Seuraa 
Viestejä451

Parapsykologialle oppiaineena on kaksi vakavaa estettä yliopistomaalimassa:

 

1. Pääsykoe. Miten valita opiskelija, kun osa pyrkijöistä tietää ennalta pääsykoekysymykset?

2. Tentit: Miten opiskelijoita voidaan arvostella tenteissä, kun selvänäkijät kuitenkin tietävät tenttikysymykset etukäteen?

 

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
DedMoroz
Seuraa 
Viestejä19204

Jos joku ei ole sitä Suomessa (vai onko?) niin ei se tarkoita etteikö muualla maailmassa olisi. Ja jos on professuuri, niin kai jonkun sortin koulutusta ja tutkimustakin jaellaan, vai.

Muistaakseni Lundissa lähin professuuri aiheelle. Tarkistin ja kas, siellähän se...
Telepathy gets academic in Sweden

September 5, 2003

STOCKHOLM, Sweden (Reuters) --Sweden's Lund University, one of the oldest seats of learning in Scandinavia, will take a leap into the unknown by appointing northern Europe's first professor of parapsychology, hypnology and clairvoyance.

Almost 30 candidates, including a self-professed Indian medium and an American named Heaven Lord, applied for the post, financed by a donation, whose holder the Swedish newspaper Aftonbladet has joked will be a "Ghost Professor."

The first professor, to be appointed by Lund University Dean Goran Bexell, is expected to start work in 2004, faculty secretary Kerstin Johansson told Reuters.

Hypnology is the science of the phenomena of sleep and hypnosis.

Despite decades of experimental research and television performances by people such as spoonbending psychic Uri Geller, there is still no proof that gifts such as telepathy and the ability to see the future exist, mainstream scientists say.

"Verifying the existence of paranormal phenomena does not seem to be a promising field of science," said Sven Ove Hansson, professor of philosophy at the Royal Institute of Technology in Stockholm.

Utrecht University in the Netherlands and Scotland's Edinburgh University also have chairs in parapsychology.

 

Niin että tiedevitsiksi tällainen vakava asia oli aika... ohut.

I usually give people more chances than they deserve but once I'm done, I'm done.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Siinäpä kysymys niiden viimeisiltä tutkimattomilta korpimailta. Mystistä todellakin!

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Emotion Science
Seuraa 
Viestejä451

Ruotsin tapaus tiedetään. Yksityinen lahjoittaja oli lahjoittanut riittävän summan rahaa testamentissaan, jotta professuuri voitaisiin pierustaa. Ongelmaksi kuitenkin tuli se, että mikään Ruotsalainen yliopisto ei aluksi suostunut ottamaan lahjaprofessuuria vastaan, koska pelkäsivät, että yliopistossa oleva parapsykologian oppituoli johtaisi koko yliopiston arvostuksen vakavaan laskuun kansainvälisissä yliopistopiireissä: "Ai mistä yliopistosta hän on? Ai siitä, ruotsalaisesta, siellähän on se parapsykologian oppituoli. Taitaa olla vähän heikkotasoinen yliopisto. Jätetään väliin tämä tyyppi ja sen kirjoitukset".

Lopulta Lundin yliopisto sitten pitkin kynsin ja hampain suostui ottamaan lahjaprofessuurin vastaan.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
Emotion Science

Ruotsin tapaus tiedetään. Yksityinen lahjoittaja oli lahjoittanut riittävän summan rahaa testamentissaan, jotta professuuri voitaisiin pierustaa.

Pun intended vai ei?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat