Seuraa 
Viestejä656

Hah,haha, kyllä on naurettavaa touhua voiko joku ottaa edes todesta.

CSI:n kamerakikoista tuli todellisuutta: tutkijat tunnistavat jo ihmisiä silmien heijastuskuvista

Yorkin ja Glasgow’n yliopistojen tutkijat ovat onnistuneet erottamaan ohikulkijoiden kasvoja tutkimuskohteiden silmien heijastuksista, kertoo Wired-lehti. Uuden teknologian myötä CSI-rikossarjan futuristisista tutkimusmenetelmistä näyttää tulevan pikku hiljaa totta.

Tähän mennessä television rikossarjoissa on käytetty fantastisia, tarkkuudessaan jopa naurettavia tapoja etsiä rikollisten kuvia erilaisista heijastuksista.

Nyt tutkittavalla tekniikalla heijastuksista erotetut ja suurennetut kasvokuvat tunnistetaan kuvia vertaillessa jopa 71 prosentissa tapauksista. Tuttuja henkilöitä tunnistettaessa prosenttiluku kasvaa jopa 84 prosenttiin.

Tekniikasta voi olla tutkijoiden mukaan apua vaikkapa panttivanki- ja lasten hyväksikäyttötapauksissa, joissa tekijät ovat tuntemattomia mutta uhreista on käytössä kuvamateriaalia.

”Sarveiskalvoheijastukset voivat paljastaa hämmästyttävän paljon ympäristöstämme”, kirjoittavat tutkijat Rob Jenkins ja Christie Kerr. ”Sivustakatsojien kuvat eivät tarjoa pelkkää suuntaa-antavaa tietoa vaan niissä näkyvät kuvat ovat kunnolla tunnistettavissa.”

Tutkijoiden mukaan uusi kuvantunnistustekniikka toimii vain korkearesoluutioisissa kuvissa. Erityisesti mobiilikuvaustekniikan kehittyessä resoluutio ei ole välttämättä pullonkaula tekniikan hyödyntämiseksi.

MPC

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

Kommentit (9)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Avenger
Seuraa 
Viestejä656
Vatkain

Ja voi voi kun tämäkin menee kohta lukkoon kun otsikossa on yhdyssanavirhe.

Niin on virhe kun palstan ominaisuus ei anna mahdollisuutta korjata otsikkoa huomasin virheen heti ja yritin korjata, ei niin, ei!

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

Avenger
Seuraa 
Viestejä656

Kyllähän se niin on, että jos kaappaaja ottaa panttivangista kuvan se ei ota sitä niin läheltä ja niin hienolla kameralla, että vangin simästä heijasuvasta kuvasta voisi kaappaajan tunnistaa, täyttä tuubaa koko uutinen.

Nörtin tekemä uutinen toiselle saman sieluiselle, totuuden kanssa tässä ei olla missään tekemissessä.

-tuntoaisti on tärkein aistimme-

bergepanther
Seuraa 
Viestejä4839

Kyseinen tekniikka lienee ainakin ajatusmielessä käytössä julkisilla paikoilla jo nyt, hyvin valaistuihin myös terrorismille ja muulle rikollisuudelle alttiisiin kohteisiin kuten lentokentille, julkisen liikenteen asemille yms tämmöisiä laitetaan, ja hyvin pian kaikkialle muuallekin.

Hd-videokamerat olivat kalliita sangen pitkään, parin viime vuoden aikana mm autoissa käytettävät kamerat yleistyivät aluksi Venäjällä ja pian muuallakin, hinnat tippuivat olemattomiin, suuntaus tämän tekniikan käyttöön on päivän selvää, se mikä tässäkin siinä kuten sähköisen urkinnan laajuudessa on jäljessä ei ole tekniikka vaan sitä ja sen käyttöä täydellisesti aliarvioiva tavallinen ihminen.

Hillman
Seuraa 
Viestejä1108

Sarveikalvoheijastus kuvilla ei tulla koskaan saavuttamaan rikostutkinnassa mitään mullistavaa.

Valvontakamera, sormenjälki, dna, telekuuntelu, silminnäkijä, lienee melko kauan tärkeimmät menetelmät, rikoksien selvittämisessä.

Ihmetyttää mistä edellinen kijoittaja puhuu.

Donek eris felix, multos numerabilis amicos

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331

Kun kerran otsikon yhdyssanavirhettä ei voi korjata, vastaan vastaisuudessa otsikoidenkin kirjoittamisessa tarkkuuteen kannustavalla tavalla.

Salapoliisi: hys hys. 

Tiedettä: yleisesti toistettavaa, itseään korjattavaa tapaa ajatella asioista, tai jotain sinne päin. Tämä näistä kahdesta aiheesta on ehdottomasti minua itseäni enemmän kiinnostava. Mitä siitä?

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat