Seuraa 
Viestejä9265

Voit kieltäytyä, mutta työn antaja saattaa silti vaatia sinua aloittamaan hommat. On myös työsujelupiirin tehtävä tarkistaa tuollaiset vaaralliset hommat ja pakottaa viimetilassa työnantajaa tarkastamaan työskentelytapoja.

Sinuna vaatisin paremmat suojaimet. Kokopuku ynms.

くそっ!

Kommentit (16)

Manroid
Seuraa 
Viestejä389

Voit kieltäytyä, mutta työn antaja saattaa silti vaatia sinua aloittamaan hommat. On myös työsujelupiirin tehtävä tarkistaa tuollaiset vaaralliset hommat ja pakottaa viimetilassa työnantajaa tarkastamaan työskentelytapoja.

Sinuna vaatisin paremmat suojaimet. Kokopuku ynms.

Ronron
Seuraa 
Viestejä9265

Toisaalta mikään menetys ei olisi sekään että minut irtisanottaisiin. Tuollaisen asian takia irtisanotuksi tuleminen ei olisi mielestäni mikään häpeä. Pääsisi pois tästä kurjasta paikasta lopultakin. Voisi vaikka laittaa tuon postin menemään samantien oli asia miten oli, lähinnä harmittaa esimiehen puolesta kun sillä on varmaan muutenkin vaikeeta.

くそっ!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nobelaner
Seuraa 
Viestejä1775

Aina kannattaa muistaa sekin, että vaikka kaikki maailman lait ja säädökset olisivat sinun puolellasi, niin kyllä työnantaja keksii jonkun venkuloinnin erottaa sinut jollain muulla syyllä kuin sillä oikealla, joka voisi olla oikeudellisesti ongelmallinen. Suomessahan helpoin on aina ollut tämä "tuotannolliset ja taloudelliset syyt" joilla perinteisesti ainakin minun nykyisellä alallani on säännöllisin väliajoin hoidettu hemmettiin ne rasittavimmat (pomojen mielestä) tyypit. Näitä yleisesti kutsutaan puhdistuksiksi.

Ja ennenkuin joku alkaa vikisemään, niin itse edellisessä työpaikassani "selvisin" kahdesta tuollaisesta puhdistuksesta, ja lopulta lähdin ihan itse irtisanoutumalla. Eli en ole mikään katkera poisheitetty joka vikisee epäreilua käytöstä firmalta.

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Eli jos haluaa ottaa potkut, niin kannattaa tehdä niin että kieltäytyy työtehtävästä ja pyytää päästä työskentelemään muihin tehtäviin. Jos saat potkut töistä sen takia että vaarannat terveyden epäpätevien systeemien takia niin oikeus varmaan aina puolella.

 

 

tiäremiäs

Terveyttä ei kannata vaarantaa, kannattaa jopa ottaa esim potkut.  jos ei muu auta. Mutta todennäköisesti tässäkin tilanteessa saisit korvauksia jos kuulut esim. liittoon ja riitautat asian. 

 

Minkälainen työ on mukana jos ei ole nykyaikaiset välineet hoitaa työtehtäviä?

mluluke
Seuraa 
Viestejä2880
Kosh

Kyllä töistä kannattaa terveen nuoren miehen aina kieltäytyä. Gigolona elää leveämmin ja mukavammin.

Niin ja kortistossa vielä mukavammin. Ei tarvitse edes kähmiä niitä vanhoja ja rumia akkoja.

Rousseau
Seuraa 
Viestejä16844

Kannattaa ottaa asia puheeksi mahdollisimman monen eri tahon kanssa jo etukäteen, että kaikille on harvinaisen selvää miksi kieltäydyt työtehtävästä. Syyhän on se että menetelmätapa mitä käytetään on terveydelle vaarallinen, vanhanaikainen, ja ehkä jopa laiton. Kuulostaa ainakin näin sivullisen silmiin että ei siellä ihan nykyaikaisten työsuojelutapojen mukaan edetä. Mitä helvettiä varten jotain tuotetta pitäisi käsin asettaa happoon? Jonkinlaisessa onkivavassa joka auttaisi käsittelijää pysymään kauempana olisi enemmän tolkkua kuin käsin suoritettavassa lotraamisessa.

Jos (muka) kaikki säädökset täyttyvät, niin sitten pitänee vedota pelkoon. Pelko tekee ihmisen hermostuneeksi ja virheitä voi sattua helpommin. Se ei olisi kenenkään etu.

Jos irtisanotaan, joka taholla on jo tiedossa syy miksi kieltäytyi työtehtävästä, ja jos työnantaja keksii alkaa valehtelemaan päin naamaa, niin ainakin on se moraalis-henkinen tyydytys että tietää olevansa tekemisissä arveluttavan tahon kanssa, jolloinka ei ole mikään häpeä jos joutuu sieltä pihalle - valehtelutilanteissa häpeän pitäisi aina olla valehtelijan, eikä sen jota uunotetaan tai sorretaan.

Ehkä paras olisi kun ottaisi mustaa valkoiselle siitä että on informoinut asiasta luottamusmiestä, työterveystahoja ja mitä näitä sitten onkaan. Kai joku tarkastajakin löytyy joka tutkii ovatko työtavat, -välineet ja -ympäristö turvallisia.

Nykyaikana kenenkään ei tule ottaa pysyvää ruumiinvammaa pelkän palkkatyön takia.

koepallo
Seuraa 
Viestejä251

Pystyvätkö työtoverit tekemään sen työn ilman ongelmia? Se, että melko kokematon työntekijä ei sitä hommaa halua tehdä, ei vielä todista että se homma on vaarallinen.

Muuten suosittelisin etsimään jonkun työn, jossa ei ole vaiheita joita ei osaa tai halua tehdä. Pidemmän päälle semmoisessa saattaa viihtyä paremmin. Voi tietty olla, että noilla ehdoilla ei löydy tästä maasta yhtäkään työtä, mutta se on sitten toinen ongelma.

taucalm
Seuraa 
Viestejä7047
koepallo
Pystyvätkö työtoverit tekemään sen työn ilman ongelmia? Se, että melko kokematon työntekijä ei sitä hommaa halua tehdä, ei vielä todista että se homma on vaarallinen.
Vaarallinen on ehkä tässä tapauksessa väärä sana kuvaamaan, käyttäisin itse ainakin sanaa riskialtis. Suosittelisin Ronronia ottamaan yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun työpaikallanne ja sen lisäksi selvittämään itse ovatko suojaimet riittävät vaadittuun toimintamalliin. Työnantajalle voi esittää ihan realistisen kysymyksen, että kun työskennellään työpisteessä, jossa roiskeiden vaara on ilmeinen, että eikö suojaimien pitäisi olla paremmat? Voi olla, ettei työnantaja ole edes huomannut tällaista epäkohtaa. Onhan se työnantajan etukin, ettei työntekijät sairastu työtehtävissään ja vedä kymmenien tuhansien eurojen korvauksia lakiteitse.

 

koepallo
Muuten suosittelisin etsimään jonkun työn, jossa ei ole vaiheita joita ei osaa tai halua tehdä. Pidemmän päälle semmoisessa saattaa viihtyä paremmin. Voi tietty olla, että noilla ehdoilla ei löydy tästä maasta yhtäkään työtä, mutta se on sitten toinen ongelma.
Itse en esim. suostuisi työskentelemään laitossiivoojana. Myrkyt millä lattiat putsataan sisältävät kaikki niitä XXX-merkkejä ja altistus päivittäin tunteja ilmaan nousevana höyrynä. Ihmettelen aina suuresti miksei siivoajilla näy koskaan hengityssuojaimia, vaikka myrkyt ovat lähestulkoon yhtä ikäviä terveydelle kuin maalareiden vastaavat.

"Everything is backwards; everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality."

lokki
Seuraa 
Viestejä5997

Prosessin kuvauksestasi sain käsityksen, että peitattavat kappaleet ovat yhdellä kädellä nostettavan kokoisia. Kyse on kai htsatuista ruostumattomasta teräksestä valmisteuista kappaleista, jotka lasketaan peittaushappoon, ovat siellä aikansa ja sitten huuhdellaan ja harjataan puhtaaksi. Kyllä tuohon happoon dippaukseen ja huuhtelualtaaseen kastamiseen kannattaisi rakentaa riippukiskokuljetin, jonka koukkuihin nuo kappaleet kuivana ripustellaan ja huuhtelun jälkeen puretaan ja ihmistyötä tehtäisiin vasta huuhtelualtaan jäĺkeen. Altaaseen lasku, altaan vaihto ja ylös nosto ovat niin helposti mekanisoitavissa, ettei kannata ottaa riskiä työtapaturmasta. Työkin on miellyttävämpää, kun ei tarvitse suojautua niin rajusti. Tietenkin riippu, miten kuormitettu tuo työvaihe on. Jos peitattavia kappaleita on  vähän, tasapainonostimesta vosi rakentaa puomin, jolla tuo työ tehdään etänä suojan takaa. Jos kappaleet ovat kevyitä pelkkä vastapainopuomikin kenties riittäisi.

No, väärällä alueella nämä pohdinnat nyt kuitenkin ovat, jos tarkoitus on vain pohtia työtehtävästä kieltäytymisen seurauksia, näillä vähennetään syytä siihen.

Mr Bauglir
Seuraa 
Viestejä1787

Onko kyse peittauksesta? Jos on niin vaadit kokovartalokumipuvun ja raikasilmamaskin, niitä on ihan tuota hommaa varten valmistettuja. Tuo ei ole mikään pelleilyjuttu, käske työnantajan painua vittuun jos alkaa änkyttää.

Oikeiston ja vasemmiston erohan on nykyisin taantumuksellisuus ja uudistusten halu.-Puuhevonen-
Verkkomedia ja Venäjän ääni ovat asiallisia ja antavat oikeata tietoa. -pinklin1-
Huumekauppaa ei säätele mikään lainsäädäntö -:)lauri

fenoxi
Seuraa 
Viestejä201
lokki

huuhtelualtaaseen kastamiseen kannattaisi rakentaa riippukiskokuljetin, jonka koukkuihin nuo kappaleet kuivana ripustellaan.

Kori voisi toimia ehkä paremmin.

Jos on joku ongelma, se kannattaa esittää työnantajalle ratkaisun kanssa.

koepallo
Seuraa 
Viestejä251
mluluke
Mr. Bauglir

Käske työnantajan painua vittuun jos alkaa änkyttää.

Tämä lienee koko prosessin tärkein vaihe 

Joskus ei kieltämättä muu auta, mutta kannattaa varautua seurauksiin :)

 

Simplex
Seuraa 
Viestejä3193

Sen mitä nopeasti lukaisin netistä aineen vaarallisuudesta, niin en lähtisi itse kokeilemaan onneani moisen hapon kanssa ilman kunnon suojavarusteita. Kuten Mr Bauglir ehdottikin, niin vaadi nyt ainakin minimissään kunnollinen kokovartalon suojapuku raikasilmamaskilla. Ja kuten moni on täällä ehdottanutkin, kehittäkää prosessia niin, että työntekijöiden ei tarvitse laskea ja nostaa kappalieta käsin altaaseen, tai olla muutenkaan lähellä käsittelypisteen läheisyydessä. Ole yhteydessä työpaikkasi työsujeluvaltuutettuun. Jos jotakin sattuu, niin se on kuitenkin sinun terveys joka on kyseessä, ei työnantajasi.

En ole juristi, ja kirjoitan tämän tavallisena kaduntallaajana: Voit kieltäytyä työtehtävästä mikäli koet että tehtävä vaarantaa terveytesi, osaaamisesi on puutteellista, tehtävään perehdyttäminen on ollut puutteellista tai suojavarusteet ovat puutteelliset. Mikäli työnantajasi on ns. kusipää ja sinulla on aiheellinen pelko tulla irtisanotuksi, olisi hyvä jos saisit sattumalta paikalle pari todistajaa kun ilmoitat huolesi terveydestäsi ja puutteellisesta työturvallisuudesta. Voit myös nauhoittaa tilanteen. Mieluummin parempi-molempi. Jos sinut irtisanotaan, voit viedä asian käräjille laittomana irtisanomisena, ja tällöin sinulla löytyy muutakin kuin vain sana sanaa vastaan. Toivotaan kuitenkin että työnantajasi on järkevä, ja hän korjaa esiintuomasi puutteet ja huolehtii työturvallisuudestasi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat