksityissektorin lääkäri, äänestä Sauli Niinistöä.

Hän turvaa korkeat tulosi.

Jos olet tuhtia pääomatuloa nauttiva yrittäjä, tai yritysjohtaja,

äänestä Sauli Niinistöä.

Hän takaa saavutetun etusi.

Jos olet tehnyt arvokkaan optiosopimuksen,- ja sopinut erotilanteessa muhkeasta kultaisesta kädenpuristuksesta, äänestä Sauli Niinistöä.

Hän kannattaa johtajien sitouttamista miljoonasopimuksilla.

Jos olet punaviinistä pitävä rikkaan miehen kotivaimo, äänestä Sauli Niinistöä.

Hän takaa miehesi korkeat tulot jatkossakin.

Jos olet poliittisen virkanimityksen saanut kokoomukselainen, äänestä Sauli Niinistöä.

Hän tukee presidenttinä kokoomukselaisten virkanimityksiä tulevaisuudessakin.

Jos olet rikas ihminen, äänestä Sauli Niinistöä.

Hän on sinun etujesi ajaja. 

jos olet ammattiyhdistysliikkeen vastustaja, äänestä Sauli Niinistöä.

Hänkin vastustaa ammattiliittojen edunvalvontaa.."

puheenvuoro

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Määritellään ensin köyhä.

Köyhä ei ole se, jolla on vähän vaan se jolta puuttuu paljon.

Tuo perusta unohdetaan. Rikkaiksi määritellään niitä, joilta puuttuu paljon eli asuvat pankin talossa ja ajavat velka-autolla. Ostavat polttoainetta ja käyvät ulkomailla asuntolainaksi otetulla lainalla. Eli rikkaus määritellään sen mukaan millaista omaisuutta hallitsee. Isolla velalla saadaan näyttävä "omaisuus". Kriisin tullen itketään kuinka väärin yhteiskunta kohtelee.

Moni mökin mummo on varakkaampi kuin monet rikkaiksi kuvitellut. Noin muutenkin on asian laita niin, että oikeasti varakkaat eivät sitä näytä. Tästä tulee myös sanonta, jotta ei raha tee onnelliseksi. Nimittäin velkaraha. Nettovarallisuus kyllä rauhoittaa ja se on ensimmäinen askel onneenkin.

Oikeasti varakkaat, kuten mökin mummo, voivat olla aika onnellisia. Tuosta varallisuudesta on hyvä nyhjäistä vaikkapa kiinteistöveroa ja sitten aikanaan perintöveroakin. Miten velasta nyhjäistään yhtään mitään? Näin yhteiskunta kaikkine lieveilmiöineen pääsee osalliseksi mökin mummon todellisesta omaisuudesta eli oikeasta rikkaudesta ja varallisuudesta. Oikeasta omaisuudesta. Velkaraharikkaat ovat kateuden kohteena. Kysyn vaan miksi. Vaikka törkeältähän se tuntuisi, että mökin mummosta kirjoitetaisiin lööppejä ja saataisiin ihmiset vihreiksi kateudesta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

6-700 000€ Helsingin kantakaupungin  jugendtalon kolmiosta on minusta ainoastaan rikkaan ulottuvilla. Silti persaukisetkin ostelevat niitä jopa 100% lainaosuudella. Tämä onnistuu kun on 2 aikuista hyvässä toimessa tai virassa.

Toisen kautta ajateltuna tuolla rahalla saisi 10 kaksiota lähiöistä joista nettotulo ennen veroja +30k€. Jos vivun jättää 50% tasoon ja korkokanta säilyy maltillisena, korkoa korolle efekti, kun sijoittaa jäävän tuoton pääomaan, tekee makiaa esim. 35v. aikana. Syntyi uusi rikas Suomeen.

Aika on rahaa. MOT.

- Ubi bene, ibi patria -

Erer
Seuraa 
Viestejä346

Olen muutaman rikkaan tavannut, mutta vain kaksi tunnen. Ovat veljeksiä, tyhjätaskuina aloittaneita, mutta halpahallibusineksella rikastuneita. Nykyisin ovat myyneet businiksensa ja sijoittaneet rahansa kiinteistöihin. Velkaa ei ole senttiäkään, toisella pääomatulot vaihtelevat 1,5 miljoonan vaiheilla ja toisella 2,5  miljoonan molemmin puolin vuosittain. Tunnen heidät siksi, että ovat samalta paikkakunnalta kotoisin ja jo heidän isänsä (yrittäjä hänkin) oli meidän perhetuttumme ja isäni metsästyskaveri. 

Menestys ei ole kihahtanut näille rikkaille päähän, ovat ihan yhtä mukavia, sympaattisia  ja vaatimattomia kuin silloin ammoisina kouluaikoina.

mirab kirjoitti: Israel on tuhottava. Kuulemma myös sianliha on kielletty Israelissa. Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on pienempi kuin Suomen. Kts myös http://tinyurl.com/lobwaek ja http://tinyurl.com/o3hs9ro

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat