Seuraa 
Viestejä5

Kaipaisin vinkkejä suomenkielisistä tiedettä, tekniikkaa (ja ehkä vähän filosofiaakin joka kodin pikku-filosofeille) käsittelevistä nettikeskustelufoorumeista.

Tyyli saisi ehkä olla hieman "tieteellisempi" (mitä se sitten kenellekin tarkoittaakaan), kuin täällä, mutta kuitenkin sopivasti pilke silmäkulmassa niin, ettei mitään aihetta tai keskustelijaa suoralta kädeltä tyrmättäisi aiheen "typeryyden" vuoksi.

 

Leo-setä

Kommentit (5)

jussipussi
Seuraa 
Viestejä55496

Kokeile nyt vaan täällä ensin, avaa uusi aihe / keskustelu ja asennoidu siten että kun keittiössä kokataan tulee myös kuuma...

Ei asiallista tai asiatonta kritiikkiä karkuun pääse.

omar
Seuraa 
Viestejä212

Enpä tiedä voiko löytyä tieteellistä foorumia, jossa ei olisi asioiden ja niiden esittäjien kritisoiminen tärkein asia. Sananlaskujen mukaan juuri kun kaksi henkilöä riitelee ja kolmas tulee väliin niin seuraa tärkeistä tärkein eli TARKKANÄKÖISYYS.

Kritiikki ja skeptisyys on tärkeämpää kuin avoimuus ja kaiken suvaitseminen tieteessä. Ilman kritiikkiä ei synny tarkkanäköisyyttä.

Itseäni on usein kristisoitu ja aivan syystä. Se vain sisuunnuttaa ja saa aikaan, että perehdyn asiaan tarkemmin ja tarkemmin. Pyrin myös parantamaan kielellistä ilmaisuani.

Välillä mennään ehkä kuitenkin turhaan sulkemaan joku ketju. Esimerkiksi tuo Mustien aukkojen Palomuurit ketju sisälsi tärkeitä sitaatteja asiaan huipputiedemiehiltä. Olisin voinut tuossa ketjussa keskustella paljonkin, mutta ehkä on parempi näin. Muissa ketjuissa sitten tulee samoja ajatuksia esiin kuitenkin.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
BCK
Seuraa 
Viestejä6960

Olisi tosiaan kiva tietää muistakin tiedefoorumeista. Vaikka sitten englannin- tai ruotsinkielisistä, jos suomenkielisiä ei muita löydy. Tulisipahan harjoiteltua noitakin kieliä enemmän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat