Seuraa 
Viestejä881
Liittynyt14.12.2013

Mitkä asiat siis varjostaa ihmisten mielenterveyttä eniten?

Mitkä asiat saa sinut pois tolalta ja miten usein tätä asiaa esintyy?

When people become inviduals again, instead of being a cattle, we'd get back in busines again. <--

Sivut

Kommentit (20)

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Pahansuopuus, epäoikeudenmukaisuus/vääryys, sorto, vastoinkäymiset, välinpitämättömyys ynnä muu sen kaltainen. Tapahtuuhan sitä aina silloin tällöin, vaikka pientähän tämä täällä länsimaissa tietysti on mitä yleensä voi tapahtua. Sitä vain ei osaa sillä tavalla suhteuttaa että osaisi nauttia omasta elämästään sillä perusteella että joku toinen joutuu kitumaan jossain toisella puolella maailmaa.

Aika paljon tuntuu ihmisillä varjostavan uskonto ja muut ideologiat joiden nimissä aletaan mestaroimaan ja puoskaroimaan toisten ihmisten elämiä.

slam
Seuraa 
Viestejä2127
Liittynyt11.5.2006

- Henkilökohtaiset ongelmat eli aivokemian häiriöt ja niitä voidaan voimistaa eri uskomuksilla ja tehdä ihmiselle vaikeat oltavat itsensä kanssa.

- Hermot menee joskus jotenkin, jos ei jaksa tehdä normaaleja rutiineja. Siivois, peseytyisi säännöllisesti ja tekisi jotakin järkevää. Haihattelu turhan mukavaa. 

Hyvin polkee.

kariluoto
Seuraa 
Viestejä165
Liittynyt22.1.2014

Ylivoimaisesti yleisin mielenterveysongelmien aiheuttaja on kofeiinin päivittäiskäytön aiheuttama krooninen myrkytystila.

“Long-term overuse of caffeine can elicit a number of psychiatric disturbances in adults. Two such disorders recognized by the American Psychiatric Association (APA) are caffeine-induced sleep disorder and caffeineinduced anxiety disorder. In some individuals, large (ingestion of 500 mg caffeine or more) amounts of caffeine can induce anxiety severe enough to necessitate clinical attention. This caffeine-induced anxiety disorder can take many forms, from generalised anxiety, to panic attacks, obsessive-compulsive symptoms, or even phobic symptoms. Because this condition can mimic organic mental disorders, such as panic disorder, generalised anxiety disorder, bipolar disorder, or even schizophrenia, a number of medical professionals believe caffeine-intoxicated people are routinely misdiagnosed and unnecessarily medicated when the treatment for caffeine-induced psychosis would simply be to withhold further caffeine. A study in the British Journal of Addiction concluded that caffeinism, although infrequently diagnosed, may afflict as many as one person in ten of the general population (Nehlig et al. 1992).” Evira: Risk assessment of caffeine among children and adolescents in the Nordic countries

In alimentum sanitas.

slam
Seuraa 
Viestejä2127
Liittynyt11.5.2006

Tupakoinnin lopetin onneksi kymmenen vuotta sitten. Kahvinkäyttöä olen halunnut myös lopetella. Sitä on tullut juotua, että saa jotakin suuhunsa, kun ei ole oikein mitään syömistä useinkaan. Erittäin järkevää se olisi lopettaa. 

Hyvin polkee.

Overlander
Seuraa 
Viestejä1441
Liittynyt15.1.2014

Ihan mutuna ja observeeraus pohjalta väittäisin että Suomessa:

1. Työttömyys & työpaikkakiusaaminen

2. Perheväkivalta kaikissa muodoissaan ml. uskonnot jne

3. Kaikki päihteet

4. Aivopesu "doktriinien" kautta ml. ismit, pelit, uutiset, urheilu, leffat, cool jutut, tiede teoriat ja mallit, politiikka jne

5. Historian vääristely eri linssien läpi

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Tuo cool-jutut onkin todella rassaava kohta. Joskus tuntuu kuin eläisi jonkinlaisessa South Park -maailmassa, ihmiset innostuvat joukolla aina jostain asiasta ja sitten siitä vouhotetaan kuin kyseessä olisi mukamas elämää suurempi asia. Jos itse ei mene mäkättävään laumaan mukaan, tulee perin outo olo että onko tuo asia josta kaikki jaksavat jauhaa ollenkaan sen jauhamisensa väärti. Oli sitten joku hemmetin tsumpapumpa tai Putous tai mitä paskaa sitä lie kulloinkin tuputetaankin.

Erityisesti mielenterveyttä varjostaa kuitenkin se jos ei pääse jakamaan kenenkään kanssa sitä juuri omalle itselle coolia ja hittiä juttua. Miksei esmes psyykensä tonkimisesta ja pohdiskelusta tule koskaan hitti? Pidetään vaan outona jos haluaa miettiä syntyjä syviä ja kaivella asiat pohjamutiaan myöten. Ei sitä muualla pystykään tekemään kuin netissä, ja sielläkään ei ihan missä sattuu.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Sitten on tietenkin tämä "ikuisena kakkosena oleminen". Oli asia mikä hyvänsä, sinun vuorosi ei tule koskaan. Kaikki muut menevät edellesi.

Välillä saa kadehtia ikäryhmiä. Ensin sinulle sanotaan että olet liian nuori, ja itseäsi vanhemmat porskuttavat. Sitten kun tulisi sinun vuorosi, sanotaankin että olet liian vanha, ja itseäni nuoremmat nauravat päin naamaasi. Sinun pitää kunnioittaa vanhempia, mutta kukaan ei ikinä kunnioita sinua vaikka miten vanhaksi tulisit, koska siellä takanasi tulee räkänokkien räkätyskuoro.

Ja olisihan sitä kaikenlaista väliinputoamista, mutta jääköön jäkättämättä. Tavallaan kyllä ymmärrettävää minkä takia jotkut ihmiset suhtautuvat maahanmuuttajiinkiin niin inhasti, koska nämähän niin sanotusti tulevat valmiiseen pöytään, siihen josta jotkut alkuperäisasukkaatkaan eivät ole saaneet kuin murenia osakseen.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Mielenterveys lähtee unesta. Riittävä ja säännöllinen uni on kaiken A ja O. Mielenterveysongelmilla ei ole mahdollisuutta parantua ennen kuin vuorokausirytmi on kohdallaan ja elämä suht' säännöllistä ja rutiininomaista. Unen puute ja epäsäännöllisyys myös pahentavat (tai jopa aiheuttavat) mielenterveysongelmia. Uni on paras suojaava tekijä. Jos nukkuu kunnolla niin kestää myös paremmin vastoinkäymisiä. Varmasti myös kunnolla nukkuvat ihmiset sairastuvat, mutta heidän tilanteensa olisi vielä pahempi ilman unta.

Jos minulle olisi sanottu näin ennen vuotta 2009, niin olisin sanonut että höpöhöpö, mutta näin se on.

Hämmentää.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010

Samaa mieltä kuin Vatkain. Unettomuus on varmaan yksi pahimmista mielenterveyden vahingoittajista.

Muita vahingoittajia ovat mm. alkoholi, huumeet, erilaiset traumat (koettu tai nähty fyysinen, henkinen tai hengellinen väkivalta yms.), geneettinen alttius, stressi, ravintoainepuutokset (mm. B12, välttämättömä rasvahapot, proteiinit), systeemiset sairaudet (esim kilpirauhasen vajaatoiminta), neurologiset sairadet (esimerkiksi Alzheimer), ja menet, monet muut vahingoittajat.

Ei noita varmasti voi mihinkään pahemmuusjärjestykseen pistää, ja lisäksi ihminen voi altistua noista useammalle kuin yhdelle.

Eikä myöskään tälliasten listojen perusteella voi tietää, mikä jonkun yksittäisen ihmisen mielenterveyttä on vahingoittanut, koska ihmset reagoivat hyvinkin erilaisesti elämänkokemuksiin. Ihmisillä on erilaisia alttiuksia, ja erilaisia suojaavia tekijöitä, ja jokainen on ainutlaatuinen yksilö, aivan omine ominaisuuksineen.

 

Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1767
Liittynyt9.6.2011

Omaa mielenterveyttäni on varjostanut jo yli 20 vuotta se että te ihmiset ette pidä minusta. Minusta se on aika hyvä syy olla vajakki. Eikä sille voi mitään tehdä itse vaan se on teidän käsissä.

BCK
Seuraa 
Viestejä6960
Liittynyt9.7.2010
BCK

Samaa mieltä kuin Vatkain. Unettomuus on varmaan yksi pahimmista mielenterveyden vahingoittajista.

Muita vahingoittajia ovat mm. alkoholi, huumeet, erilaiset traumat (koettu tai nähty fyysinen, henkinen tai hengellinen väkivalta yms.), geneettinen alttius, stressi, ravintoainepuutokset (mm. B12, välttämättömä rasvahapot, proteiinit), systeemiset sairaudet (esim kilpirauhasen vajaatoiminta), neurologiset sairadet (esimerkiksi Alzheimer), ja menet, monet muut vahingoittajat.

Noihin voisi vielä lisätä persoonallisuushäiriöt, jotka tosin kai ainakin osittain määräytyvät geneettisesti. 

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844
Liittynyt13.11.2009

Auringonvalon puute. Tarkemmin kun asiaa olen ajatellut, niin sellaisina kausina jolloin on päivä- tai viikkokaupalla pilvessä (kuten tänä talvena on ollut), laskee mielialani kuin lehmänhäntä.

Kesäkaudella harvemmin olen masentunut tai kärsin erilaisista fyysisistä krempoista. Viime syksynä heti kun viileni syyskuussa tuntui kuin olisi katkaisimesta käännetty terveys pois. Sillä kertaa kyllä pääasiassa fyysisellä puolella, mutta kyllä se sielukin alkoi värjyä kun talvesta tuli "talvi from perse" eli suunnittelemani piristävät talviaktiviteetit jäivät enimmäkseen kokematta. Kuten aurinkoisilla hangilla hiihtäminen.

Vuosi vuodelta se että toimin aurinkoenergialla tuntuu vain korostuvan. En tiedä olenko ainoa lajiani, sillä vaikka toki muutkin ihmiset ovat valottomuudesta valittaneet, harvaa se tuntuu niin paljon rassaavan kuin minua.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat