Kommentit (4)

Kuuntelija
Seuraa 
Viestejä2

OMG! Ilmeikäs puhe sinällään nousee ja laskee, on hidas tai nopea, venyttelee tiettyjä tavuja, jne.  Jo pelästyminen aiheuttaa nousevan äänen. Vai onko laulu määritelty tässä tutkimuksessa vain sellaiseksi ääntelyksi jossa mukana on sanoja?
Vaatii erikoista käsitystä sanojen tarkoista rajoista jos voi lokeroida puheen, itkun, naurun ja laulun erilliskategorioihin?

Lisää kategoriointisekavuutta: "pieni lapsi nykyisinkin ilmaisee sisäisen ilonsa spontaanisti hyräilemällä. Suruaan hän ei laula." WHAAAAAT!!??
Sitä 'surulaulua' kutsutaan itkemiseksi, nyyhkyttämiseksi, vaikeroimiseksi jne.

Oliskos syytä jonkun huomata että sanat ovat vain likimääräinen kartta eikä mitään tarkkaa todellisuutta. Todellisuudessa ilmiöiden rajat kun ovat yhtä hämäriä kuin miksi sanojenkin merkityskenttien rajatkin olisivat syytä ymmärtää. Kun tutkimustyössä käytetään sanoja niin oliskohan joku perustarkastelu paikallaan mihin sanojen määritelmät oikein riittävät ja mihin ei?

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Eläinmaailmassa laulu on seksiääntelyä. Laululla koiraat houkuttelevat naaraita. Eräs neurotieteilijä oli tutkinut näitä eläinten lauluja, niiden hermofysiologiaa, ja esitti, että ihmisen kieli olisi sekin kehittynyt tällaisista ääntelyistä, joiden merkitys olisi ollut parinmuodostus. Vaihtoehtoinen teoria on nimittäin se, että ihmisen kieli on keihttynyt varoitushuudoista. Sopisi kyllä siihen havaintoon, että laulajat saavat kaikki naiset, kuten Genen Simmons tai TAuski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ROOSTER
Seuraa 
Viestejä5080

"Suomalainen tutkimus on paljastamassa, että tietyt samat geenit vahvistavat sekä ihmissuhteita että musikaalista lahjakkuutta. Tällainen kytkös on selitettävissä sillä, että evoluution mittaan parhaat laulajat ja tanssijat menestyivät parinvalintamarkkinoilla ja pääsivät levittämään musikaalisuuden ja yhteenkuuluvuuden geenejä."

Mitäpä tuohon sanomaan. 

Jos puhutaan myös soittajista, niin heillä on sama. Paitsi, että kitaristeilla on muita enemmän vientiä. Ja kanteleensoittajien parisuhteet kestävät pisimpään. Mutta viulunsoittajien puolisoilla on pisin pinna.

Yleinen mielipide on aina väärässä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat