Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Mitä laki sanoo paljonko pitää olla alkoholin tilavuusprosentteja että on laillista. Entäpä miten ylipäätänsä saa siihen olueeseen ne prosentin piti tulla keskikaljan vahvusta niin oli jotain rapakaljaa. Nyt varmuuden vuoksi velipoika laittoi 4 kiloo sokeria että ei tuu liian "laihaa".

 

Mäskistä se vierre vai mikä lie liemi ja hiiva eriksen jne. ei käytetä valmisuutteita enää. 27 litraa valmistuu mutta siitä voi aina muutma litra mennä hukkaan erinäisistä syistä.

Kommentit (11)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Käymisteitse saat tuottaa niin vahvaa alkoholia kuin suinkin syntyy. Tislaaminen on kielletty.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Ohjeiden mukaan tehty mutta alkoholi ei pysy.  Ei kai se luulisi haihtuvat. Toki sitä kun pitää lämpimässä yli käymisen niin siinäkö se katoaa. Kaikkihan vaikuttaa siihen makuun. Jos pitää lämpimässä ja sitten vie kylmään.   Onko eroa käykö kylmässä ja vai lämpimässä. 

 

Meillä on sellainen iso kylmähuone käytössä missä 5 astetta kokoajan. 60-luvun taloissa on tuollaisia ennen kun jääkaapit oli muotia.  Aika iso sähkönkulutus varmaan taloyhtiölle kun kylmäkoneet pyöriii kokoajan.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Kyllähän se käymisprosessi tietty sen huoneenlämmön vaatii.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Liittynyt16.3.2005
Aweb

Kyllähän se käymisprosessi tietty sen huoneenlämmön vaatii.

Itse asiassa ei. Oluet voi panna matalammasskain lämmössä mikä on itse asiassa parempi. Lager-tyyppiset eli pohjahiivaoluet käyvät esim. 5-10 asteen lämpötiloissa. Pintahiivaoluet voi käyttää huoneenlämmössäkin jos parempaa paikkaa ei ole kuin joku komeron nurkka asunnossaan. Käyminen on kyllä lämpimämmässä nopeampaa mutta lopputulos ei ole laadukasta olutta vaan kiljun tapaista.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

aes
Seuraa 
Viestejä173
Liittynyt4.7.2008

"Meillä on sellainen iso kylmähuone käytössä missä 5 astetta kokoajan. 60-luvun taloissa on tuollaisia ennen kun jääkaapit oli muotia.  Aika iso sähkönkulutus varmaan taloyhtiölle kun kylmäkoneet pyöriii kokoajan."

Meidän talossa melkein kaikki kaapit ovat tyhjiä. Olihan siellä kuitenkin kiva jäähdytellä kesän helteillä.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Voihan sitä lämpimässä käyttää, ei se kiljulta maistu tai näytä. Ehkä se siihen hiivaan liittyy. Makuun vaikuttaa ehkä pehmeää eikä kitkerää. En tiedä. Humalalla on maustettu. Niin en tiedä mistä johtui että oli sellaista kuivan makuista yksi erä.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä38589
Liittynyt6.12.2009
tiäremiäs

 En tiedä. Humalalla on maustettu. Niin en tiedä mistä johtui että oli sellaista kuivan makuista yksi erä.

Humalasta

Overlander
Seuraa 
Viestejä1441
Liittynyt15.1.2014

Onko täällä kellään muulla tunne, että valtakunnassa ei ole kaikki hyvin kun panimot sanoo menevänsä nurin Viron tuonnin takia ja vastuulliset miettii oluen viemistä alkoon ja sen laimentamista?

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat