Seuraa 
Viestejä17

Afrikkalaisia on vuonna 2100 yli neljä miljardia – siis liikaa

 

Afrikkalaisia on vuonna 2100 yli neljä miljardia. Muuta maailmaa uhkaa väen ikääntyminen ja pula työikäisistä. Vain Yhdysvallat on pelannut korttinsa hyvin.

 

Nigeria. Painakaapa nimi mieleen, sillä tästä Länsi-Afrikan maasta saatte vielä kuulla.

 

Kuulette ehkä paljon hyvää, mutta todennäköisesti myös kosolti ikävää. Noin 175 miljoonan asukkaan Nigerian ongelmat ovat pökerryttävää laatua. Siellä riehuu aseistettuja joukkioita, sen korruptiokulttuuri kuuluu maailman pahimpiin ja demokratiakokeilu nuorimpiin, sen asukkaista yli 80 prosenttia elää köyhyydessä. Nigeriassa on myös kymmenien prosenttien nuorisotyöttömyys.

Ongelmia on odotettavissa yhä lisää. Jos YK:n arviot käyvät toteen, Nigerian väestö kasvaa vuoteen 2100 mennessä yli 900 miljoonaan. Nigeriassa on silloin kaksinkertaisesti väkeä Yhdysvaltoihin verrattuna ja vain niukasti vähemmän kuin on ennustettu Kiinan väkimääräksi. Nigerian pinta-ala on kuitenkin vain kymmenesosa Kiinan pinta-alasta.

Suomen Nigerian-suurlähettiläs Riitta Korpivaara on nähnyt ongelmat

 

Afrikka 
Väestöräjähdys uhkaa Afrikkaa. Maanosassa asui vuonna 1950 noin 228 miljoonaa ihmistä, nyt hieman yli miljardi. Vuosisadan loppuun mennessä Afrikassa on YK:n ennusteen mukaan useita maita, joissa väkiluku on yli 200 miljoonaa. Koko mantereen väkiluvun povataan nousevan lähes 4,2 miljardiin.

läheltä ja kertoo olevansa hyvin huolissaan. Häntä ihmetyttää, miksi paikalliset poliitikot eivät kiinnitä juuri mitään huomiota syntyvyyteen, vaikka maalla on suuria vaikeuksia selvitä nykyväestönsä kanssa.

 

"Täällä ollaan ylpeitä siitä, että väkiluku on ohittamassa Yhdysvallat. Ajatellaan, että suuri väestö tuo vaikutusvaltaa", Korpivaara kertoo puhelimessa pääkaupungista Abujasta.

Nigeriassa naiset synnyttävät keskimäärin 5,3 lasta. Korpivaaran mukaan suuria perheitä pidetään Nigeriassa vaurauden merkkinä tai tulevaisuuden turvana, eikä juuri minkäänlaista perhesuunnittelua harjoiteta. Uskonnollisuus on syvää, ja ehkäisy sekä abortit ovat monille tuntemattomia asioita.

Samanlaista kehitystä todistetaan kaikkialla Afrikassa. YK arvioi viime kesänä, että Afrikan väkiluku kasvaa nykyisestä miljardista yli neljään miljardiin vuosisadan loppuun mennessä, ellei trendi muutu.

Mihin ihmeeseen kaikki 900 miljoonaa nigerialaista pannaan, ja millä he elävät? Mistä raapivat vuonna 2100 elantonsa 280 miljoonaa tansanialaista, 260 miljoonaa kongolaista tai 240 miljoonaa etiopialaista?

Itse asiassa koko planeetta on jonkin asteisissa ongelmissa väestönkehityksen kanssa, ja monilla alueilla tilanne on hyvin vaikea.

Väestöliiton erikoistutkija Minna Sääväläsanoo, että suurimmassa osassa

 

Eurooppa 
Maanosa harmaantuu nopeasti. Tällä vuosisadalla Euroopan väestön arvioidaan vähenevän nykyisestä 740 miljoonasta noin sadalla miljoonalla. Suomessa asuu nyt 5,4 miljoonaa ihmistä, vuosisadan lopussa ehkä noin 5,8 miljoonaa.

maailmaa huolena ei kuitenkaan ole Afrikan malliin liikaväestö, vaan väestön liian nopea vanheneminen. Hänen mukaansa ikääntymiselle oltiin pitkään sokeita.

"Väestön ikääntyminen tulee vaikuttamaan jollain tavalla koko maapallon elämään. Vastaavaa ei ole koskaan ennen ollut, eikä tiedetä, mitä se tarkkaan ottaen tarkoittaa", Säävälä sanoo.

Muu maailma marssii Suomen ja Japanin jalanjäljissä: naiset synnyttävät vähemmän lapsia kuin olisi väestörakenteen kannalta suotuisaa. Suuret ikäluokat elävät pidempään kuin aiemmat sukupolvet, ja julkinen talous huutaa armoa.

Maailmassa on siten maita, joissa on joko liikaa lapsia tai liikaa vanhuksia työikäisten elätettävänä. YK:n arvion mukaan maapallolla on vuosisadan loppuun mennessä 10,9 miljardia ihmistä, kun heitä nyt on 7,2 miljardia.

Kaikki eivät tosin YK:n ennustuksia niele. Deutsche Bank julkaisi viime syyskuussa raportin, jonka mukaan maailman väestö saavuttaa huippunsa – 8,7 miljardia – vuonna 2055 ja laskee vuosisadan loppuun mennessä kahdeksaan miljardiin.

Väestötieteilijät kiinnittävät kansakuntien kohtaloita pohtiessaan huomiota kokonaishedelmällisyyslukuun. Se tarkoittaa tilastollista arviota siitä, miten monta lasta naiset elämänsä aikana synnyttävät.

Jos naiset saavat keskimäärin 2,1 lasta, väestönkehitys tasaantuu ja ikärakenne pysyy suotuisana lasten, vanhusten, työllisten ja kansantalouksien näkökulmasta.

Suomessa lapsia syntyy noin 1,8 per nainen. Tämän takia työikäisiä on jatkossa liian vähän ja eläkeläisiä liian paljon. Suomen tulevaisuus näyttää siis tältä: on otettava lisää maahanmuuttajia tai totuteltava heiveröisempään talouskasvuun.

 

Aasia 
Perheistä tulee pienempiä, väki vanhenee. Japanin väkiluku laskee 127 miljoonasta 84 miljoonaan vuosisadan loppuun mennessä. Myös Kiinan väkimäärä alkaa vähentyä: vuonna 2030 kiinalaisia on 1,45 miljardia, mutta 70 vuotta myöhemmin 350 miljoonaa vähemmän. Koko Aasian väkimäärä kasvaa vuoteen 2100 mennessä nykyisestä 4,3 miljardista noin 400 miljoonalla. Intia oli ajanlaskusta alkaen maailman runsasväkisin maa 1700-luvulle saakka, minkä jälkeen ykköseksi nousi Kiina. Osat vaihtuvat vuoden 2030 tietämillä, kun Intia ohittaa Kiinan noin 1,48 miljardin väestöllään.

Talousihmeen tehnyt Kiina on hyvin nopeasti liittynyt Suomen ja Japanin kaltaisten harmaantuvien maiden kerhoon. Syynä siihen on raadollinen väestöpolitiikka ja nopeasti muuttunut perhekäsitys.

Kiinassa on noudatettu kolmen vuosikymmenen ajan kovien sakkojen ja jopa väkivallan voimin yhden lapsen politiikkaa, jolla pyrittiin hillitsemään kestämättömänä pidettyä väestönkasvua. 1960-luvulla Kiina oli samanlainen maa kuin Nigeria nykyään: naiset synnyttivät viidestä kuuteen lasta, minkä seurauksena kiinalaisia on nyt 1,36 miljardia.

Laskelmasta riippuen yhden lapsen politiikan vuoksi on jäänyt syntymättä 80–400 miljoonaa kiinalaista, kertoo Aalto-yliopistossa Kiinaa tutkiva Matti Nojonen. Laaja haitari johtuu siitä, ettei tiedetä, miten kulttuuri olisi muuttunut ilman pakkotoimia.

Nopeasti ajatellen yhden lapsen politiikka on juuri sellaista, mitä Afrikka tarvitsisi nyt.

Kiinan ongelma on kuitenkin lähitulevaisuudessa se, että maassa on liikaa vanhuksia, liian vähän työikäisiä ja vieläpä liian vähän naimaikäisiä naisia.

Naisvaje johtuu siitä, että 1980-luvulta alkaen miljoonat tyttösikiöt abortoitiin pois, kun pariskunnat halusivat ainoasta lapsestaan pojan. Vuoden 2020 tienoilla Kiinassa on 30 miljoonaa miestä, joille ei löydy kotimaasta puolisoa. Elleivät naiset sitten ala pitää useampia miehiä tai homoliitot yleisty.

Nojosen mukaan Kiinan vaurastuminen ja kulutuskeskeinen kulttuuri ovat johtaneet siihen, että naiset eivät halua avioon itseään köyhempien miesten kanssa. Eivätkä he halua saada enempää kuin yhden lapsen, jos sitäkään. Shanghaissa ja Pekingissä naiset saavat keskimäärin enää 0,7 lasta.

Kommunistisen puolueen hallitus on päättänyt höllentää otettaan, ja nyt puuhataan yhä useampia koskettavaa kahden lapsen politiikkaa.

Asiantuntijoiden mukaan korjausliike tapahtuu kuitenkin aivan liian myöhään: naiset synnyttävät enää keskimäärin 1,5 lasta, vaikka maaseudulla ja vähemmistöjen keskuudessa politiikka on ollut höllempää aiemminkin.

"1980- ja 1990-luvuilla syntyneet kiinalaiset ovat hedonistisempia, itsekeskeisempiä ja itseriittoisempia kuin aiemmat polvet. Kiina ei ehdi korjata tätä tilannetta", Nojonen sanoo.

YK ennustaa, että Kiinan väkiluku lakkaa kasvamasta vuonna 2030, kun se on noussut noin 1,45 miljardiin. Sen jälkeen alkaa Japanin tyylinen pudotus, ja vuosisadan lopussa kiinalaisia on alle 1,1 miljardia.

Maailman väestökarttaa pyöritellessä huomaa, että monessa maassa kehitys on sisäisesti epätasaista.

Väestöliiton Minna Säävälä kertoo, että Intiassa syntyvyys on pudonnut joissakin osavaltioissa eurooppalaisiin lukuihin eli alle kahteen lapseen per äiti, kun toisaalla naiset saavat vielä keskimäärin yli kolme lasta.

Tutkijat yllättyivät nopeudesta, jolla vaurastuneen Intian hedelmällisyysluvut laskivat. Vuoden 2065 tienoilla Intia voi saavuttaa väestöhuippunsa, 1,65 miljardia ihmistä, minkä jälkeen alkaisi loiva lasku. Nykyään intialaisia on 1,2 miljardia.

Joskus kuulee julmia lausahduksia, ettei kehitysmaiden vauvoja kannattaisi edes rokottaa ja lääkitä, kun heitä on muutenkin liikaa. Säävälän mukaan juuri niin pitää tehdä, jos tavoitteena on väestönkasvun hillitseminen. Kun vauvoja kuolee vähemmän, niitä hankitaan vähemmän – näin on tapahtunut maassa toisensa jälkeen.

Afrikan maissa saattaa siis käydä kuten muissa maissa: mitä vauraammiksi afrikkalaiset tulevat, sitä vähemmän heidän on rakennettava tulevaisuuttaan lasten varaan. Länsimaalais-itäaasialainen hedonismi odottaa sitten jo seuraavan nurkan takana.

Jos asiat sujuvat kuin toiveunissa, Afrikasta tulee valtava työvoiman tarjoaja maailman teollisuudelle ja jättimäinen kuluttajamarkkina. Nyt nähdään ennusmerkkejä siitä, että Afrikka voisi todella toistaa samanlaisen talousihmeen kuin Itä-Aasia viime vuosikymmeninä.

Teoriassa Afrikkaan mahtuisi YK:n ennustamat nelisen miljardia ihmistä, vastaahan manner pinta-alaltaan kolmea Kiinaa.

Mutta miten kaikki oikein järjestetään, ja minne kaikki ihmiset tarkalleen ottaen asettuvat? Millaista on heidän juomavetensä ja hengitysilmansa?

Nigeriassa ja monissa muissa maissa ei ole päästy alkuun edes ajatustöissä.

 

Yhdysvallat 
Ainoa merkittävä maa, jonka asiat ovat melko hyvin. Väkimäärä nousee vuoteen 2100 mennessä nykyisestä 317 miljoonasta noin 460 miljoonaan. Latinalaisessa Amerikassa asuu nyt runsaat 600 miljoonaa ihmistä. Siellä väkimäärä lisääntyy vuoteen 2060 mennessä noin 790 miljoonaan, minkä jälkeen alkaa väen vähentyminen.

Maailmassa on sentään yksi merkittävä maa, jolla on väestönsä suhteen asiat melko hyvin: Yhdysvallat. Amerikkalaisnaiset synnyttävät keskimäärin kaksi lasta, minkä lisäksi maan väestöä täydennetään valikoivalla maahanmuutolla. Väkiluvun ennustetaan kasvavan hallitusti nykyisestä 317 miljoonasta 460 miljoonaan vuosisadan loppuun mennessä.

Amerikkalaiset pysyvät keskimäärin nuorempina ja dynaamisempina kuin eurooppalaiset, kiinalaiset tai japanilaiset. Ja lääniä riittää: Yhdysvaltain pinta-ala on samansuuruinen kuin Kiinan, runsaat yhdeksän miljoonaa neliökilometriä.

Mutta ei Yhdysvallatkaan säily muuttumattomana. Latinojen ympärille kietoutuva väestönkehitys saattaa keikauttaa maan sisäpoliittiset voimasuhteet kohti demokraattien ikuista valta-asemaa tai useamman puolueen järjestelmää.

Yhdysvaltain asukkaista 17 prosenttia on latinoja, mutta vuoteen 2050 mennessä heidän osuutensa nousee noin 30 prosenttiin. Latinonaiset synnyttävät enemmän lapsia kuin valkoiset, ja maahanmuuttajia tulee eniten juuri Latinalaisesta Amerikasta.

Viime presidentinvaaleissa latinoista 71 prosenttia äänesti presidentiksi demokraattien ehdokasta, vaalit voittanutta Barack Obamaa. Latinoilla onkin tulevaisuudessa aina vain suurempi sananvalta siihen, ketkä Yhdysvaltoja johtavat.

Pian vuoden 2040 jälkeen valkoisia on Yhdysvalloissa vähemmän kuin muunrotuisia amerikkalaisia.

Maailman rikkaimmassa maassa on siis käymässä kuten maailmassa yleensäkin: kohtalo on yhä heikommin sen värisissä käsissä kuin se on viime vuosisatojen ajan ollut.

Sivut

Kommentit (69)

Vierailija

Kyllä. Harvinaisen typerä artikkeli. Kunhan vain paisutellaan tämän päivän ongelmia. Kiinakin on luopumassa yhden lapsen politiikastaan, koska se ei vaan toimi. Ei sen takia että vastasyntyneet heitetään roskikseen, vaan sen takia että kaikki tietävät vastasyntyneiden lentävän roskikseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä27093

Tuo ongelma on sellainen, jota on vaikea vähätellä. Afrikan väestönkasvu on ehkä suurin globaaleista ongelmistamme, useimmilla alueilla Aasiassahan väestönkasvu on jo saatu suurin piirtein aisoihin. Afrikka on se murheenkryyni.

Ikävä kyllä, tuo Afrikan väestönkasvu tulee olemaan meidänkin ongelmamme tulevaisuudessa, koska parhaimmissakin väestöennusteissa Afrikan väestö tulee vähintään kaksinkertaistumaan, sitä ei kai mikään estä. Alueen maat eivät kykene tuota määrää elättämään.

Miten siis suojaudumme tuolta siirtolaispaineelta muuten kuin asevoimin?

Maailmassa on jo ihan tarpeeksi ihmisiä, Euroopassakin on!

 

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää, pommi-iskut ja jengit ovat sitä monikulttuurista Ruotsia, se on kehitystä." Liian monien mielestä"!"
http://tinyurl.com/jbs6kqp

fenoxi
Seuraa 
Viestejä201
Toope

Afrikan väestö tulee vähintään kaksinkertaistumaan, sitä ei kai mikään estä. Alueen maat eivät kykene tuota määrää elättämään.

 

Voihan sinne viedä ruoka-apua.

Siitä on jo saatu hyviä kokemuksia, jossain maassa saatiin ruoka-avun avulla väestö kaksinkertaistumaan 20 vuodessa.

 

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7563

Antiikin ajoista aina keskiaikaan asti ihmisten lukumäärä pysyi aika vakiona. Tämän jälkeen työn tuottavuus alkoi nopeasti nousta mahdollistaen suuremman väestömäärän.

 

Kehotan maailmanlopunmaalailija"tutkijoita" tarkastamaan päänsä. 2100 maailma näyttää yhtä erilaiselt, kuin tämä päivä suhteessa 1600-lukuun. Eli elämme täysin toisella planeetalla. Planeetalla, jolla liikakansoitus ei ole minkäänlainen ongelma. Jos muuten tila meinaa käydä ahtaaksi, niin 2100 kerroksinen kerrostalo luonee hieman lisätilaa kun sulloo siihen sitten kaikki Afrikkalaiset, jotka sellaisen asunnon sattuvat haluamaan.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1777

Pappien tulee vain saarnata entistäkin tulisemmin pidättyväisyyden puolesta, jos pidättelevät kolmikymppisiksi asti niin koko ongelma katoaa kuin itsestään.

Seksivalistus, kondomit jne ovat saatanasta.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7563

Kerrostalosta vielä.

Jokaiselle asukkaalle 10*10m2 tilaa, eli sata neliötä. Kerroksia 2100. Asukkaita 2.1 miljardia. Jokaisessa kerroksessa näin miljoona ihmistä.

Pinta-alaksi näin 10*10 kilometrin neliö. Luulisi tuon verran tilaa löytyvän yhdeltä mantereelta.

Ruokahuollon takia voisi sitten rakentaa pytingin viereen vastaavan kokoisen kasvihuoneen tuottamaan ihmisille ruuat.

jussipussi
Seuraa 
Viestejä54501
Mr. Bauglir

Pappien tulee vain saarnata entistäkin tulisemmin pidättyväisyyden puolesta, jos pidättelevät kolmikymppisiksi asti niin koko ongelma katoaa kuin itsestään.

Seksivalistus, kondomit jne ovat saatanasta.

Ei ole vaikea arvata että uskonnot on siellä taustalla hämmentämssä ja varmistamassa populaation kasvua, maallisista kärsimyksistä viis..

Valtapolitiikkaa... 

 

Pacanus Rusticanus
Seuraa 
Viestejä7845

Väestöräjähdyksen omien tietolähteideni mukaan odotetaan pysähtyvän kun riittävä taso koulutuksessa ja elintasossa saavutetaan. Tästä on kai aika vahvaa historiallista tilastodataa.

Yleisesti ottaen pallomme ei kestä edes nykyistä kuormaa. Väkiluvun pitäisi olla luokkaa 0,5 miljardia korkeintaan ja silloinkin pitäisi käyttää  kaikki kuviteltavissa oleva tekninen kehitys jotta ihmiskunnan elintaso saataisiin pysymään "nykyeurooppalaisella tasolla". Mahdollisesti tähän herätään jossain vaiheessa ja asia hoidetaan jolloin ihmisen kulttuuri saattaisi kestää kauemmin kuin yhden kosmisen silmänräpäyksen.

EVVK. Reisille menee 100% varmuudella.

 

- Ubi bene, ibi patria -

Vierailija
Toope

Tuo ongelma on sellainen, jota on vaikea vähätellä. Afrikan väestönkasvu on ehkä suurin globaaleista ongelmistamme, useimmilla alueilla Aasiassahan väestönkasvu on jo saatu suurin piirtein aisoihin. Afrikka on se murheenkryyni.

Ikävä kyllä, tuo Afrikan väestönkasvu tulee olemaan meidänkin ongelmamme tulevaisuudessa, koska parhaimmissakin väestöennusteissa Afrikan väestö tulee vähintään kaksinkertaistumaan, sitä ei kai mikään estä. Alueen maat eivät kykene tuota määrää elättämään.

Miten siis suojaudumme tuolta siirtolaispaineelta muuten kuin asevoimin?

Maailmassa on jo ihan tarpeeksi ihmisiä, Euroopassakin on!

 

Proposition sijoittaminen viimeiseksi kertoo kyvyttömyydestä tarkastella ongelmaa objektiivisesti.

Vierailija

Nykypäivän ongelmien skaalaaminen tulevaisuuteen on täysin järjetöntä palopuhetta jonka ratkaisu löytyy ongelman asettelusta. Eli nykypäivästä.

Nigeria on esimerkiksi maa jossa pukinpäälle pääseminen on aina realistinen tavoite.

..Siitä meillä on muuten täälläkin aika paljon opittavaa. Nim. Syrjäytetty.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_theorem

..Jatketaan. Konkreettisin esimerkki tästä on eristäminen. Eristäminen on oaras tapa oikeuttaa eristäminen. Etsikää sen vaikutuksista netistä.

HuuHaata
Seuraa 
Viestejä7563
Pacanus Rusticanus

Yleisesti ottaen pallomme ei kestä edes nykyistä kuormaa.

Hyvin mahtuu ja kaikki riittää. Rakennetaan koko pallon pinta täyteen kerrostaloja, niin varovastikkin arvioiden ihmisiä voisi olla miljardeja kertoja nykyistä enemmän.

Joka vuosi kerrostaloon sitten lisäkerros päälle. Ongelmaksi jossain vaiheessa voi muodostua toki tällöin, että siirrymme aurinkokeskeisestä aurinkokunnasta maakeskeiseen. Mutta ne murheet ovat vielä kaukana!

Toope
Seuraa 
Viestejä27093
Pacanus Rusticanus

Väestöräjähdyksen omien tietolähteideni mukaan odotetaan pysähtyvän kun riittävä taso koulutuksessa ja elintasossa saavutetaan. Tästä on kai aika vahvaa historiallista tilastodataa....

EVVK. Reisille menee 100% varmuudella.

Afrikan nykyinen väestökehitys tulee olemaan todennäköisesti paljon suurempaa, kuin maiden kestokyky. Jos Nigeria voi ohittaa Yhdysvallat (320 milj. asukasta) parin sukupolven päästä, ei se tarkoita Nigerian nousua suurvallaksi, vaan suuren luokan Liberiaksi tai Sierra Leoneksi.

Teollistumista Afrikka tarvitsee syntyvyydensäännöstelyn ohella. Kehitys ja naisten koulutus aina ovat vähentäneet syntyvyyttä, mutta tämä kehitys on liian hidasta monin paikoin Afrikkaa. 1980-luvun nälästä kärsinyt 40-miljoonainen Etiopia on nyt yli 80 miljoonan asukkaan valtio, vain 30 vuotta myöhemmin. Maa tulee kasvamaan reippaasti yli 100 miljoonan jo nykyisen syntyvyyden pohjalta...

Eivät nuo maat kykene kehittymään, ellei syntyvyyttä samaan aikaan saada laskettua.

Sotalaivoja Välimerelle... Onko muuta keinoa estää tuota väestöpainetta?

 

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää, pommi-iskut ja jengit ovat sitä monikulttuurista Ruotsia, se on kehitystä." Liian monien mielestä"!"
http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vierailija

Taas sama setti. Eka lätistään jotain täysin turhanpäiväistä ja sitten esitellään loppukaneettina propositio johtopäätöksen sijaan. 

Varsin päätöntä Toope, varsin päätöntä.

offmind
Seuraa 
Viestejä18777
Toope
Ikävä kyllä, tuo Afrikan väestönkasvu tulee olemaan meidänkin ongelmamme tulevaisuudessa, koska parhaimmissakin väestöennusteissa Afrikan väestö tulee vähintään kaksinkertaistumaan, sitä ei kai mikään estä. Alueen maat eivät kykene tuota määrää elättämään.

Vitsi on jo aika vanha.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Population_Bomb

Väistämättömän perikadon ennusteluissa on se näppärä ominaisuus että ne ovat aina tapahtumassa joskus tulevaisuudessa. Jos vaikka väestöräjähdys ei tuhonnutkaan sivilisaatiota vielä vuonna 2000 niin ehkäpä sitten vuonna 2100

 

 

 

 

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Jokuvaan22
Seuraa 
Viestejä17
offmind
Toope
Ikävä kyllä, tuo Afrikan väestönkasvu tulee olemaan meidänkin ongelmamme tulevaisuudessa, koska parhaimmissakin väestöennusteissa Afrikan väestö tulee vähintään kaksinkertaistumaan, sitä ei kai mikään estä. Alueen maat eivät kykene tuota määrää elättämään.

Vitsi on jo aika vanha.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Population_Bomb

Väistämättömän perikadon ennusteluissa on se näppärä ominaisuus että ne ovat aina tapahtumassa joskus tulevaisuudessa. Jos vaikka väestöräjähdys ei tuhonnutkaan sivilisaatiota vielä vuonna 2000 niin ehkäpä sitten vuonna 2100

 

 

 

 

Jepa tehköön ne mitä lystää siellä, ja jos vaikka vaikka kuolisi nälkään vuonna 2100... so what? Ei koske Suomea kuitenkaan, iltasanomissa ehkä korkeintaan joku pieni uutinen alalaidassa ja nälkäpäivä tv-show keräykset jatkuu normaaliin malliin. Suurin osa suomalaisista tuskin silti osaisi kartasta näyttää afrikkaa.

 

 

Vierailija
Jokuvaan22

Jepa tehköön ne mitä lystää siellä, ja jos vaikka vaikka kuolisi nälkään vuonna 2100... so what? Ei koske Suomea kuitenkaan, iltasanomissa ehkä korkeintaan joku pieni uutinen alalaidassa ja nälkäpäivä tv-show keräykset jatkuu normaaliin malliin. Suurin osa suomalaisista tuskin silti osaisi kartasta näyttää afrikkaa.

Niin että pitää olla tekemisen meininkiä. Perse edellä puuhun kuten Irakissa? Tiedätkö muuten yhtään miten Irakin uudelleenrakentaminen meni? Laitettiin nollaverot ja maahan tulvi länkkäreitä, joilla on käytännössä monopoliasema paikallisiin nähden.

Toope
Seuraa 
Viestejä27093
offmind
Toope
Ikävä kyllä, tuo Afrikan väestönkasvu tulee olemaan meidänkin ongelmamme tulevaisuudessa, koska parhaimmissakin väestöennusteissa Afrikan väestö tulee vähintään kaksinkertaistumaan, sitä ei kai mikään estä. Alueen maat eivät kykene tuota määrää elättämään.

Vitsi on jo aika vanha.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Population_Bomb

Väistämättömän perikadon ennusteluissa on se näppärä ominaisuus että ne ovat aina tapahtumassa joskus tulevaisuudessa. Jos vaikka väestöräjähdys ei tuhonnutkaan sivilisaatiota vielä vuonna 2000 niin ehkäpä sitten vuonna 2100

Tarkoittaako tuo, ettei Afrikan väestökehitys ole uhka Afrikalle itselleen tai sen siirtolaisuuden kohteeksi joutuville maille? Afrikan väestön kaksinkertaistuminen ei ole vitsi. Jos on, varsin huono sellainen. Katastrofaalinen sellainen todennäköisesti. Se ylikansoitus kaatuu vielä meidän niskaamme, eikä tee Euroopasta parempaa paikkaa.

ps. Että minä inhoan tätä nykyistä foorumisoftaa... Grrr..

"Siirtolaisuuden hyväksyminen kehitysmaista oli pahin virhe, jonka länsimaat tekivät Toisen Maailmansodan jälkeen." - Toope

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää, pommi-iskut ja jengit ovat sitä monikulttuurista Ruotsia, se on kehitystä." Liian monien mielestä"!"
http://tinyurl.com/jbs6kqp

Vierailija

Muistaakseni Toope olet kaksinkertaistanut tässä menneinä vuosina elopainosi, joten sinuna olisin makkaraa syövä heterojuntti hiljaa. 

Nim. Lenkkimakkara kädessä, painoindeksin ollessa 21.7.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat