Seuraa 
Viestejä28

Minua jäi kiehtomaan toi venäläinen Kamov Ka-52 monitoiminen taisteluhelikopteri, jonka erikoisuutena on, että siinä on kaksi vastakkaisiin suuntiin pyörivää roottoria, eikä lainkaan pyrstöroottoria.
Ymmärsinkö oikein, että toi koaksiaaliroottori kaksi päällekkäistä, eri suuntiin pyörivää roottoria tarvii kaksi moottoria? Molemmilla roottorilla on oma moottori?

Kommentit (6)

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35469

Enpä ole ennen nähnyt oikeaa koaksiaalihelikopteria. RC-koptereissa tuota rakennetta käytetään.

 

En tiedä miten tuon kopterin voimansiirto on toteutettu. Siinä on voimanlähteenä kaksi kaasuturbiinia, niin kuin taisteluhelikoptereiaa yleensä, mutta en usko, että ne käyttävät kumpikin omaa roottoriaan, koska siinä tapauksessa toisen moottorin vioittuessa kopteri menettäisi lentokykynsä kokonaan. Ei tehon jakaminen yhdeltä akselilta kahdelle roottorille ole mitenkään vaikeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Eikai se sentään kahta moottoria tarvi, ainakaan periaatteessa? Ainakin mutun perusteella runkoa kiertävä momentti voidaan valita vapaasti säätämällä roottorien lapakulmien eroa. Mini-rc-kopukoissa 2-moottorisuus lienee helpoin toteuttaa.

Risuparta
Seuraa 
Viestejä3

Minä ajattelin asian siten, että lavat ovat molemmat omilla akseleillaan jotka ovat toistensa sisässä. Ulompaan vaippaan on kiinnitetty kulmahammasratas (onkohan tuo edes oikea sana), semmoinen Legoista tuttu missä ne hampaat tekevät 90 asteen mutkan. Moottorilta tulevan rattaan yläpintaan ja sisemmän akselin vastaavat hilut sitten alapintaan. Armoton laakerointi ja kohtuukovat voimathan tuossa ovat mutta ainakin saadaan molempiin akseleihin tasainen veto ja lapakulmia muuttamalla saadaan aikaan kierto.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat