Seuraa 
Viestejä3226

Maagit olivat Parthian kaksikamarisen elimen vaikutusvaltaisia jäseniä. Parthian kaksikamarinen edustajakokous valitsi Parthian hallitsijat ja sillä oli suuri vaikutusvalta imperiumissa. Yksi kamari koostui kuninkaallisen perheen jäsenistä (Arsacidit ), ja toinen papeista, maageista (Magi ) ja vaikutusvaltaisista parttilaisista, jotka eivät olleet kuninkaallista sukua, “viisaista”. Maagit ja viisaat tunnettiin nimellä Megistanit.

Matteuksen evankeliumissa todetaan, että ” tietäjät idästä ” tulivat palvomaan Jeesusta. Termi” viisaat”,  ei todellisuudessa ollut kuvaus tietäjistä, vaan sillä tarkoitettiin megistaneja, Parthian edustajakamarin viisaita ja maageja.  Kreikankielessa Magian  tarkoittaa ” Persian tähtitieteilijä tai pappi”. Englanninkielinen sana “magic” on johdettu maageista.

Vaikka  kristillinen traditio juhlii  “kolmea viisasta miestä”, siis todellisuudessa kolmea megistania, Raamattu ei rajaa määrää vain kolmeen. Todellakin, on luultavampaa, Raamatun tapahtumat ja senaikaiset realiteetit huomioonottaen, että Jeesusta palvomaan tuli suurempi määrä maageja saattajineen, henkivartijoineen, kokkeineen ja kuormakameleineen. Olihan kyseessä rikkaan ja valtavan imperiumin, Roomaan verrattavan valtakunnan johtava ylhäisö, mikä oli matkalla arvokkaine viemisineen ja lahjoineen.  

http://pirona.fi/?p=538

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat