Seuraa 
Viestejä13878

Minusta näyttää että vetelee.

Jotenkin tuntuu siltä että tää palstauudistus tuli pahimpaan mahdolliseen aikaan.

Vaikka kaikki hilavitkuttimet saataisiinkin toimimaan on vahinko jo tapahtunut. Jotenkin keskustelun yleisilme on epäselkeä verrattuna entiseen, mitään ei tunnu enää löytyvän ja kokanoiskuva keskusteluista on piilotetttu tehokkaasti. Entinen "aktiiviset" keskustelut näyti muutama kymmentä kuuminta topikkia ja nyt näkyy muutama hassu jotenkin epäselvemmässä muodossa.

Mutta tää huononnus ei varmastikkaan ole se SYY miks tää palsta tulee hiipumaan vaan väsymys ja tää palstauudistus vaan hiukka nopeutti vääjäämätöntä.

Aktiiviset keskustelijat nyt vaan on väsyneitä toisiinsa ja rikki puhuttuihin aiheisiin. Tämmönen keskustelualustan heikennys todellakin saa hakemaan uutta paikkaa ja mikäli sieltä löytyy jotakin uutta ja virkistävää niin siirtyminen on luonnollista. Elvyttäjäksi ei riitä muutama freesi persoona ja vanha trolli. Tää muutos on ollu hidasta, mutta suunta vääjäämättä alaspäin jo vuosia.

Oikeesti olis kiva nähdä statistiikkaa kuinka se ajoittuu minkäkin toiminnan ympärille.

Aktiiviset ketjut,

Uudet aloitukset,

Uudet rekisteröityneet käyttäjät,

Aktiiviset käyttäjät,

Keskimääränen viesti per aktiivinen käyttäjä jne.

Varmaan tän palstauudistuksen myötä noissa on tapahtunu rajua muutosta, mutta myös muutama aikasempi toiminta on todennäkösesti vaikuttanut.

Joskus arvostelin palstaa ja sanoin että kannattaa miettiä miksi palstaa ylipäätään pidetään ja onko se lehden myynnin kannalta välttämätöntä tai tarpeellista. Eli palstan pitäminen täyisi olla myyyntiä tukevaa. Jos sillä ei ole vaikutusta niin semmonen palsta on syytä lakkauttaa ylimääräsenä kuluna. Jos sillä taas on myyntiin vaikutusta niin silloin sen toimintaa täytyy palstauudistusten tukea.

Nyt kyllä pahalta näyttää että luukut menee kohta kiinni. Tätä ei pysty elvyttää enää mitenkään.

Damage is done, eikä syy ole yksistään tän palstauudistuksen vaan mielestäni historia on huomattavasti pitempi.

Tässä olis mielenkiintosen tutkimusaineiston ja väitöskirjan aiheet nyt kasassa.

Iternet palstan elinkaari, alku, nousu ja tuho.

Kuka tarttuu?

Sivut

Kommentit (71)

block52
Seuraa 
Viestejä1972

Itse näkisin näivettymisen syyksi vain ja ainoastaan täysin epäonnistuneen alustauudistuksen.

Kommenttipalsta ei ole sama asia kuin keskustelufoorumi. Tiede-foorumin muuttaminen cosmon kommenttiosion kaltaiseksi oli, no, vuosikymmenen rimanalitus. Ainakin jos katsoo kävijämääriä. Sanoma tyri. Tiede-lehdellä ei varmaan ollut sananvaltaa.

Juuri ennen uudistusta palstalle tuli vielä satoja postauksia päivittäin, nyt kymmeniä, maksimissaan. Huonona päivänä kymmenen tai alle.

Ihmiset äänestävät näppäimistöillään nykyään.

Haluaisin kovasti pitää sellaista positiivista flowta päällä, mutta kyllähän tämä sellainen clusterfuck on, että ei pahemmasta väliä. Johto tyri, koodaajat eivät osaa. Graafikko. Joo, juuri sinä, tämä ei ole sinun alasi.

Vierailija

Oliskohan niin että on ajateltu että noilla keskustelua häiritsevillä mainoksilla on ollu tarkotus maksaa tän palstan kulut? Kolme mainosta ensimäisen postauksen alla jotenki viittais siihen. Enää ei näytä piisaavan että niitä on sivuilla ja ylhäällä vaan niitä pakkosyötetään jokaiseen yksittäiseen keskusteluun. Mainostaminen ja hyvä kesksutelupalsta nyt vaan ei välttämäti käy käsi kädessä. Loppupelissä ne mainosten lukijat sitten kuitenki vähenee.

 

Ja on mullaki kahvakuulat, netti on pullollaan videoita ja ohjeita joten turha mitään videoita ruveta tilaamaan keskustelunhäirinnästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
block52
Seuraa 
Viestejä1972

Mainokset ovat se välttämätön paha jolla lähes jokainen keskustelupalsta rahoitetaan. Ilmaista lounasta ei vain ole. Osa käyttäjistä ei osaa käyttää adblockia ja me muut nautimme niistä hedelmistä jotka osaamattomat antavat.

On mahdollista, että palstauudistus tehtiin mainostuksen ehdoilla, mutta parempiakin tapoja olisi varmasti ollut. Niinkus kaikki mahdolliset muut tavat. Tämä härdelli on niin käsittämätön amatöörien tekemä viritelmä, että omistajataholla pitäisi katsoa hyvin tarkkaan minkälaista sakkia on johtoportaassa päättämässä asioista ja minkälaista ammattitaitoa sieltä tekijäportaasta löytyy.

Näin yrittäjän näkökulmasta, itse vaihtaisin koko jengin.

Vierailija

Kyllä varmaan jokainen halutessaan osaa käyttää mainosten bloggereita.

Katsotko sinä tyhjää tilaa mainosten paikalla vai siirtääkö bloggerit myös tekstiä?

Itse on ole ainakaan toistaiseksi ottanu bloggereita käyttöön koska mainokset on ihan ookoo joissain paikoissa missä ei ole tyrkyttämisen makua. Mielestäni keskelle keskustelua ne ei kuulu.

Tietysti palsta rahoitetaan mainoskuluina, mutta jotenkin tuli noista sijoitteluista ja mainosten määrästä mieleen että niitä on ollu tarvis saada lisää ja väkisin on ollu niitä sisältöön tungettava erilaisilla vilkku ja vällkysysteemeillä.

Se että joku muutos lähtee liikkeele tulee juuri nimenomaan omistajaportaasta. Ei ole ensimäinen kerta että omistaja on tehnyt vääriä ratkasuja ja sitten suorittava porras ollu niitä haluton toteuttamaan. Se että ketä niistä hirtetään onkin sitten toinen juttu.

Toivottavasti niillä kuitenkin on vanha softa ja varmuuskopiot tallella.

Alkaa tuntua se yhä varteenotettavammalta vaihtoehdolta näin käyttäjän kannalta. Tosin siinä menee synergiaetuja, mutta, mutta...äh, pankaa koko paska kiini.

block52
Seuraa 
Viestejä1972

Ei ole tyhjää tilaa adblockin kanssa.

Se on muuten uskomattoman pieni osa ihmisistä jotka osaavat vaihtaa sen internet explorerin tai safarin johonkin selaimeen. Saati, että osaisivat asentaa siihen mainosblokkerin.

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Porukat viettämässä joulua niin kai siksi foorumi hiljaisena pari päivää. On kyllä huomattu että foorumikeskustelu on sen verran vaivalloisempaa palstauudistuksen jälkeen että sen takia jättänyt kirjoittamasta joihinkin juttuihin mihin normaalisti olisi kirjoittanut. Viestit pitää kirjoittaa sitäpaitsi melko nopeaa jotta 404 ei kerkeä viemään viestiä joten tottakai se syö kirjoituksia ja kirjoittajia. Nykyisestä palstasta tulee mieleen jotkut 90-luvun internetpalstojen ensimmäiset viritykset.

Vierailija

Hyvähän tämä uudistus on. Jos on niin fakkiutunut ja seniili ihminen, ettei kykene muutamaan innovaatioon sopeutumaan, niin pitää ehkä miettiä mitä tekee tällä sivustolla. Passivismihan täällä kyllä erittäin vahvasti kukkii, mutta siitä huolimatta. Bugeja nyt tulee aina, mutta niitäkin korjataan kiitettävää vauhtia ja moderaattorien määräkin on lisääntynyt, enkä ainakaan itse ole vielä saanut banneja, toisin kuin aiemmin. Ehkä itseironiaani on alettu ymmärtämään paremmin, joka ei ainakaan minusta ole huono asia.

Tämä on esimerkki siitä miten hienoa työtä jengi on tehnyt, tehdäkseen palstasta toimivamman esimerkiksi lainausten suhteen:

possibility distribution is a mapping π from a set of states of affairs S to a totally ordered scale such as the unit interval [0,1] . The function π represents the knowledge of an agent (about the actual state of affairs) distinguishing what is plausible from what is less plausible, what is the normal course of things from what is not, what is surprising from what is expected. It represents a flexible restriction on what the actual state of affairs is, with the following conventions:

π(s)=0 means that state s is rejected as impossible;

π(s)=1 means that state s is totally possible (= plausible or unsurprising).

If the state space is exhaustive, at least one of its elements should be the actual world, so that at least one state is totally possible (normalisation). Distinct values may simultaneously have a degree of possibility equal to 1.

Possibility theory is driven by the principle of minimal specificity. It states that any hypothesis not known to be impossible cannot be ruled out. A possibility distribution is said to be at least as specific as another one if and only if each state is at least as possible according to the latter as to the former (Yager 1983). Then, the most specific one is the most restrictive and informative.

 (Copypaste+Enter)

Ja joku vielä valittaa? Vertaus ysäripurkkeihin on perin epäonnistunut, koska Latexit ja hyperlinkit toimii lähes täydellisesti. ..Tai kuviahan noi on, mutta ennen niiden sijoittaminen tekstiin oli lähes mahdotonta.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

En tiedä vetääkö viimeisiään mutta ei tälläisellä palstalla juurikaan käyttöä ole, tiede asioista paskan vääntäminen ei ole mistään kotoisin.

Ja jos todella tarvitsee oikeaa tietoa täältä tuskin järkevä sitä etsii.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332

Ai on jeesiä ihan bannittu entisellä alustalla? Hö, minä kun luulin, että se oli melkein moderoimaton! :o Täällä taas ei moderoinnista voi sanoa vielä oikein mitään, kun ei juuri keskusteluakaan ole, eikä kai edes jees ole saanut sanottua mitään bannien arvoista - vai onko? Mua henkilökohtaisesti vähän sieppaa joka kerran, kun joku väittää, että tässä palstasopeutumattomuudessa on kyse jostain seniilistä muutosvastarinnasta. Itse kun aloin pystymään edes kirjoittamaan vasta vähän aikaa sitten. Ja nyt on käytössä pikkusormeni levyinen loota kirjoittamiseen, kirjoituksen pystyy lähettämään ja sen pystyy poistamaan, _mitään_ muuta ei voi tehdä. Jonkinlaisen lainauksen saa aikaan kopioimalla ja kirjoittamalla quotet itse. Että on tässä innovaatiota kerrakseen, jessus sentään.

Vaihdokas
Seuraa 
Viestejä2332

Sanotaan vielä sekin, että itse oikeasti toivoisin, että palsta ei vetelisi viimeisiään. Että tästä jotenkin vielä saataisiin oikea, toimiva keskustelupalsta. Vaikka tässä nyt ilmeisesti on tietokoneella käytettynä kivoja teknisiä ominaisuuksia, niin monet sellaiset ominaisuudet, jotka tekevät palstasta nimenomaan keskustelupalstan - eikä kommenttiosiota - puuttuvat edelleen kokonaan.

Örmy2
Seuraa 
Viestejä44

Onhan tässä nähty vuosien varrella jos jonkin näköistä uudustusta netissä siellä ja täällä, mutta tämä on kyllä heikoin onnistuminen ja näyttää lähinnä paluulta 90 luvulle....

Kannattaisi tämmöisiä uudistuksia tehdessä ottaa matkaan joku ihan oikea ammatti ihminen joka ymmärtää miten näitä tehdään, tässä uudistuksessa paistaa päälimmäisenä ammattitaidottomuus, osaamattomuus ja täydellinen puusilmäisyys.

Johonkin oma rekkauksenikin oli hävinnyt ja jouduin rekisteröitymään uudelleen, sekin kertoo jostain suunnattomasta osaamattomuudesta ja kädettömyydestä hoitaa normaalia työtä verkossa.

 

Loptio
Seuraa 
Viestejä1187

Eipä ole kehumista foorumin nykytilassa.

 

Tekninen toteutus: tyydyttävä

Selkeys: hylätty

Käytettävyys: välttävä

Visuaalinen ilme: hylätty

Kokonaisarvosana: hylätty

 

 

 

Goswell
Seuraa 
Viestejä15966

Jaa niin, se johtuu ihan meistä. Jos porukka lopettaa kirjoittamisen tai siirtyy muualle, hiljenee se.

Tietysti jos viestien lähettäminen tai kirjoittaminen on hankalaa, ei sitä kukaan viitsi tehdä. Äskenkin oma tunnin hikinen uurastus olisi taas kadonnut ilman tallennusta muistioon.

Tosin ei siitä kukaan olisi ollut pahoillaan vaikka se raapustus olisikin kadonnut.

Minun mielestä noin.

Vierailija
Vaihdokas
Ai on jeesiä ihan bannittu entisellä alustalla? Hö, minä kun luulin, että se oli melkein moderoimaton!

 

No ei se nyt kyllä mikään ihme ole, mutta lahjomattomana sillä ei kyllä ole mitään pedagogista arvoa.

Vierailija

Miten mulle tulee joistakin kommenteista mieleen tarjouskilpailun hävinnyt katkera webdisaineri?

Vois muuten toi keskustelun otsikko näkyä tässä jokaisen laatikon päällä, eikä pelkästään sivun ylälaidassa. Se mahtuis siihen avatarlootaan ihan passelisti ja sen modifiointimahdollisuus olis hyvä myös olla olemassa kun vastaa.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

En varmuudella muista, mutta minusta vaikuttaisi siltä että Jippii-foorumi oli jossain versiossaan vähän samantapainen kuin tämä nykyinen Tiede-viritys. Siinä silloisessa versiossa oli aktiivisena vain pari hassua tyyppiä ja ykkösaiheena iänikuinen maahanmuutto. Täällä henkeä on korkeintaan nais/mies-lässytyksissä, koska sehän on se aihe mistä aina riittää väännettävää kun kaikki muut aiheet kuolevat pystyyn.

En keksi uudessa versiossa mitään muuta parempaa entiseen verrattuna kuin että FB:n kuvia pystyy nyt copypastaamaan tänne, ja jonkin ihmisen kommentin perusteella senkin olisi ilmeisesti jo aiemminkin pystynyt jos vaan olisi tiennyt yhden jipon. Huononnuksia on niin paljon etten jaksa alkaa edes miettimään mitä kaikki niitä onkaan.

Nykymuodossaan saitti on yhtä yhdentekevä kuin jokin monipäinen lohikärmes Suomi24. Antoisaksi eli monipuoliseksi ja virikkeelliseksi en usko keskustelun näillä näkymin palaavan. Enkä minäkään pysty tyhjiössä operoimaan, tarvitsen interaktiivisuutta että saan tästä todella jotain irti ja pystyn muillekin jonkinlaista materiaalia tarjoitelemaan. Tuntuu todella ankealta että jokusenkin vuoden kun on tätä sivustoa pitänyt olennaisena osana nettielämäänsä, ollaan nyt tässä. Vähän kuin jonkinlainen ystävyyssuhde olisi lässähtänyt ja jäähtynyt.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7174

Onkohan kukaan miettinyt, että alustahuononnuksen tarkoitus saattoi ollakin tukahduttaa kuumana käyvä keskustelu kuumien aiheiden ympärillä? Ehkä Sanoma oli aidosti huolissaan mitä käy lehdelle, kun siinä julistettuja totuuksia aletaan kyseenalaistamaan rationaalisesti.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat