Seuraa 
Viestejä4

Siis edes teoriassakaan?
Mitä tapahtuisi jos matkustaisi ajassa taakespäin vaikka 500v, mutte ei tekisi mitään, vaan ainoastaan katselisi?

 

Kommentit (13)

Kanga
Seuraa 
Viestejä1327

Vaikka vain katselisit, niin muttaisit pelkällä seisoskelullasi ilman liikkeitä sen verran, että jokin paikallinen sääilmiö jäisi syntymättä, ja tämä sitten kertautuisi niin, että tulevaisuus muuttuisi aivan täysin toiseksi.

Riso abundat in ore stultorum

Vierailija

Eihän aikakoneella pystyisi matkustamaan ajassa taaksepäin kuin siihen päivään asti kun tuo kone rakennettiin. Tulevaisuuteen sillä vain pääsisi ja vain siihen asti kunnes joku seko sen hajottaisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Jos pystyisi matkustamaan ajassa, niin me kyllä tietäisimme siitä. Toinen skenaario on poliisit joiden rinnalla Dredd näyttää partiopojalta.

tunkkireisi
Seuraa 
Viestejä1

Aikamatkailu on paha nakki.

Vaikka siirtyminen ajassa olisikin mahdollista, se ei välttämättä tapahdu niinkuin sen toivoisi tapahtuvan.

Pelkkä aika ei ole tässä muuttuja. Miten määritellään paikka ja liike? Todennäköisesti aikamatkaaja päättyy paikkaan ja likkeeseen johon takuulla ei halunnut. Miten määritellä aikamatkustuksessa oikea paikka ja vaihe?

Miten rajoittaa siirrettävä materia? Liikutko sinä vai liikkuuko myös ympäröivä aine? Rajoittaminen on ongelma.

Aikamatkaa fantasioitessa puhutaan aina madonrei'istä. Mikään ei todista että madonreiän kautta voisi siirtää informaatiota, siis rakenteita. Tosisenlaisesta voi olla näyttöäkin. Ja vaikka voisikin, kvanttiteorian mukaan ei ole täysin(täysin, täysin) mahdotonta välttää aikanmatkailun paradoksia. Universumin "hajaantuminen" kaikkien mahdollisuuksien seurauksena saisi aikaan sen että "takaisinkytkentä" saisi aikaan vain uusia aliuniversumeita. Meidän aliuniversumissamme ei ole historiaa jossa aikamatkailusta olisi aiempaa näyttöä. Siksi sitä ei ole tapahtunut. Mutta toisaalta ...

Muistetaan kuitenkin että toistaiseksi jokainen aikamatkailuteoreema on ollut ... energiaintensiivinen? Erittäin.

Censored
Seuraa 
Viestejä3

Se on ollut meidän ikuinen kompastuskivemme... aika. Voimme hallita ja muuttaa todella monia asioita itse, mutta aika on ja pysyy. Sekunti kerrallaan se valuu eteenpäin. Sitä me emme voi muuttaa, taikka hallita. JA se ON ihmeellinen. Todella ihmeellinen. 

"On vain yksi hyvä asia, tieto, ja yksi paha asia, tietämättömyys." -Sokrates

offmind
Seuraa 
Viestejä19993
Kanga

Vaikka vain katselisit, niin muttaisit pelkällä seisoskelullasi ilman liikkeitä sen verran, että jokin paikallinen sääilmiö jäisi syntymättä, ja tämä sitten kertautuisi niin, että tulevaisuus muuttuisi aivan täysin toiseksi.

Tai vaihtoehtoisesti historian tapahtuminen tunnetulla tavalla edellyttää kyseisen aikamatkalaisen paikalla olemisen vaikka vain tarkkailijana.

Tai ehkäpä historia muuttuu jatkuvasti mutta sitä ei voi havaita. Ehkä Hitlerkin tulee lähes tapetuksi vähän väliä

http://www.tor.com/stories/2011/08/wikihistory

 

 

 

 

 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

kohe
Seuraa 
Viestejä1257

Minä kävin juuri menneisyydessä ja aiheutin ihan piruuttani sen että eräs teistä kompastui 19.12.2013 Asianomainen itse tietää kenestä puhun.

Valitettavasti samalla tulin aiheuttaneeksi krimin kriisin - pahoittelen.

Vomies
Seuraa 
Viestejä2888

Tulipa mieleen laskea käänteinen ikä. Eli mihin vuosilukuun päädyt, kun vähennät syntymävuodestasi ikäsi. Minä menin 1. maailmansodan alkuun. Syntymäni aikaan toisen maailmansodan loppumisesta oli kulunut vain parikymmentä vuotta.

Jos nykyisin eläisi lähemmäs sata vuotiaaksi ja laittaisi näitä kymmenen, niin siinä olisi jo tuhat vuotta. Ja ei tarvitse kuin laittaa näitä satavuotiaita 20 niin päästään Jeesuksen aikoihin

Ihmiskunnan historia on lyhyt.

Vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen.

Socrates
Seuraa 
Viestejä8971

Kausaliteetti, eräs tuntemamme fysiikan peruslakeja, rikkoontuisi, voisit vaikuttaa tulevaisuuteen vaikkapa vain näkemällä menneen. Tulevaisuuteen voit matkustaa, sitä ei fysiikka kiellä. Huitelet vain 99.99% valon nopeudesta vuoden ja palatessasi maan päälle siellä on vuosi 30 000 jälkeen ajanlaskumme alun.

Lentotaidoton
Seuraa 
Viestejä6436
Hannu Tanskanen

Kausaliteetti, eräs tuntemamme fysiikan peruslakeja, rikkoontuisi, voisit vaikuttaa tulevaisuuteen vaikkapa vain näkemällä menneen. Tulevaisuuteen voit matkustaa, sitä ei fysiikka kiellä. Huitelet vain 99.99% valon nopeudesta vuoden ja palatessasi maan päälle siellä on vuosi 30 000 jälkeen ajanlaskumme alun.

Pieni huomautus: siis vain toisten tulevaisuuteen. Omaan tulevaisuutesi et.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä63007

Me emme tiedä mitä emme tiedä tulevaisuudessa.

Time Dilation Record[edit]

For a long time, Avdeyev held the record for time dilation experienced by a human being.[1][2][3] In his 747 days aboard Mir, cumulative across three missions, he went approximately 27,360 km/h and thus aged roughly 0.02 seconds (20 milliseconds) less than an Earthbound person would have,[4] which is considerably more than any other human being, except Sergei Krikalev.[5] This is due to the special relativistic effect of time dilation and is not properly thought of as time travelling as described by mainstream culture.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_Avdeyev

Regarding time travel into the past, Gott said it may be possible, but much more difficult. One idea, developed by Kip Thorne and colleagues at the California Institute of Technology, involves "wormholes," which are shortcuts from one part of the universe to another. The other, which Gott proposed in 1991, involves two "cosmic strings," which are filaments of very dense matter left over from the early universe. When two cosmic strings pass each other at a great enough speed, someone traveling around the strings would be transported back in time.

"Time travel to the past is a project that only supercivilizations could attempt, because it involves manipulating enormous masses," Gott said. To use the cosmic string idea to travel back one year, for example, would require a time machine with half the mass of our galaxy. Investigating both approaches may also require an understanding of quantum gravity, an area of physics that has not yet been developed, Gott said.

Such requirements, however, should not stop people from thinking about time travel, Gott said. Science fiction writers often have used mechanisms that seemed outlandish at the time, but then became part of standard physics, he noted. H.G. Wells, for example, wrote "The Time Machine" in 1895, when time was still thought to proceed at a fixed and universal rate; 10 years later Einstein published his theory of special relativity, which showed that the progress of time changes according to the circumstances.

http://www.princeton.edu/main/news/archive/A97/94/63I40/index.xml

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat