Seuraa 
Viestejä538

Washington Post julkaisi viime kesänä aika järisyttävin painotuksin kirjoituksen perustuen Yhdistyneiden Kansakuntien väestötutkimukseen. Tuon tutkimuksen sanoma oli erityisesti Euroopan kannalta hälyyttävä. Matalan syntyvyyden vuoksi Eurooppa ajautuu jatkuvan heikon taloudellisen kehityksen, kasvavan huoltosuhdevajeen sekä kasvavien hyvinvointivaltioiden kustannusten spiraaliin. Kirjoituksessa käytettiin termiä "riippuvuusvaje" jolla mitattiin huollettavien osuutta huoltajista (työvoimasta). Nyt tämä luku on matala Euroopassa (40%) kuten mm. Kiinassa. Mutta lukema on pahenemassa kaikenaikaa ja on erityisen paha vuosisadan loppupuolelle.

Toista ääripäätä edustaa Afrikka jolla jolla riippuvuusvaje on nyt 80% mutta alkaa laskea ensin 60%:n tasolle ja valtavan väestönkasvun viimeisessä vaiheessa jo lähelle Euroopan nykytasoa tasolle. UN arvioi Afrikalle vaikeasta väestönkasvutilanteesta huolimatta globaalisti jopa maailman keskeisintä asemaa tälle vuosisadalle. Maanosan väestö kasvaa, vetää investointeja ja on globaalien markkinoiden keskeisin kiinnostuksen kohde. Sen sijaan Eurooppa marginalisoituu ja muuttuu nykyistä huomattavasti vähämerkityksellisemmäksi. Sen väestöstä peräti 80% olisi "riippuvaisia" aktiiviväestöstä mikä on nykyisillä mittareilla arvioituna täysin kestämätön tilanne. Toinen nopeasti huoltosuhteensa kanssa heikkenevä maanosa on Etelä-Amerikka. Sen paras tilanne on 2020-luvulla mutta sen jälkeen tilanne muuttuu Euroopan tavoin dramaattisesti huonommaksi.

UN:n väestöennusteen (joka ei taatusti sellaisenaan tule toteutumaan) mukaan v. 2100 olisi

-Aasiassa 4.7 miljardia asukasta (väestö vähentynyt 450 miljoonalla v. 2050 verrattuna)

-Afrikassa 4.18 miljardia (nyt 1.1 miljardia)

-Euroopassa alle 600 miljoonaa (nyt n. 740 milj)

-Pohjois-Amerikka hieman yli 500 miljoonaa (nyt 355 milj)

-Latinalainen Amerikka hieman yli 500 miljoonaa (nyt 365 milj)

Eri maanosan väestön "riippuvuusaste" prosentteina 2100:

Afrikka: 56
Aasia: 71
Eurooppa: 80
Pohjois-Amerikka: 77
Etelä-Amerikka:82

The amazing, surprising, Africa-driven demographic future of the Earth,

“Science is the belief in the ignorance of the experts” – Richard Feynman

Kommentit (3)

Jokuvaan22
Seuraa 
Viestejä17

Vuoteen 2100 mennessä robotit tekee suurimman osan töistä eikä ihmisillä ole muuta tekemistä kun lorvia siellä täällä joten hyvä huoltosuhde on merkityksetön, länsimaiden vaikutusvalta ei myöskään ole muuttunut merkittävästi vaikka joku Kiina saattaakin olla merkittävin yksittäinen valtio. 

Afrikka pysyy samanlaisena kuin se on nyt koska IQ 70:llä ei kovin pitkälle pötkitä, oikeastaan ennustan lisää sotia sinne tulevina vuosina ja köyhyyden kasvua.

Yleisesti ottaen vuonna 2100 puolet maailman ihmisistä elää lokoisasti lorvien pelatan 5Dtietokonepelejä ym. ja puolet maailman ihmisistä - lähinnä afrikan mustat on jatkuvissa sodissa keskenään.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
boris
Seuraa 
Viestejä272

Se kulttuuri joka ei suostu lisääntymään on tuomittu tuhoon. Sen syrjäyttävät ne kulttuurit jotka haluavat lisääntyä. Afrikasta tulee kaikkien persujen suureksi hämmästykseksi globaali vaikuttaja. Jo nyt näkyy merkkejä siitä miten sinne ne investoinnit menevät eikä ukkoutuvaan ja akkautuvaan vanhaan vetelään Eurooppaan.

 

Kiina - Intia  - Afrikka - Brasilia

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat