Seuraa 
Viestejä13176

Mitä laki sanoo paljonko pitää olla alkoholin tilavuusprosentteja että on laillista. Entäpä miten ylipäätänsä saa siihen olueeseen ne prosentin piti tulla keskikaljan vahvusta niin oli jotain rapakaljaa. Nyt varmuuden vuoksi velipoika laittoi 4 kiloo sokeria että ei tuu liian "laihaa".

 

Mäskistä se vierre vai mikä lie liemi ja hiiva eriksen jne. ei käytetä valmisuutteita enää. 27 litraa valmistuu mutta siitä voi aina muutma litra mennä hukkaan erinäisistä syistä.

Kommentit (11)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Käymisteitse saat tuottaa niin vahvaa alkoholia kuin suinkin syntyy. Tislaaminen on kielletty.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Ohjeiden mukaan tehty mutta alkoholi ei pysy.  Ei kai se luulisi haihtuvat. Toki sitä kun pitää lämpimässä yli käymisen niin siinäkö se katoaa. Kaikkihan vaikuttaa siihen makuun. Jos pitää lämpimässä ja sitten vie kylmään.   Onko eroa käykö kylmässä ja vai lämpimässä. 

 

Meillä on sellainen iso kylmähuone käytössä missä 5 astetta kokoajan. 60-luvun taloissa on tuollaisia ennen kun jääkaapit oli muotia.  Aika iso sähkönkulutus varmaan taloyhtiölle kun kylmäkoneet pyöriii kokoajan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Aweb

Kyllähän se käymisprosessi tietty sen huoneenlämmön vaatii.

Itse asiassa ei. Oluet voi panna matalammasskain lämmössä mikä on itse asiassa parempi. Lager-tyyppiset eli pohjahiivaoluet käyvät esim. 5-10 asteen lämpötiloissa. Pintahiivaoluet voi käyttää huoneenlämmössäkin jos parempaa paikkaa ei ole kuin joku komeron nurkka asunnossaan. Käyminen on kyllä lämpimämmässä nopeampaa mutta lopputulos ei ole laadukasta olutta vaan kiljun tapaista.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

aes
Seuraa 
Viestejä173

"Meillä on sellainen iso kylmähuone käytössä missä 5 astetta kokoajan. 60-luvun taloissa on tuollaisia ennen kun jääkaapit oli muotia.  Aika iso sähkönkulutus varmaan taloyhtiölle kun kylmäkoneet pyöriii kokoajan."

Meidän talossa melkein kaikki kaapit ovat tyhjiä. Olihan siellä kuitenkin kiva jäähdytellä kesän helteillä.

Overlander
Seuraa 
Viestejä1441

Onko täällä kellään muulla tunne, että valtakunnassa ei ole kaikki hyvin kun panimot sanoo menevänsä nurin Viron tuonnin takia ja vastuulliset miettii oluen viemistä alkoon ja sen laimentamista?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat