Seuraa 
Viestejä979

"Tämän päivän ihmiset, joiden juuret ovat Euroopassa tai Itä-Aasiassa, ovat geeneiltään nykyihmisen ja neandertalilaisten tilkkutäkkejä, osoittaa kaksi tuoretta yhdysvaltalaista tutkimusta."http://yle.fi/uutiset/nykyihmisessa_on_paikoitellen_paljon_neandertalilaista_ihossa_jopa_70_prosenttia/7059661

Me kaikki tiedämme, että valkoinen eurooppalainen ihminen on hybridi, joka koostuu neandertalilaisesta sekä Afrikasta muuttaneesta ihmisapinarodusta. Tuleeko neekereitä kutsua "nykyihmisiksi" vai mikä on nykyihmisen määritelmä? Valkoinen eurooppalainen on kuitenkin huomattavasti älykkäämpi kuin musta afrikkalainen.

" sähkö (se sähkö, jota tuotetaan mm. voimalaitoksissa) ei ole energiaa "
- Vastaaja_s24fi

“Jos et ole kaksikymppisenä vihreä, sinulla ei ole sydäntä. Mutta jos et ole nelikymppisenä perussuomalainen, sinulla ei ole aivoja.”
- Cargo

Kommentit (5)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Yksikään ihmis"rotu" ei koostu mistään "Afrikasta muuttaneesta ihmisapinarodusta". Ihmisapinoita ovat simpanssit, gorillat ja orankit, emmekä me Homo sapiensit ole niiden jälkeläisiä, vaan ns. serkkuja. Ihmisapinoiden ja apinaihmisten esivanhemmat olivat yhteisiä, mutta sitä varten pitää mennä ajassa todella kauas taaksepäin.

Oikea termi ihmisten esivanhemmille on siis apinaihminen, eikä ihmisapina. Apinaihmisiä lienee kulkeutunut Afrikasta sinne sun tänne, mutta varsinainen Homo sapiens eli me ei ole mikään "apinaihmisen ja neandertalin hybridi" sillä Homo sapiens oli Homo sapiens jo ennen Afrikasta poistumistaan, samoin kuin oli Homo neandertaliskin oma itsensä, niin sanotusti.

Afrikasta on lähtenyt siis ainakin kaksi eri Homo-lajia tai pitäisikö sanoa -rotua, ilmeisesti myös Denisovan ihminen lukeutuu tähän samaan Homojen joukkoon. Nämä Homot ovat sitten risteytyneet keskenään alueilla joilla ovat sattuneet toisensa yhyttämään.

Voihan sitä tietysti spekuloida että kuinka kaukaa risteytymistä tapahtuu, eli onko meidän nykyihmisten Homo sapiens -laji tai meitä edeltäneet lajit paritelleet alkeellisempien lajien kanssa ja kyenneet saamaan lisääntymiskelpoisia jälkeläisiä. Noinkohan kuitenkaan moisia alkeellisempia Homoa (kaikkia niitä) edeltäneitä lajeja kuitenkaan on enää ollut esim. 100.000 viime vuoden sisällä olemassakaan?

panterarosa
Seuraa 
Viestejä3226

Miten te selitätte sen, että Rh-negatiivisilta puuttuu Rh-geeni, eli apinoilta peräisin oleva verityyppi, joka muodostaa antigeeneja verisolujen pinnalle? Onko tämä käsitettävissä niin, että osa nykyihmisistä polveutui ihmisapinoista ja osa tipahti taivaasta ja sekoittui ihmisapinoihin ja/tai niiden jälkeläisiin?

Ihmisen DNA:n kartoistus on tehty Rh-positiivisen verestä ja näin ollen ilmeinen simpassisukulaisuus tulee esiin, mutta koskaan ei ole kartoitettu Rh-negatiivisten genomaa. Se voi poiketa paljonkin Rh-ihmisistä....jo ensimmäisessä kromosomissa on iso ero. Tiedemiehet OLETTAVAT sen olevan mutaatio, mutta eivät ole voineet vahvistaa oletustaan, ei myöskään sitä, milloin tämä "mutaatio" olisi tapahtunut.

Tässä on öh..geeni haudattuna! Sitäpaitsi, Englannista löydettiin ihmisen tekemiä esineitä plioseenikaudelta ja varhaisemmastakin kerrostumasta. Myös muualta (kuin Afrikasta) on löytynyt esineitä, mahdollisesti 3 miljoonaa vuotta vanhoja, esim. Siperiasta.

Kaiverrettu simpukka Itä-Angliasta Red Cragin alueelta yli 2 miljoonaa vuotta vanha http://pirona.fi/?p=1290

Hueyatlaco http://pirona.fi/?p=1267

Giant Uralic and Finnic Megaliths NEW places! https://youtu.be/WEyKvRQubXU
Alien Burial Site https://youtu.be/yLvF0mga1rU

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

http://www.tiede.fi/keskustelu/38540/ketju/muinaisen_kadonneen_kulttuurin_jaljilla/sivu/1

Voisi oikeastaan elvyttää tuon ketjun, jos haluaa noista miljoonia vuosia vanhoista löydöksistä jutella. Ja sitten on tietysti myös tämä ketju:

http://www.tiede.fi/keskustelu/57508/ketju/pumapunku_ja_vanhaa_tekniikkaa_yleensa

Vähän suppeita nuo otsikot tietysti ovat, melkein pitäisi aina jälkikäteen korjailla ketjujen otsikoita sellaisiksi että niissä ilmenneet sivujuonteet sopisivat luontevasti kaikki mukaan ja ennenkaikkea ihmiset löytäisivät oikeat ketjut joihin sijoittaa materiaaliaan.

Itse en oikein nykyään kauheasti uskalla innostua mistä tahansa löydöksestä tai väitteestä, koska tuntuu että lähes välittömästi jonkin väitteen perään tulee vastaväite, eikä lopultakaan enää tiedä mihin uskoa ja mihin ei. Mutta esihistorian penkominen kontroversiellissä mielessä tullee varmaan aina olemaan lemppariharrastukseni.

Vaikka tuossa em. keississä toki voin "pelkän" mutaationkin hyväksyä. Ainahan ei tarvitse olettaa oudointa mahdollisuutta. (Mikä sitten ON outoa, mene tiedä...)

Mr. Smith
Seuraa 
Viestejä1316

Tässä nyt on niin paljon virheitä, että joudun korjaamaan.

Homo - lajiksi nimetyt ovat nykytiedon mukaan Itä-Afrikassa alkunsa saaneet lajit.

Eriytyminen ns. apinoista on jo niinkin kaukaa, kuin 2,4 milj vuotta sitten.

Siitä eteenpäin on ollut n. 25 - 30 eri lajia, jotka ovat kävelleet pystyssä. Eli kantapää maahan ja siitä päkiäkävelyn kautta eteen päin.

Mikään apinalaji ei kulje näin.

Toiseksi käden luut, varsinkin etusormen luut ovat kehittyneet peukalon kanssa tarttumaan. Millään apinalajilla ei ole etusormen ja peukalon tarttuma selkeä.

Pystykävely on se tärkein, eli ei nojata rystysillä maahan, vaan kävellään kahdella jalalla. Lantio on myös erilainen, kuin apinoilla, juuri kävelystä johtuen.

Mitään mutaatioita ei ole, vaan selkeä kehityslinja.

Voin jatkaa tästä luettelemalla eri lajeja.

Mutta ehkä myöhemmin.

Tärkeintä on kuitenkin se, että n. 1 milj - 200 000 v. sitten Afrikassa eli n. 10 erilaista ihmislajia.

Näistä n. 150 000 - 140 000 v. sitten yksi lähti, jostakin syystä levittäytymään suhteellisen nopeasti.

 

 

faq1
Seuraa 
Viestejä415

Paljonkohan on ajallista eroa yhteiseen esi-isäänsä niillä ihmisillä, jotka ovat kaukaisinta sukua toisilleen?

Jos ajatellaan, että nykyihminen lähti Afrikasta noin 70 000 vuotta sitten, niin meidän ja Saharan etelän puoleisten ihmisten  välille tulisi helposti sellainen 140 000 vuotta. Siis molemmat olemme noin 70 000 vuotta kulkeneet omaan suuntaamme.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat