Seuraa 
Viestejä2

Marx oli oikeassa, paitsi hänen mielensä oli liian alkeellinen kuvitellakseen koneet (Aivan kuin minun mieleni on liian alkeellinen kuvittelemaan toimiva tietoisuuden yhdistäminen, jossa yksilöllisyys sulautetaan saumattomasti tekoälyyn).

Sitten kun terveydenhuolto, laki, tuotanto -ja maatalous, sekä teollisuuden alat on automatisoitu, ei maailman hallituksiakaan enää nykyisenlaisinaan tarvita.

Tiedän että se kuulostaa pelottavalta ja oudolta, mutta ajattele mitä tapahtuu jos yritykset omistaisivat nämä koneet sen sijaan, että ne olisivat yhteishyödyllisessä omistuksessa.

Kuvittele leirit jonne joutilaat viedään, jotta he eivät maleksi kaduilla häiritsemässä rikkaita. Kuvittele leirit joissa ruuanjakelun ja ihmisten valvomisen hoitavat robotit.

Kuvittele erilaisia pillereitä joilla sinut saadaan pidettyä turtana ja tahdottomana, pois pääoman tahkojien koneiden tieltä.

Kuvittele olevasi ansassa, avuttomana ja hyödyttömänä.

Vertaile edellistä maailmaan jossa kaikille maksettaisiin (koneista riippumatta) tehdyn työn mukaan. Näin ihmiset voisivat matkustaa, elää ja syödä hyvin maailmassa jossa koneen ja ihmisen yhteensulautuminen olisi onnistunut niin hyvin, että tulevaisuutemme olisi täysin itsejohdettavissa ja muokattavissamme.

Maailmassa, jossa itse päättäisimme mitä merkitsee olla ihminen, tai enemmän.

Taide, tiede, teatteri, musiikki, matematiikka, fysiikka ja hengellisyys voisivat yhdessäviedä meidät siihen suuntaan, vaikka se tuntuisikin siltä kuin lukisi satukirjan satua.

Nykyinen systeemi on kuin lohikäärme joka liekit leimahdellen syö omaa häntäänsä.

Meidän on löydettävä (olemassa oleva, hyvin pieni) ikkuna kohti parempaa vaihtoehtoa,pois kapitalismin epätäydellisestä noidankehästä, jatkumosta jossa rikkaat rikastuvat ja köyhät pysyvät systeemin vankeina; köyhinä ja lääkittyinä. 

Voisimme yhä saavuttaa vapaan yhteiskunnan jossa kaikille kansalaisille annettaisiin vapaus (varallisuudesta riippumatta) tutkiskella itseään ja sitä mitä on olla ihminen.

Minkälaisen yhteiskunnan sinä haluat?

Miten aiot omalta osaltasi toimia, jottei automatisaatio syö sinunkin tehtävääsi yhteiskunnassamme?

Sen mukanaan tuomat haitat on jo nähtävissä ympärillämme: Yritykset irtisanovat, työttömyys lisääntyy ja toimettomien määrä kasvaa. Epävarmuus ja toivottomuus lisääntyvät ja se aiheuttaa yksilöissä käytöshäiriöitä ympäri maailman.

Ne, ketkä ovat jämähtäneet tuohon kapitalismin mukanaan tuomaan epätäydelliseen jatkumoon, ovat niin pihalla ympäröivästä todellisuudesta, että he halveksuen suhtautuvat näihin toimettomiin, (useimmiten) pakon edessä työttömiksi jääneisiin kanssaihmisiinsä.

Varovaisen arvioni mukaan viimeistään kymmenen vuoden kuluttua yli 50% meistä kaikista on työttömiä, joten omien arvojen tarkistaminen alkaa olla viimeistään nyt kaikilla ajankohtaista.

Useimmiten jo pelkkä avun pyytäminen saa ihmisen tuntemaan itsensä merkityksettömäksi, ja täytyisi aina muistaa osata asettaa itsensä toisen asemaan, oppia katselemaan maailmaa toisen ihmisen perpektiivistä.

Se, että joku tarvitsee rahallista tukea yhteiskunnalta, ei ole ihmisarvosta pois.

Kuitenkin lopulta suurin osa ihmiskunnasta tulee aina olemaan toimettomina, huulet pyöreinä, kämmenet  ojossa ja taskut tyhjinä: "mitäs nyt tehdään?" .

Kukaan ei vapaaehtoisesti halua tuohon tilanteeseen; toimeton, merkityksetön ja halveksittu. Ei siis ole ihme, että tuohon useimmiten yhdistyy vielä käytöshäiriöinen päihteiden käyttökin.

Nykymaailmassa empatia loistaa poissaolollaan, ja se johtaa meitä kiivaasti kohti huonointa mahdollista vaihtoehtoa. Kilpailuyhteiskunta tekee oravanpyörän riivaamista ihmisistä koko ajan entistä röyhkeämpiä ja itsekeskeisempiä, sokeita todelliselle maailmalle ja elämälle. Rahankiilto ja valta silmissään he heittävät ihmisyytensä, elämänsä ja elämänarvonsa hukkaan.

Samalla nämä sokeat, empatiakyvyttömät megalomaanikot johtavat yhteiskuntaa puolestamme, päättävät samalla etukäteen tulevien sukupolvien kohtalon.

Aiotko toimia kuin robotti siihen asti kunnes automatisaatio korvaa sinut?

Aiotko tehdä jotakin konkreettista muuttaaksesi nykyisen kilpailuyhteiskunnan mallin?

Aiotko toimia kuin robotti siihen asti kunnes automatisaatio korvaa sinut?

Haluatko sinä jälkikasvua tällaiseen maailmaan, ja jos haluat niin miksi? 

Minkälaisen yhteiskunnan sinä haluat?

 

Mitä teet?

 

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat