Seuraa 
Viestejä17

törmään usein väitteeseen ettei aine voi laajentua koko ajan. Samat ihmiset kuitenkin uskovat että avaruus voi laajentua koko ajan ja se on minusta hyvin erikoista!

Mikä asia mahdolistaisi sen että aine olisi laajentunut koko näkyvän maailmankaikkeuden historian ajan?

Entäpä jos ne tihentymät josta aine koostuu, kierrättäisivät koko ajan sellaista asiaa joka laajenisi koko ajan?

Silloin tihentymät koostuisivat itse tästä laajenevasta asiasta!

Ja niissä oleva laajeneva asia vaihtuisi niissä kokonaan ajan / liikkeen kanssa!

Kun protonit ja neutronit olisivat laajentuneet kaksi kertaa isommiksi, niiden kyky hidastaa ulkoapäin niiden sisälle työntyvää liikettä heikkenisi, mutta kun ulkoapäin niiden sisällä työntyvän asian tiheys olisi pienentynyt samassa suhteessa, kykenisivät laajenevat protonit ja neutronit edelleen kierrättämään kok ajan laajenevaa asiaa, niin että ne itse laajenisivat siinä saman aikaisesti samassa suhteessa!

1. On havaittu fakta että kaikki näkyvässä maailmankaikkeudessa oli kauan aikaa sitten paljon tiheämpään puristuneena!

Miksi on niin vaikea asia ymmärtää että myös se asia josta aine koostuu, oli aikoinaan paljon tiheämpään puristuneena?

Kommentit (6)

Lähde
Seuraa 
Viestejä17

ajatelkaapa jos laajenevat tutkijat kiihdyttävät laajenevalla kiihdyttimellä laajenevia protoneita, ilman että ymmärtävät sitä että he tutkivat laajenevia protoneita koko ajan laajenevalla hiukkaskiihdyttimellä?

Se olisi aika hauskaa!

.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lähde
Seuraa 
Viestejä17

Todistaako havainto valon yleisestä punasiirtymästä sen että avaruus laajenee vai sen että valo laajenee? Miten valon laajeneminen / hajaantuminen isommalle alueelle liittyy millään tavalla avaruuteen?

Lähde
Seuraa 
Viestejä17

Todellakin. Kuka kertoisi miksi on loogisempaa olettaa että avaruus laajenee? Mihin avaruuden dynaamisuus perustuu? Eikö dynaamisuuden perusedellytys ole liike? Miksi avaruus koostuisi erillisistä osista? Vai koostuuko dynaaminen avaruus erillisistä osista? Jos ei, niin mistä avaruus koostuu? Miten se asia josta aine koostuu, olisi kyennyt estämään oman hajaantumisensa / laajenemisensa, vaikka kaikki on saman aikaisesti hajaantunut / laajentunut isossa mittakaavassa? Ja miksi sen asian josta aine koostuu, olisi edes tarvinnut kyetä pitämään itsensä tiheänä?

Lähde
Seuraa 
Viestejä17

ja edelleen! jos ja kun ison mittakaavan suhteellisuusteoriaa ei voi saada yhdistettyä pienen mittakaavan kvanttiteorioiden kanssa matemaattisesti, niin eikö syy siihen voi piillä nimenomaan siinä että tuo isossa mittakaavassa havaittu hajaantuminen vähemmän tiheäksi asiaksi tapahtuu myös pienessä mittakaavassa?

Lähde
Seuraa 
Viestejä17

aloituksessa pohdin sitä että mikä voisi mahdollistaa aineen jatkuvan laajenemisen! Voisiko joku laajenevaan avaruuteen uskova avata minulle laajenevan avaruuden mysteeriä? Eli mikä asia mahdollistaa avaruuden jatkuvan laajenemisen ja miten se sen tekee?

Thread has been locked.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat