Seuraa 
Viestejä1161

Tuli vastaan marsin mönkijän pyörän tarkka kuva.

http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpeg/PIA17751.jpg

”PIA17751:

Left-Front Wheel of Curiosity Rover, Approaching Three Miles”

Rengas on joutunut koville, se on reikiä ja repeämiä täynnä. Kestääkö enää pitkään, ennen kuin pinta lähtee,jolloin uppamisvaara on suuri ? Mistä nuo kovat kolheet, vai onko olosuhteet kovemmat mitä on oletettu, suunnitelu virhe , kovemmat tiet ?

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
jeremia2
Seuraa 
Viestejä1161
PSYbuse

Joo meni kyl ihan ohi tää kuva...

Muoks. Löytyihän tuosta repeämä tuosta renkaasta. En kyl ymmärrä, miten toi vaikuttais mihinkään.

Alareunassa,hiemanvasemmalla, pintalevy (siinä on kiinni tuo pintakuvio) on revennyt reunastaan irti ja on muutenkin repaleen oloinen , vasemmalla keskiosassa näkyy kun ohut pintalevy on aivan "rusinana" . Renkaan nykyinen (kuvassa) alaosa, on paksummasta  metallista ja siinä on koneistettu vanteen sisään kertyneen soran tyhjennysreiä? Jos tuo vasemmalla oleva pintalevy irtoaa niin renkaasta irtoaa suuri sektori kantavaa pintaa. Mailejanhan siihen ei vielä ole kertynyt kuin muutama, miltä rengas näyttää kymmenien mailien jäkeen ? 

PSYbuse
Seuraa 
Viestejä1365
Gemini

Aika hienolta (siis ohuelta) näyttää tuo rengas. Paksuus 0,75 mm:

http://cosmoquest.org/forum/showthread.php?146547-Hole-in-Curiosity-s-Wheel

No toi selvittääkin, miksi on mennyt tohon kuntoon. Kun ehdin jo ihmettelemään, miten ne on noinkin rikki saatu. Eihän nuo mönkijät kuitenkaan revittele menemään tuolla. Olisko extra 0,25 milliä tehnyt sit liikaa painonlisää? Helppohan se on kyl täältä huudella..

Mielipiteeni voi muuttua, muttei se tosiasia, että olen oikeassa.
http://www.youtube.com/watch?v=1orMXD_Ijbs

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1161
Gemini

Ai perhana, näin se muuten taitaa olla. No, eräs palstalainen pääsee pian rattaita vaihtelemaan tuohon roveriin

On ne hyvä vaihtaa ajoissa, marssin hiekka  tunnetusti kantaa huonosti . Eikö se edellinen rooveri juuttunut hiekaan kun fillari painu marssiin (maahan se ei voinut painua ?  )

Eikö supertietokone -neukkuväki myynyt niille (nasa) vahvaa titaania- ois kestänyt pidempään (usa osti aikoinaan titaanin sr-71:n neukkkulasta kun ittellä ei ollut- ja lähetti koneen vakoilee itään neukkulaan, oisko  suuttunut ja ei myy enään ? ) . Jos vertaa edellisissä (aikaisemmissa) kuvissa ollutta hajoamista, niin kyllä hajoaminen on hyvin edistynyt lyhyellä matkalla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat