Seuraa 
Viestejä981

Ihmiskunnan tulevaisuus.

 

Vaikka mikään luonnonkatastrofi tai ihmisen itse aiheuttama katastrofi ei pyyhkäisi ihmisiä maan päältä, voisiko ihmisiä vielä olla Maan päällä elosssa vaikkapa 100 000 vuoden kuluttua, kun luonnonvalinta ei ihmisten kohdalla enää toimi. Geneettinen perimä degeneroituu, ellei kaikkia virheellistä geenitointaa pystytä sammuttamaan tai geenivirheitä pystytä korjaamaan.

 

Vaikka geenivirheet pystyttäisiin korjaamaan, voidaanko epigeneettiselle periytymällä ihmisen toimesta tehdä mitään? Geenien löytymisen jälkeen ei uskottu hankittujen ominaisuuksien periintymiseen. Epigeneettinen periytyminen kumoaa tämän. Esimerkiksi kasvien pakkasenkestävyyden periytymisessä geenit voivat olla passiivisia tai aktiivisia vanhempien hankittujen ominaisuuksien vaikutuksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita minkä tahansa hankittujen ominaisuuksien periytymistä, vaan kyseessä on epigeneettisen periytymisen muoto.

 

Kun arvostelin tuolla toisella sivustolla turismia maapallon toiselle puolelle ulotettuna energiatuhlarina, se ei ole ollenkaan turismin pahin tuotos. Kun mikroeliöt virukset, bakteerit, basillit, loiset ja tuhoeläimet kulkeutuvat vain muutamista pisteistä ympäri maapallon, millä noita epidemioita enää pystytään hillitsemään. Kohta on niin, että luonnonvalinta alkaa karsia jengiä juuri siksi, että kun lääkkeitä ei ole, vain jostakin syystä jotkut vastustuskykyiset elimistöt selviävät. Lääketehtaat kyllä tekevät parhaansa kilpajuoksussa, mutta joidenkin tartuntatautien osalta se näyttäisi olevan häviämässä. (En nyt muista mitä kaikkia tauteja ne ovat, mutta sitkeä nettisurffaaja kyllä senkin tiedon pystyy kaivamaan.)

 

Jos siis geneettisen ja vieläpä epigeneettisen degeneroitumisen ongelmasta selvittäisiin ihmisen omin voimin, pystyttäisiinkö selviämään joka puolelle maailmaa levinneistä sellaisista taudeista, joihin ei ole parannuskeinoa. Juuri maailmanlaajuinen liikkuminen ei jätä enää montaakaan yhteisöä saastumatta joka puolelle maailmaa levinneistä tautien aiheuttajista.

 

Jos kaikesta arkijärjen vastaisesti mahdottomalta tuntuvasta ajatuksesta huolimatta - täydellisesti toimivia siirtokuntia pystyttäisin rakentamaan toisille paleetoille, tai avaruuteen eri puolilla aurinkokuntaa, niin sukupolvien geenihajonta olisi niissä niin suppea, että ne häviäisivät lyhyessä ajassa, elleivät ne omin voimin pystyisi korjaamaan sekä geeniperimän, että epigeneettisen perimän virheitä. Ihan arkijärjelläkin tuntuisi mahdolliselta ainakin jossain määrin välttyä tautien saastuttavalta vaikutukselta Maan pinnalle vastaavien ”siirtokuntien” rakentamisella.

.........

 

Mikä uhka on ihmispopulaation kiihtyvä kasvu? Minun mielestäni syntyvyyden säännöstely on ihan ensimmäinen asia, mikä pitäisi hoitaa koskemaan koko maapalloa. Se pitäisi hoitaa valistuksella niin, ettei mitään moraalisisia ongelmia kenenkään tarvitsisi kantaa, eli nykyisistä moraalia ja uskonnollisia ristiriitaisuuksia aiheuttavista ongelmista pitäisi päästä kokonaan eroon. Kysymyshän on todella suuren luokan haaste, kun ihmisten sivistystason ja moraalitason nostaminen useimpien ihmisten mielestä on mahdoton tehtävä, johtuen syvään juurtuneista käsityksistä elämän arvoista.

 

Syntyvyyden säännöstelyyn kehitysmaissa ja tiettyjen juurtuneiden käsitysten muuttamiseksi niitä kehittyneemmissäkään maissa, ei ole panostettu käytännössä mitään merkittäviä tuloksia tuottaneita toimenpiteitä.

.........

 

Mikä uhka on huumeet koko ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen. Jos ne eivät tuhoakaan suoranaisesti kuin osan ihmiskunnasta, ne rapauttavat yhteiskunnan toimintaa. Siitä aiheesta on keskusteltu ja kirjoitettu niin paljon, että ei siitä sen enempää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat