Seuraa 
Viestejä769

 

"Suomalaistiimi mukana läpimurrossa: Kauan etsitty hiukkanen löytyi"

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014012917990815_uu.shtml

 

"Se voisi auttaa kehittämään fuusiovoimalat energiatehokkaiksi. Lopputuloksena sähkön hinta saattaisi romahtaa, Möttönen visioi."

 

 

Bernard Shawn: ”Tiede on aina väärässä: se ei koskaan ratkaise ongelmaa luomatta kymmentä lisää.”

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Eusa
Seuraa 
Viestejä19109

Virallinen julkaisupaiva on kai huominen 30.1.

Temppu tehdaan Bose-Einstein-kondensaatissa, jossa duaalisuus voidaan nahda paljaana ja koherenttina nousee monopoliominaisuus ulkoisen kentan havaintoon.

Kasitykseni on, etta tilanteessa on myos vastakkainen monopoli olemassa, mutta havaintohorisontin takana toisenlaisella mittausjarjestelylla sekin esiin otettavissa...

Hienorakennevakio vapausasteista: (1+2¹+3²+5³+1/2¹*3²/5³)⁻¹ = 137,036⁻¹

  • ylös 0
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Magneettinen monopoli ei välttämättä sano maallikolle mitään, itse en ainakaan olisi tästä ymmärtänyt mistä on kyse, ellen olisi sattunut lukemaan asiasta ensin Ylen teksti-tv:stä:

Tutkijat loivat yksinapaisen magneetin

Tutkijat ovat onnistuneet ensi kertaa luomaan ja valokuvaamaan magneetin, jolla on vain yksi napa. Aalto-yliopiston tekniikan tohtorin Mikko Möttösen kehittämä menetelmä toi esille synteettisen hiukkasen, jota ei ole aiemmin onnistuttu havaitsemaan. Yleensä magneeteilla on kaksi napaa, pohjoinen ja eteläinen. Synteettinen magneettinen monopoli on magneettinen varaus, jolla on ainoastaan yksi napa. Kun ilmiö nyt on todistettu, voidaan etsiä luonnollista magneettista mono- polia. Se mahdollistaisi voimakkaat magneettikentät mm. fuusiovoimaloihin.

Kysymys on siis yksinapaisesta magneetista josta puuttuu joko plus- tai miinusnapa.

  • ylös 0
  • alas 0
T.O.P
Seuraa 
Viestejä653

Eli onkos nyt tapahtunut niin, että Bosen-Einsteinin kondensaatissa on saatu havaittua "magneettihiukkanen"? Tuossa kondensaatissahan valokin hidastuu eli nyt on saatu "magneettihiukkasen" liikettä hidastettua niin paljon, että se on pystytty havaitsemaan?

Tuo havaintohan on aika hyvin linjassa sen kanssa, että magnetismi aiheutuu juurikin noiden magneettihiukkasten liikkeestä. Liike on saanut alkunsa alkuräjähdyksessä ja kun aliatomisella tasolla ei ole mitään tekijää, joka liikettä hidastaisi, niin liike vaan jatkuu ja jatkuu. Normaalisti magneettihiukkaset liikkuvat sattumanvaraisesti aina siihen suuntaan, jossa kulkuvastus on pienín. Joidenkin alkuaineiden atomien rakenne on sellainen, että hiukkaset kulkevat atomin toisesta laidasta sisään ja toisesta ulos. Tällaisista aineista voidaan rakentaa kestomagneetteja järjestämällä mahdollisimman paljon atomeja samansuuntaiseen asentoon. Kestomagneetti ohjaa sitten magneettihiukkasten virtaa niin kauan kuin nuo atomit pysyvät tuossa asennossa. Atomien asento saattaa muuttua vaikkapa liiallisen lämpenemisen tai mekaanisen iskun vaikutuksesta.

Magneettihiukkasten virtausta voidaan ohjata myös sähkön avulla => sähkömagneetti. Koska magneettihiukkaset valitsevat aina pienimmän kulkuvastuksen mukaisen reitin, niin on mahdollista rakentaa sellainen (kesto)magneettiasetelma, että pienin kulkuvastus syntyy, kun vaikkapa asetelmassa oleva roottori liikkuu tiettyyn samaan suuntaan. Koska magneettihiukkaset pyrkivät periaatteessa lepotilaan, niin niiden liike on luonteeltaan syklistä eli syntyy ruuhka ja hiukkaset siirtyvät ruuhkan vaikutuksesta eteenpäin ja äskeisen ruuhkan paikalle syntyy vajaus, johon siirtyy uusia hiukkasia muodostaen ruuhkan jne. Näin ollen liikkeeseen liittynee jonkinlainen "pumppaustaajuus", joka pitää ottaa huomioon mekanismia suunniteltaessa...

  

Instead of Energy ... focus on Efficiency.

  • ylös 0
  • alas 0
Thread has been locked.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat