Seuraa 
Viestejä2144

Mittaukset antavat tukea standardimallille, sen sijaan eivät supersymmetrialle. Mittausten mukaan elektronin muoto on niin lähellä ympyrää kuin nykyisen erotuskyvyn puitteissa on mahdollista mitata. Tämä on standardimallin mukainen tulos, ja ei sovi supersymetriamalliin, jonka postuloimat varjohiukkaset venyttäisivät elektronin soikioksi.

 

http://news.discovery.com/space/perfect-electron-roundness-bruises-supersymmetry-131219.htm#mkcpgn=rssnws1

Kommentit (1)

omar
Seuraa 
Viestejä212

Standardimallin elektroni on siis mitattavissa nykyisillä mittalaitteilla, mutta supersymmetrian ennustamat "superparit" eivät ole nykymittalaitteilla tutkittavissa.

Lisäksi on otettava huomioon, että etsitään käyttämättä logiikkaa tarpeeksi. Elektronin negatiivinen varaus on PIENIN NEGATIIVINEN varaus, joka voi olla olemassa. Kuitenkin pitää "shadowelektronin" varauksen olla sitäkin pienempi.

Käytännössä se merkitsee, että tuon varauksen täytyy olla pienen pieni POSITIIVINEN varaus logiikan mukaan. Oletus, että jos "shadowelektroni" puolestaan omaa antihiukkasen niin sen pitää olla varaukseltaan negatiivinen on väärä. Ei voi olla PIENINTÄ alkeisvarausta pienempää varausta; ei ainakaan samanmerkkistä. (Kvarkeilla tosin on, mutta ehkä ne ovat vastakkaismerkkiset tai ehkä niiden varausten kokonaissumma on aina kuitenkin alkeisvaraus; eikä ne esiinny kuin pareina tai kolmikkoina??)

Eli pitäisi olla mittalaitteita, joilla voisi tutkia pienen pientä positiivista varausta. Jos esimerkiksi kvarkin varaus on + 2/3 alkeisvarausta voisi shadowelektronin varaus olla ehkä luokkaa + 1 / 67 tai + 1 / 137 alkeisvarausta. Kyeteäänkö noin pieniä varauksia nykylaitteilla tutkimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat