Seuraa 
Viestejä8643

Minulla on ensi kesäksi projekti. Ostin kaksi betonijärkälettä. Toinen painaa noin kolme tonnia ja toinen yhden. Niitä pitäisi siirtää ensi kesänä 30-40 m vaurioittamatta luontoa siinä siirrossa.

Olen ajatellut tekeväni siirron perinteisillä puurullilla. Eli maahan pitkittäin puut rullille ja vinssaan sitten sähkövinssillä hitaasti mutta varmasti järkäleet sijoituspaikkaansa. Sähkövinssejä saa 3000 kilon vetovoimalla satasella eli en ota mitään nostolaitetta vaan koetan käyttää älyn ja sähkön voimaa. Vaakasiirtoon riittänee muutama sata kiloa voimaa. Ostin jo kauko-ohjausmodulin:

http://www.ebay.com/itm/12V-Electric-Winch-Wireless-Remote-Control-Syste...

Niin että onko tässä joku ongelma? En tiedä. Tuleeko jollain jotain mieleen tällaisen projektin tekemiseksi? Siksi tämän aloitin.

Modulit ovat perinteisen holvimuotoisen kellarin varasto-osio (ehkä 6 m3 tilavuudeltaan) ja toisena  tuulikaappiosio. Molemmat valettu noin 100 mm betonista. Tarvitaan antura/sokkeli, modulien siirto siihen päälle, vesi- ja lämmöneristeitä päälle ja maatäyttö. Tietenkin ilmanvaihto ja salaojat. Ajattelin yhdistää ilmanvaihdon salaojan purkuputken kautta. Jonkin verran askarruttavat betonielementin kosteusasiat. Eli taidan kuitenkin asentaa patolevyn ja tuulettaa sen ulkopinnan jotenkin lämpimillä keleillä.

Yleisestä mielenkiinnosta riippuen selvittelen hankkeen etenemistä. Sijoituspaikka on kalliorintaman koloon, josta pitää nostella kottikärryn kokoisia kiviä ensin tieltä pois. Täytön jälkeen kokonaisuus jatkuu ikäänkuin kalliona. Eli naamioin sen luontoon.

Voiko tänne nykyään liittää kuvia helposti?

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat