Seuraa 
Viestejä451

Näyttää silät, että medikalisaatio, eli tavallisten ilmiöiden kääntäminen sairauksiksi ja hoitoa vaativiksi tiloiksi, on saavuttanut uuden huippunsa. Nyt kirjoitetaan, että nuorten jääkikieon MM-kisojen loppuottelun hävinnelle ruotsalaispelaajille järjestetään kriisiapua.

Ei tässä ole mitään järkeä enää. Mehän harrastamme urheilua ja pelaamista juuri niiden tuoman jännityksen vuoksi. Jännitys syntyy siitä, että on kaksi mahdollisuutta: voitta tai hävitä. Jos voiton mahdollisuus on 100 % ja häviön 0 %, ei ole mitään jännitystä. Samoin, mitä suurempi on jännitys, sitä suurempi on voitonriemu. Vastaavasti, mitä suurempi on jännitys, sitä karvaammalta tappio maistuu.

Asiaa voisi ajatella myös siltä kannalta, että jos poistetaan jännitys esimerkiksi antamalla jääkiekkofaneille tuhti annos rauhoittavaa lääkettä ennen ottelua, neuroleptejä, niin fanit pysyvät rauhallisina ottelun ajan, mutta eivät sure häviötä ottelun jälkeen, eivätkä tunne voitonriemua voitetun ottelun jälkeen.

 

http://tiedostamaton.net/hakkinen.htm

Vaikka psykologit puhuvat siitä, että surun ja pelon tunteista tulee puhua toisten ihmisten kanssa, niin tämä urheilun jännitys, voitonriemu ja häviön pettymys ovat tunteita, joita puhumalla ei voi vähentää. Jos haluaa kokea jännitystä ja voitonriemua, niin tappion hetkellä pettymys on yhtä voimakasta, puhuu siitä toiselle tai ei.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat