Voiko Star Trekin poimuajo toteutua?

Lupaan syödä päällystakkini, jos joskus matkaamme Enterprise-aluksen tavoin poimuajolla galaksin laidasta laitaan – vaikka meksikolainen fyysikko Miguel Alcubierre osoitti 1994, että suhteellisuusteoria sallii avaruuden muotoilun poimuajon vaatimalla tavalla.Lue koko juttu

Kommentit (4)

jeremia2
Seuraa 
Viestejä1089
Liittynyt2.3.2009

Kuinka liikumme, mitä on like? Etenemmekö lineaarisesti vai pieninä mini kvanttihyppyinä?

Jos voisimme liikkua halutun pituisina pitkinä kvanttihyppyinä liikkeemme ei olisi enään liike-energiaa, vain paikkojenvälinen potenttiaalienergiaa. Siirtyisimme paikasta toiseen “kvanttiliikkeenä /hyppyinä” perättäin nopeasti , vähän niinkuin elokuvan filmillä liikkeet ovat kvanttiliikkeenomaisia, filmin nopeutus lisää hyppjen märää/s ja näennäistä nopeutta. Siinä massan hitaus ei pistäisi kampoihin “nopeuden” muutoksissa, eikä valon nopeuskaan olisi rajana, valovuoden matkatkin taittuisi hetkessä ilman avaruuden poimuiluja? Kuinka se sitten "kvantti hypyttäminen" tehtäisiin ??

Chair
Seuraa 
Viestejä2799
Liittynyt6.9.2005

Aikoinaan eräät tiedemiehet pitivät mahdottomina myös ilmaa raskaampia lentäviä koneita sekä avaruudessa lentämistä. Heillä oli ajatuksilleen ihan hyvät perustelut, jotka perustuivat sen aikaiseen (parhaaseen?) tietoon.

"Die Theorie bestimmt was wir beobachten können."(Albert Einstein)

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat